Kadaň rozdrtila Litoměřice 7:1!

Jindřich Poledna | 01.09.2015 | |

Kadaň rozdrtila Litoměřice 7:1!

To byla jízda! Kadaň v předposledním přípravném zápasu přejela Litoměřice a dala soupeřům jasný vzkaz - Chceme vyhrávat! Ačkoliv hrála Kadaň velmi často v oslabení, dokázala zmobilizovat síly a střílet branky. Postupně se za Králova záda trefili Darek Hejcman, Roman Chlouba, Jaroslav Kůs, Dominik Vaněk, Jakub Trefný, Martin Šťovíček a Tomáš Dvořák. Kadaň tak vyhrála vysoko 7:1!

 
9.kolo, úterý 1.9.2015
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  1:7  (1:1, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. Rousek – 6. Hejcman (Kůs), 24. Chlouba (Charousek, Mazanec), 28. Kůs, 39. Vaněk (Chrpa, Trefný), 43. Trefný (Kůs, Vrána), 51. Šťovíček (Vaněk), 60. Dvořák (Rohan). Vyloučení: 6:10 + Vantuch (LTM) 2+2 min., Mazanec (KAD) 2+2 min. + 10 min. OS. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.
Stadion Litoměřice: Král (Pavelka) – Mikliš, Šulc, Bílek, Krstev, Plášil, Piegl, Chmel – Doležal, Vantuch, Rousek – Ondráček, Nedvídek, Švagrovský – Kopta, Krátoška, Procházka – Valášek, Racek, Brandejský
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Dvořák Tad.) – Mrázek, Tejnor, Dvořák Tom., Rohan M., Mazanec, Charousek, Trefný, Černý – Hlava, Trochta, Chrpa, Rohan T., Vrána, Novák, Kůs, Hejcman, Chlouba, Müller, Šťovíček, Vaněk

Komentář k zápasu

Hned z kraje utkání se nechal vyloučit kadaňský Dominik Tejnor za držení a poskytl tím ideální šanci domácím získat vedení. Litoměřice se však nedokázaly usadit v útočném pásmu a jakoukoliv větší akci rozmetala výborná obraná hostí. Stadion začal opravdu tlačit až na konci přesilové hry a chvíli po jejím konci. Koptova střela zaduněla o Hanuljakovi betony a okamžitá dorážka Krsteva šla mimo branku. Úvodní gól však vstřelili hosté. Duchapřítomný Jaroslav Kůs zachytil přihrávku litoměřického obránce v obraném pásmu a hbitě přihrál Dareku Hejcmanovi, který poté neměl nejmenší problém překonat Krále z úniku – 1:0.

Kadaň následně řídila utkání. Dvořák však v zápalu boje hákoval a poskytl tím příležitost domácím srovnat. Šanci Stadionu ještě osladil Chlouba o necelou půl minutu později. Dvojnásobná přesilovka domácích, ač slibně vypadající, však trvala pouze dvě vteřiny. Lukáš Vantuch se dopustil nedovoleného bránění a domácí se ocitli v přesilovce 4 na 3. Obrovský tlak domácích zakončil vyrovnávací gól Tomáše Rouska.

Litoměřice díky vyloučení Trefného pokračovali ve hře 4 na 3 dál. Tuto přesilovku však hosté ubránili bez větších problémů.

Vzápětí však měli rozhodčí na rukou další vyloučení, tentokrát domácího Jakuba Šulce. Litoměřice sice většinu oslabení strávily ve svém vlastním pásmu, avšak se všemi šancemi Kadaně si poradily. Na konci přesilovky se dostal do šance Václav Racek, avšak Hanuljak byl připraven.

Domácí dále propalovali jednu přesilovku za druhou. Kadaň nasbírala v první třetině těžko uvěřitelných dvanáct trestných minut, avšak domácí dokázali využít pouze jednu početní výhodu.

Přesilovkou domácích začala i druhá část utkání. Přes veškerou snahu se Stadion nedokázal prosadit, stejně jako ve většině dalších přesilovek. Velkou šanci hostí na konci přesilové hry likvidoval Král z posledních sil. Druhá branka hostí dokonce v oslabení padla. Tomáš Král se pokusil puk vyhodit mimo jeho brankoviště, avšak puk se odrazil přímo od Romana Chlouby do jeho sítě.

Třetím střelcem Kadaně se stal Jaroslav Kůs. Po jeho gólu se strhla ve středním pásmu menší potyčka mezi domácím Vantuchem a hostujícím Mazancem. V závěru třetiny se do úniku dostal Dominik Vaněk, který neminul a zvýšil náskok Kadaně na tři branky.

Třetí část, stejně jako ta předchozí, patřila hostům. Po vyloučení Mikliše zvýšil na 5:1 Jakub Trefný po fatální chybě domácího gólmana, který nedokázal včas vstát. Největší šanci domácích ve třetí třetině měl obránce Angel Krstev. Jeho dělovka od modré čáry však skončila v lapačce Hanuljaka. V čase 50:08 zvýšil přesnou střelou nad Královo rameno skóre Martin Šťovíček V poslední přesilové hře hostů se deset sekund před koncem utkání prosadil Dominik Vaněk .

Na utkání se nedostavili žádní příznivci žlutočerných hokejistů, čehož většina z nich jistě lituje. Jejich tým totiž rozválcoval domácí 7:1.

Vojtěch Martinek

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera – trenér HC Stadion Litoměřice

I když první třetina skončila poměrem 1:1, tak jsme zápas nezačali vůbec dobře. Špatně jsme si přihrávali, hráli jsme moc profesorsky a Kadaň nás ve všem přehrávala. My jsme ze čtyř přihrávek tři zkazili. To bylo hrozné. Ve druhé třetině nám to tam začalo padat, a to se pak už hraje špatně. Chyba byla ale v nás, že jsme to soupeři takto ulehčili. Dá se říci, že to od zhruba dvanácté minuty první třetiny byl takový zápas blbec. V první třetině jsme hráli i dost přesilovek, ale využití bylo špatné. Musím ještě jednou říci, že jsem soupeři hodně branek darovali naši špatnou rozehrávkou. Nevím, co měli hráči v hlavách. Snad i to, že je to poslední přípravný zápas před vlastním publikem na domácím ledě. Neříkám, že se občas zápas nepovede, ale dnes to bylo špatné kompletně. Dnešní zápas byl pro mě zklamáním. Hodně hráčů znám a vím, že mají na víc.

Jaroslav Beck – trenér SK Kadaň

Pro náš tým to bylo dnes příjemné vítězství na závěr přípravy. Vyhrát zápas venku je vždycky dobré a Litoměřice nejsou nikdy lehký soupeř. Nechci dnešní zápas přeceňovat. Já si myslím, že ne všechno je tak hezké, jak vypadá výsledek. Práce ještě zbývá dost a liga bude o něčem jiném. Musíme se pečlivě soustředit na začátek soutěže. Řekl bych, že se dnes představila základní kostra budoucího týmu. Hodně hráčů bude určitě v lize nastupovat, ale může také přijít ještě někdo jiný.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM