Proti Slavii a Budějovicím bude bouřlivá atmosféra

Jindřich Poledna | 26.10.2015 | |

Proti Slavii a Budějovicím bude bouřlivá atmosféra

Poslední ligový zápas v Prostějově nedopadl pro černožluté nejlépe. Trenér Jaroslav Beck tento zápas zhodnotil a přidal informace k blížícím se těžkým domácím utkáním proti Slavii a Českým Budějovicím. Doufá v podporu diváků, kteří jsou naším šestým hráčem na ledě.

 

Můžeme se vrátit k poslednímu zápasu v Prostějově?
Cestou do Prostějova jsme se dostali 2x do zácpy díky bouračkám na cestě, takže jsme na stadion nakonec dorazili až těsně před začátkem zápasu. Už tohle klukům nepřispělo ke klidu a soustředění. Úvodní nápor domácích jsme očekávali a ustáli ho. Bohužel jsme dostali gól v oslabení, což se nám moc často nestává. Šlo o poziční chybu a teč jednoho z hráčů před Tadeášem Dvořákem. Tomu pak puk prošel někudy kolem brusle. Trochu nás překvapila kvalita ledu. Povrch připomínal všechno možné, jen ne ledovou plochu – šlo spíše o mýdlo, kaši, lepidlo nebo klíh. Nemůžeme se na ní ale vymlouvat, byla pro oba týmy stejná, přesto na ní byli domácí asi více připravení. Z našeho hlediska byla ledová plocha na hranici regulérnosti, na ledě se velmi zpomalovaly i prudké přihrávky. A my jsme se s tím těžko srovnávali.

V celém zápase jsme hráli jen 3x v oslabení, bohužel jsme v nich dostali dvě branky. Tadeáš si vybral i kopec smůly, dostal branku, kdy po střele zmizel puk někde u stropu a zapadl mu po zádech do branky. Pak se domácím podařila střela z první, která přesně trefila růžek branky. Bohužel jsme si některé situace ne úplně precizně pohlídali. Pro nás nemělo smysl nechat Tadeáše v bráně obětovat a vykrvácet, proto došlo k výměně brankářů. Honza Dlouhý už tým zná dobře, je adaptovaný na jeho hru.

Co zbylé dvě třetiny?
V prostřední části jsme měli převahu. Hrál se perfektní hokej, škoda jen té hrací plochy. Naše hra je postavená na pohybu, bruslení a nasazení a louže můžou naší hru negativně ovlivnit. Měli jsme několik šancí, ale Horčička potvrdil formu z posledních zápasů. Ve třetí třetině neuspěl Račuk s Chloubou v oslabení a po nich Veselý s Vaňkem. Tohle byly příležitosti, které by ve většině zápasů skončily gólem. Puk nám skákal, prostě jsme si vybrali trochu smůly, ale i to k hokeji patří. Ačkoliv jsme měli příležitosti, k vyrovnání jsme se nedostali. A pátá domácí branka? Ta byla také z tržiště kuriozit! Honza Dlouhý si nevšiml hráče, který se objevil kousek od brány a chyboval v rozehrávce. Jinak ale odvedl dvě třetiny velmi solidní výkon. S hráči tohle všechno před dalším zápasem probereme. V této fázi soutěže rozhodně nechceme vyrábět s Kladnem nebo Prostějovem na dálku souboj o čtvrté místo, je to předčasné. Teď se soustředíme na příští dva těžké domácí zápasy se Slavií a Budějovicemi. Chceme v nich obstát a předvést nejen svým fanouškům kvalitní podívanou.

Do Prostějova jsme jeli s velmi okleštěnou sestavou, budeme na tom ve středu lépe?
Ano, chyběli nám oba centři prvních dvou útoků. Pro žádný tým není jednoduché takové hráče nahradit. Navíc Hejcman s Veselým se vrátili po zranění a jejich nerozehranost se bohužel trochu projevila. Kůs se už dnes objevil na tréninku a Kverka by měl přijet ve středu, takže v tomto směru na tom budeme snad lépe. V Prostějově jsme navíc hráli jen se šesti obránci, navíc jen tři z nich mají větší zkušenosti. Mrázek teď navíc trénuje v Chomutově, o tom jestli on i Trefný ve středu nastoupí, se dozvíme až ve středu. Měl by nám pomoci Szathmáry, což vítáme.

Kdo bude ve středu v brance?
Tuhle otázku budeme řešit až ve středu před zápasem. Tadeášovi patří velký dík za poslední zápasy, kde se představil ve velmi dobrém světle. Je ale vidět, že je to mladý hráč, nabírá zkušenosti, které se mu budou v budoucnu hodit. Jestli bude nějaká podpora ze strany Chomutova, zatím ještě nevíme, to bude jasné až před zápasem. Tohle všechno je pro mladé hráče hodně těžké, ale zatím zvládají hrát pod tlakem a ukazují své kvality. Hodně jim pomáhají také diváci, kteří konečně na hokej chodí a fandí. Oproti minulé sezóně je to veliký rozdíl. I oni mají velký podíl na tom, že se nám doma zatím daří. Proto bych chtěl znovu pozvat každého, kdo chce vidět kvalitní hokej, jak na středu, tak na sobotu. Přijedou dva týmy s dlouhou extraligovou tradicí a my věříme, že nám fanoušci opět pomůžou. S týmy Slavie a Budějovic jezdí početná skupina fanoušků, takže by mohla být na našem stadionu velmi bouřlivá atmosféra, která se nemusí pokaždé opakovat.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM