Jan Strmeň: "Štěstí nebylo na naší straně."

Tereza Doksanská | 20.09.2015 | |

Jan Strmeň:

Praha/Kadaň - V pátém kole WSM ligy Kadaň zajížděla do pražského Edenu, kde se utkala se Slávií. Po zajímavé první třetině bylo utkání bezgólové. Avšak v následující dvacetiminutovce se trefily oba celky. V třetí třetině se opět prosadily oba týmy, a skóre bylo tudíž stále vyrovnané 2:2. V prodloužení nepadl žádný gól a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých hostující tým neuspěl.

 

Honzo, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Hráli jsme s favoritem, který chce hrát o postup do extraligy, takže jsme předvedli dobrý výkon. Mohli jsme mít dva body, ale štěstí se k nám nepřiklonilo, bod je dobrý.

Proč zápas nevyšel?
Nevím, těžko říct. Měli jsme hodně šancí a přesilovku pět na tři, kterou měli i slávisté. Nájezdy, to je loterie. Bohužel oni to zvládli lépe. Dvakrát mi to tam propadlo, je to smůla. Štěstí nebylo na naší straně.

Jak jste viděl samostatné nájezdy z pozice gólmana?
Nájezdy se moc netrénují. Je to složitější, když některé hráče pořádně neznáte. Trénuji také v Chomutově, takže moc v WSM lize nejsem. Myslím si, že je to spíše výhoda pro nás gólmany, hráč čeká na pohyb gólmana a podle toho se řídí. Snažil jsem se udělat co nejméně pohybů, trošku je znervóznit. Bohužel to stejně nevyšlo.

Připravoval jste se na samostatné nájezdy nějak speciálně?
Před zápasem máme brankářské tréninky, kde trénujeme nájezdy. Ještě po tréninku, když zbyde čas, tak hrajeme bago nebo trénujeme nájezdy.

Čeká Vás další těžký zápas v Českých Budějovicích, jak se na něj budete připravovat?
České Budějovice, to bude tvrdý oříšek. Teprve se budeme připravovat, protože teď je po zápase. Nyní si musíme hlavně odpočinout.

Přijeli Vás podpořit fanoušci z Kadaně. Pomohlo Vám to při zápase?
Je to super, když přijedou, nečekali jsme to. Udělali dobrou kulisu, lepší než domácí fanoušci. Určitě nám to pomohlo a za to jim děkuji.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM