V Severočeském derby přivítá Kadaň Most

Tereza Doksanská | 10.11.2015 | |

V Severočeském derby přivítá Kadaň Most

Kadaň - V rámci jednadvacátého kola WSM ligy zavítá na led Kadaně Most. Aktuálně třináctý tým ligy se již v osmém kole s černožlutými utkal. Z nedalekého Mostu si kadaňští odváželi výhru 2:1 po samostatných nájezdech. Svěřenci Jaroslava Becka budou chtít znovu porazit Mostečany a připsat si další body do tabulky. Podaří se Sportovnímu klubu vyhrát v Severočeském derby?

 

Most ve WSM lize
V úvodním kole Most zavítal na led krajského města Ústí nad Labem, odkud si odvážel porážku 3:1. Ve druhém kole přivítali mostečané Šumperk, který rozstříleli 8:2. Jenže to byla jejich poslední výhra. Od třetího kola se Mostu nedařilo. Postupně prohrávali s Přerovem, Kladnem, Benátkami nad Jizerou, Prostějovem, pražskou Slavií, Kadaní, Třebíčí, Českými Budějovicemi, Jihlavou, Havířovem a Litoměřicemi. Až ve třináctém kole se mosteckým hokejistům podařilo vyhrát. Na domácím ledě přivítali ústecký Slovan. Hosté dokázali vstřelit pouze dvě branky a z Mostu odjížděli s porážkou 5:2. Mostečané jim vrátili porážku z prvního vzájemného utkání ve WSM lize. V dalších dvou utkáních porazil Most Šumperk a Přerov 3:2.

Další utkání
Rytíři Kladno: HC Most 5:3
HC Most: HC Benátky nad Jizerou 6:3
LHK Jestřábi Prostějov: HC Most 4:2
HC Most: HC Slavia Praha 6:7 sn.

Poslední utkání Mostu
HC Most : HC Slavia Praha
Ve dvacátém kole zavítala pražská Slavia na led Mostu. Ze začátku klidné utkání, když stav po první třetině byl vyrovnaný 1:1. Druhá třetině byla velice zajímavá. Po brance Alinče šli domácí do vedení. Jenže Slavia rychle reagovala, Pavlin vyrovnal na 2:2. Čtyři minuty do konce druhé části šli sešívaní do vedení, ale mostečané ve čtyřicáté minutě srovnali na 3:3. Do kabin se odcházelo znovu za nerozhodnutého stavu. Třetí třetina byla nejzajímavější, když dohromady vstřelily oba týmy šest gólů. Opět šli domácí do vedení po trefě Přeučila, jenže mostečtí se radovali jen chvilku, když se prosadil hostující Bahenský. V pětapadesáté minutě se prosadil slávistický Knot a za dvě minuty Most srovnal. Stav byl opět nerozhodný. Minutu před koncem třetí třetiny se prosadily oba týmy a zápas se po nerozhodnutém stavu 6:6 musel prodlužovat. Jenže prodloužení nerozhodlo a tak se jely nájezdy. V nich byla lepší Slavia a vyhrála 7:6. Rozhodující nájezd proměnil Čermák.

Sestava z utkání se Slavií
Horák – Zeman, Grin, Havelka, Strejček, Vaněk, Hora, Bittner – Tauš, Divíšek, Slavíček – Kubinčák, Alinč, Havlíček – Mical, Hanzl, J. Procházka – Nedrda, Přeučil.

Poslední utkání Kadaně
SK Horácká Slavia Třebíč : SK Kadaň
Začátek utkání kadaňským hokejistům vůbec nevyšel. Během osmi minut dostali čtyři branky a trenér Beck vystřídal brankáře Strmeně za Dlouhého. Ten inkasoval v zápase jen jednou, také v první třetině. Čtyři minuty před koncem se prosadil Tomáš Rohan a po první periodě byl stav utkání 4:1. Hosté se ve druhé třetině zvedli a Kverka vstřelil druhý gól Kadaně. Třebíčští měli šance, které nedokázali proměnit. Třetí třetina přinesla pouze jeden gól, který v přesilovce a bez brankáře vstřelit v poslední minutě kadaňský Martin Rohan, který dokázal jen snížit na 4:3. Kadaň tak nedokázala porazit Třebíč a prohrála 4:3. Svými zákroky podržel tým Kadaně brankář Dlouhý.

Sestava z utkání s Třebíčí
Strmeň (8. Dlouhý) – Drobný, Drtina, Charousek "A", Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý, Trefný "C" – Račuk "A", Zadražil, Rohan – Chrpa, Kverka, Hlava – Vaněk, Vrána, Sloboda – Macháček, Hejcman, Šťovíček.

Hodnocení trenéra Becka
S takovouto koncentrací nemůžeme vstoupit do žádného zápasu venku ani doma a s Třebíčí už vůbec ne. Přesně o vstupu do utkání jsme se před zápasem s hráči bavili a takto to dopadlo, jako tradičně v Třebíči, tentokrát místo nula dva to bylo 1:4 v náš neprospěch. Individuální chyby v defenzivě. Domácí jsou šikovní a parádně využili dvě naše chyby, špatně rozebraná situace tři na tři a individuální chyby v obraně, které asi souviseli s koncentrací na začátek utkání. S tím musíme něco udělat, dát si na to pozor. Pak se utkání vyvíjelo k tomu, že domácí už si zápas asi svým způsobem hlídali a nikam se netlačili. My jsme dnes neměli ani dobrý pohyb, který nás zdobí v jiných utkáních. Mohlo to být tím, že nám vázla kombinace, přeházeli jsme jednotlivé útočné řady, celá první lajna je nová, takže pár experimentů a to nemusí hned fungovat, což však nesouvisí s koncentrací a individuálními chybami, kterých jsme se dnes dopustili. Dnes tedy žádná hitparáda.

Posila Mostu - Tomáš Divíšek
Odchovanec mosteckého hokeje Tomáš Divíšek se vrací do mateřského klubu po ukončení angažmá v Pardubicích. Zvučná posila působila i v NHL, nastupovala za tým Philadelphia Flyres, za kterou odehrála tři utkání. Šestatřicetiletý útočník působil v mnoha českých extraligových i prvoligových týmech. V extralize nastupoval Divíšek za Slavii, Pardubice, Brno, Mladou Boleslav, Chomutov, Plzeň a Spartu. V první lize hájil barvy Hradce Králové. Nyní bude hájit barvy Mostu.

O utkání
Zápas mezi severočeskými kluby se odehraje na zimním stadionu v Kadani 11. 11. od 18 hodin. Ženy a děti do patnácti let mají vstup zdarma. Nenechte si ujít zajímavé utkání a přijďte podpořit kadaňské hokejisty. Pokud se nebudete moci dostavit, můžete zápas sledovat v textové podobě na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM