Benefici ovládl chomutovský výběr, diváci viděli třináct branek

Marcel Holl, Ondřej Holl | 31.08.2015 | |

Benefici ovládl chomutovský výběr, diváci viděli třináct branek

K a d a ň - V sobotu 29. srpna se na kadaňském zimním stadionu uskutečnila benefice na podporu nemocných dětí. V utkání se představily bývalé opory SK Kadaň a KLH Chomutov. Dorazivší diváci mohli vidět například dlouholetého kapitána Sportovního klubu Miloše Kajera či dalších sedm hráčů z postupové sezóny do první ligy včetně Marcela Kučery a Roberta Kašeho. Na střídačce Chomutova stál po letech trenér Vladimír Kýhos.

 

První třetina šancí příliš nenabídla, oba celky se pomaličku dostávaly do tempa. Velmi dobrou šanci měl v závěru třetiny v loňské sezóně opora Kadaně Petr Jíra, jenže jeho střela skončila na břevně a následně mimo hrací plochu. Krátce po Jírově střela se poprvé měnilo skóre. Ve třinácté minutě utkání se prosadil centr Jiří Gombár

O tři minuty již vedl výběr chomutovských legend 2:0. Po krásné souhře se prosadil další člen známé lajny KGB, Kamil Koláček. Kadaňským se podařilo ještě do konce prvního dějství snížit zásluhou Jiřího Kuchlera, jenž aktuálně hájí barvy Ústí nad Labem.

Ve druhé třetiny vyrovnal na průběžných 2:2 Martin Štelcich. Zhruba v polovině třetiny byl vyloučen obránce Nikolov. Ve stejném čase Chomutovští zkusili, kolik organizátor Tomáš Polanský požil alkolických nápojů, tudíž útočník musel dýchat do alkoholtestru, načež následně obdržel dvě minuty za málo alkoholu v krvi. Oba celky tak hrály ve čtyřech.

Žádný ze soupeřů tuto šanci nevyužil, přesto se diváci branky přeci jen dočkali. Vedení vrátil výběru KLH Jaroslav Buchal. Po dvou třetinách se přesto šlo do šaten za nerozhodného stavu 3:3, neboť minutu před koncem třetiny skóroval Tomáš Polanský.

SK Kadaň - KLH Chomutov 6:7
  • Třetiny: 1:2, 2:1, 3:4
  • Rozhodčí: Hrubý - Vlasák, Pichlík.
  • Branky: Polanský 2, Štelcich 2, Kuchler, Hlavatý - Gombár 3, Skořepa, Koláček, Mikšovic, J. Buchal.
  • Kadaň: Kučera - Pospíšil, Vobořil, Hlavatý, Nosek, Štelcich, Sláma - R. Kaše, Kameš, Kuchler, Kajer "C", Polanský, Derfler, Postl, Hubínek, Kreuzmann.
  • Chomutov: Damašek - Martínek, Révay, Plaček, Nikolov, Trefný, Szakal - Koláček, Gombár, Boušek, Skořepa, Mikšovic, Jíra, Hašek, J. Buchal, Jor, Šíp "C".

Třetí perioda přinesla doslova brankové hody. Dvě minuty po jejím začátku se podruhé v sobotním večeru prosadil Jiří Gombár. Na jeho gól zareagoval kadaňský Radek Hlavatý a stav byl opět srovnán. Za stavu 4:4 nařídil sudí Hrubý dvě trestná střílení, jenže ani Ladislav Žák a ani Zdeněk Skořepa brankáře soupeře nepřekonali. Bývalý kapitán Chomutova Skořepa se dočkal branky v 47. minutě, když prostřelil Kučeru mezi nohy.

Hostům se podařilo přidal další dvě branky z holí Mikšovice a Gombára, Chomutov vedl již 4:6. Kadani se podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Postupně se trefili Martin Štelich a Tomáš Polanský.

Benefiční zápas tedy vyhrál celek Chomutova 7:6. Po zápase jsme požádali o krátké dojmy střelce úvodní kadaňské trefy Jiřího Kuchlera.

Jak hodnotíte benefiční utkání
„Mně se to moc líbilo. Přišlo hodně lidí. Mezi klukama jsme si říkali, že tolik nechodilo snad ani na ligu. (úsměv) Klobouk dolu před Tomášem Polanským, že to takhle zorganizoval a byla to hezká vzpomínka. Snad jen škoda, že Kadaň opět prohrála. (opět se směje)

Pomohlo se dětem, takže to akce splnila účel,že?
„Setkali jsme se, nějaké peníze se vybrali na charitu. Lidi se snad pobavili. V tom horku se možná někdo i trošku ochladil, ale ano bylo to hezké. Jsem překvapen, kolik přišlo diváků.“

Nevíte něco o tom, proč byl u každé branky zápasu hlášen chomutovský Stanislav Mikšovic?
„Vždycky musí být nějaká recese, hecování. Tomáš Polanský musel například dýchat do alkoholtestru a podobně, takže se tam domluví vždy něco dopředu.“

Jak vlastně vzpomínáte na působení v Kadani?
„Vzpomínám jenom v dobrém. Derby byly vždy skvělý. Bylo to vyhecované. Vždycky byl o malinko lepší Chomutov, ale já jsem byl Kadani spokojen.“

Nyní působíte v Ústí, budou zápasy proti Kadani pro vás ještě nějak speciální?
„Teď už ne. Ten mančaft je úplně jiný, proti kterému budu za Ústí hrát. Dříve by to asi bylo jiný. Vzpomenu si, že jsem tady hrál, ale speciální už to moc nebude.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM