Do Kadaně zavítají Benátky, dokážou kadaňští udržet domácí neporazitelnost?

Tereza Doksanská | 19.10.2015 | |

Do Kadaně zavítají Benátky, dokážou kadaňští udržet domácí neporazitelnost?

Kadaň - V rámci šestnáctého kola zavítá na kadaňský led farma libereckých tygrů HC Benátky nad Jizerou. Aktuálně šestý tým WSM ligy se již ve třetím kole s černožlutými utkal. Z Benátek si sportovní klub odvážel prohru 5:2 a bude ji chtít benáteckým vrátit. Podaří se Kadani opět uspět na domácím ledě a oplatit Benátkám prohru?

 

Benátky ve WSM lize
Benátečtí v úvodním kole přivítali doma Jestřáby z Prostějova. Zápas se musel prodlužovat až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli domácí 1:0. Ve druhém kole čekala Benátky pražská Slavia. Zápas rozhodl rychlý gól sešívaných, když se v první minutě druhé třetiny trefil Hruška. Druhý gól padl také ve druhé části utkání, tentokráte skóroval Vas. Farma Liberce si tak odvážela z Edenu prohru 2:0. V domácím zápase s Kadaní si ale benátečtí spravili chuť, když nadělili černožlutým pět golu a jen dva inkasovali. V rámci čtvrtého kole zavítaly Benátky do Třebíče, odkud si po dlouho vyrovnaném utkání odvezli prohru 2:1. Zato domácí utkání proti Mostu dokázali benátečtí vyhrát 4:2. I další zápas dopadl pro Benátky dobře. Hráči dokázali navázat na výhru z domácího utkání a stejným skóre porazili Duklu Jihlava. V sedmém kole benátečtí porazili Havířov 4:0 a vyhráli třetí zápas v řadě.

Další utkání
HC Stadion Litoměřice: HC Benátky nad Jizerou 4:2
HC Benátky nad Jizerou: HC Slovan Ústí nad Labem 2:6
Salith Šumperk: HC Benátky nad Jizerou 2:6
HC Benátky nad Jizerou: HC Zubr Přerov 5:1
Rytíři Kladno: HC Benátky nad Jizerou 7:2
HC Benátky nad Jizerou: ČEZ Motor České Budějovice 1:4
LHK Jestřábi Prostějov: HC Benátky nad Jizerou 3:2

V patnáctém kole přivítal Benátky na domácím ledě favorizovanou pražskou Slavii. V první třetině nepadl ani jeden gól a oba týmy šly do kabin za nerozhodnutého stavu. Ve druhé třetině už góly padaly. Ve třetí minutě šly Benátky do vedení, když se trefil Miškovský. Druhý gól hostů přidal na závěr druhé části Matějček. Ve třetí třetině přidali hokejisté Benátek třetí gól z trestného střílení, které proměnil Lakatoš. Sešívaní dokázali jen snížit na 3:1.

Nejproduktivnější hráč
Se čtyřmi góly a šesti asistencemi v patnácti zápasech se stal nejproduktivnějším hráčem Benátek teprve dvacetiletý útočník Lukáš Volf. Až do roku 2012/2013 hájil barvy Písku. V témže roce nastoupil do dvou utkání za A tým, když písečtí hráli baráž o 1. ligu. Ani v jednom zápase se Volf neprosadil. V další sezoně přestoupil Volf do bruslařského klubu Mladá Boleslav. Tam měl střídavé starty za A tým a juniorku. Za juniorský tým získal v roce 2013/2014 devatenáct kanadských bodů za devět gólů a deset asistencí. V A týmu se neprosadil. V sezoně 2014/2015 byl Lukáš Volf daleko aktivnější. Za pětapadesát zápasů v juniorské lize nasbíral pětatřicet gólů a šestadvacet nahrávek. Za extraligový boleslavský tým nastoupil k deseti utkáním a připsal si pouze dvě trestné minuty. V Mladé Boleslavi strávil Volf dva roky a odešel do Benátek nad Jizerou.

Sestava z minulého utkání

SK Kadaň
Dvořák – Mrázek, Drobný, Szathmáry, Charousek, Rohan, Černý, Cestr – Chlouba, Kůs, Račuk – Hlava, Kverka, Chrpa – Šťovíček, Vrána, Vaněk – Doležal, Macháček, Wágner – Huňady.

HC Benátky nad Jizerou
Lukáš – Říha, R. Čermák, Havlín, Čakajík, Kalina, Pabiška, Trška, Jandejsek – Špaček, Lakatoš, Jonák – Matějček, Volf, Ordoš – Paločko, Král, Huňa – Havlas, Miškovský.

O zápase
V dalším kole WSM ligy zajíždějí na led Kadaně Benátky nad Jizerou. Utkání začíná ve středu, 21. 10. od 18 hodin. Nezapomeňte, že děti do 15 let a ženy mají vstup zdarma. Neváhejte a přijďte podpořit domácí tým. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM