V Kadani se pomalu formuje kádr

Jindřich Poledna | 12.04.2005 | |



Asi všechny kadaňské fanoušky zajímá, koho uvidí v bíložlutočerných barvách v příští sezóně, kdo tým opouští a jak hodnotí uplynulý ročník trenér a manažér v jedné osobě Alois Chlustina. O tom všem je dnešní rozhovor, který v lecčems překvapí. Fanoušci zřejmě jen tak nepřekousnou odchod několika opor kadaňského celku.

 
V loňské sezóně jsme opět skončili na nepopulárním 9. místě, znovu jsme nepostoupili do vyřazovacích bojů. Kde byl největší problém?
Doplatili jsme především na zadní řady. Hráči Špelda, Staněk, Kameš a Štelcich prostě tempu hry nestačili a je bláhové opírat se pouze o dva kvalitní beky jako je Klaus nebo Vobořil. Musíme tým pro další sezónu vhodně poskládat, probíhají jednání, hráče v hledáčku máme.

Problémy byly tedy jen v obraně?
Útok měl také problémy, především zklamala úderná formace Stavenský - Kuchler - Polanský. Očekávali jsme od nich 120 kanadských bodů, ale oni bohužel tuhle svojí práci neodvedli. Nejlepší z nich se umístil až na 63. místě ligy a to je málo.

Koncem listopadu byla Kadaň v tabulce dokonce čtvrtá, proč nakonec spadla až na devátou příčku?
Po prosincové herní krizi nás položilo na lopatky lednové unfair jednání Mladé Boleslavi. Jednalo se tam o neoprávněný start obránce Mariana Meňharta, který je právě z tohoto klubu.

Kdo se tedy objeví v letní přípravě?
Začneme s jedním brankářem - Jaroslavem Hüblem, z obránců tu bude Meňhart, Hlavatý, Pospíšil a Vobořil, k týmu se také připojí exchomutovský Plaček, Borůvka ze Slávie, Kloz z Karlových Varů a náš odchovanec Loučka s Maškem z Karlových Varů. Připravovat se budou také útočníci Žák, Jabrocký, Postl, Derfler, Kajer, Hlusička, Hubínek a Pelán, Pech s Tvrdkem se zúčastní suché přípravy v Karlových Varech, ale pokud se nevejdou do jejich kádru, budou nastupovat opět v našich barvách. Místo dvojice Kuchler - Polanský nám Chomutov nabídl útočníky Hahna a Zíku a přidal ještě obránce Plačka a Pospíšila, což jsme akceptovali.

Kdy začně suchá příprava?
Trénovat se začne v pondělí 18. dubna. Sejde se tu pro začátek 21 hráčů, další se časem přidají. Vše bude probíhat pod vedení trenérské dvojice Ladislav Kubát - Miroslav Novák. Bude se plně využívat náš sportovní areál včetně krásného okolí. Jedna věc se však změní. Asi 90 procent hráčů z léta tu zůstane, v loňské sezóně jsme zkoušeli hodně hráčů a v tomto trendu pokračovat nechceme.

Se kterými kluby budeme v další sezóně spolupracovat?
Už teď probíhá dobrá spolupráce s Chomutovem, ale dobré vztahy máme především s extraligovými Karlovými Vary, Slávií, Plzní, Litvínovem a Kladnem. Ty chceme je rozhodně dále rozvíjet.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM