Kadaň doma padla se Slavií 1:2 v prodloužení

Jindřich Poledna, Marcel Holl | 28.10.2015 | |

Kadaň doma padla se Slavií 1:2 v prodloužení

Oslabená Kadaň, s na poslední chvíli seskládanou obranou, se do svého soupeře zakousla hned od začátku a její tlak vyvrcholil brankou v přesilové hře, kterou dostal domácí tým do vedení ve 12.minutě Antonín Drobný - 1:0. Ačkoliv byla Kadaň i ve druhé třetině aktivnější, Slavii se podařilo vyrovnat. Přesilovku 4 na 3 využil hostující Jaroslav Markovič. Ve třetí třetina branka nepadla, a tak po 60ti minutách svítil na tabuli stav 1:1. Ačkoliv měli domácí hráči i v prodloužení více šancí a více ze hry, ze zisku bonusového bodu se radovali hosté. V čase 64:26 vsítil vítěznou branku Slavie Tomáš Jiránek.

 
18.kolo, středa 28.10.2015
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  1:2p  (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Drobný (Kůs, Drtina) – 35. Markovič (D. Hruška, Pavlin), 65. Jiránek (Knot, D. Hruška). Rozhodčí: Wagner – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2090. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Drtina, Drobný, Černý, Szathmáry, M. Rohan, Cestr – Hejcman, Kůs "A", Račuk "C" – Hlava, Kverka "A", Chrpa – Sloboda, Vrána, Vaněk – Veselý, P. Macháček, Wágner. Trenér: Jaroslav Beck.
HC Slavia Praha: Hylák – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář "A", Kolařík "C", Růžička, Adam, Knot – Robinson, Bahenský, D. Hruška – Micka, Jiránek, Markovič – J. Doležal, Kašpařík "A", Čermák – T. Doležal, Šafránek, Andres. Trenér: Pavel Hynek.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupil aktivněji hráči domácí Kadaně, kteří hned v úvodních minutách několikrát nebezpečně zaměstnali defenzivu Slavie včetně brankáře Hyláka. Následně přebrali hosté, kteří ohrozili brankáře Dvořáka, avšak ten příliš zasahovat nemusel.

V osmé minutě dostali sešívaní možnost vyzkoušet si přesilovku pěti proti třem, když na lavici hanby zamířili postupně Hejcman a Drobný. Slávisté ale kromě dělovky Milana Hrušky v této početní výhodě nic nepředvedli, a sami se museli bránit, když Kůs s Račukem vystihli jejich kombinaci.

Pár vteřinek po ubráněném oslabení si i Kadaň zahrála v početní převaze, kterou nakonec dokázala zužitkovat. Jakub Chrpa nejprve nepropasíroval kotouč do odkryté klec, když Hylák na poslední chvíli zastavil jeho pokus.

O minutu později už byl i hostující brankář krátký. Po střele Drtiny se dostal k pokusu z otočky Kůs, jenže neuspěl a kousek černé gumy dostal za brankáře Hyláka ANTONÍN DROBNÝ. Konec úvodní třetiny patřil Kadani, ale brankový posun se nekonal.

Ve druhé třetině byla zprvu lepší Kadaň, která si přenesla zkrácenou přesilovou hru, ale Hyláka překonat nedokázala. Poté se dostala výrazněji do hry Slavia, která několikrát zaměstnala gólmana Dvořáka, jenž ale držel kadaňské vedení.

Na počátku 34. minuty šli oba celky do čtyř, následně Kadaň podruhé v utkání do tří, čehož slávisté dokázali využít. Puk za záda brankáře Dvořáka dostal JAROSLAV MARKOVIČ, který využil přihrávky od Davida Hrušky.

Ve zbývajícím průběhu byl k vidění vyrovnaný hokej z obou stran. Oba brankáři drželi své týmy ve hře o cenné body do tabulky.

Ve třetím dějství měl jasně navrch soubor trenéra Becka, jenže i přes několik velmi dobrý šancí se ke gólové radosti nedopracovali. Zřejmě největší šanci třetí třetiny měli domácí, když po dělovce Drtiny vypadl Hylákovi kotouč, jenže žádný z kadaňských ho nedokázal usměrnit za jeho záda.

V závěrečných minutách měli hráči Sportovního klubu i nadále velice slušný tlak, ale brankář Alexandr Hylák všechny střely pochytal a udržel pro Slavii v základní hrací době bod.

Prodloužení začalo opatrně z obou stran. Ze začátku měli více puk na hokejkách hosté z Vršovic, ale k zakončení se nedostali. Naopak velmi rázně zahrozili domácí, když v 62. minutě vypíchl kotouč Jakub Chrpa, který s ním uháněl sám na Hyláka. Na slávistického brankáře si svou kličkou nepřišel.

Jelikož v hokeji velmi často platí rčení nedáš – dostaneš, přišel v poslední minutě prodloužení trest. David Hruška vybídl ke střele Ronalda Knota, jehož pokus od modré čáry dokázal Dvořák vyrazit, ale z následné dorážky se již prosadil TOMÁŠ JIRÁNEK, který rozhodl o druhém bodu pro slávistickou družinu.

Marcel Holl

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň):Určitě výborný zápas. První třetina se nám povedla. Druhá třetina byla hodně rozdrobená s řadou oslabením, někdy i zbytečnýma. Slavii jsme trošku pustili více do hry, než jsme chtěli. Třetí třetina byla z naší strany výborná, to samé prodloužení. Slavia ubránila třetí třetinu zuby nehty. V prodloužení měla štěstí, hold trest za neproměněné šance přišel a tentokrát nás to všechny strašně mrzí. Ztratit druhý bod tímto způsobem je opravdu škoda. Myslím si, že jsme si zasloužili minimálně dva body a vyhrát. Musím tým pochválit, hráli výborně. Nebyl hráč, který by neodevzdal maximum a celý tým podal opravdu kvalitní výkon. Mám pocit, že Slavie nám utekla z lopaty, chvílemi jsme doslova nestíhali a je to obrovská škoda. Nemůžeme být skromní, dneska jsme si zasloužili tři body. Chtěl bych hrozně moc poděkovat fanouškům, doufám, že přijdou i na České Budějovice, protože hra i atmosféra je úplně jiná.

Pavel Hynek (HC Slavia Praha):
Jsme rádi za dva body. První třetinu byli domácí lepší. My jsme mohli do zápasu dobře vstoupit, ale nevyužili jsme přesilovku pět na tři. Poté v přesilovkách udeřili domácí. Zvedli jsme se druhou třetinu, když jsme Kadaň dokázali přetlačit, srovnali jsme, mohli jsme i odskočit. Myslím si, že remíza po šedesáti minutách byla spravedlivá. Dneska jsme byli šťastnější, že jsme dokázali v závěru poslední minuty to strhnout na naší stranu. Myslel jsem si, že to půjde do penalt, ale strhli jsme to na naši stranu a dali druhý gól.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM