Kadaň čeká další přípravný duel, zajíždí na led Benátek

Ondřej Holl | 26.08.2015 | |

Kadaň čeká další přípravný duel, zajíždí na led Benátek

K a d a ň - Po velmi zajímavém duelu plného branek s německým soupeřem z Crimmitschau, který nakonec domácí vyhráli 6:5, čeká kadaňské hokejisty další, v přípravě už osmý, zápas, který odehrají na ledě týmu z Benátek nad Jizerou. Tým trenéra Čelanského, který v minulosti vedl také Kadaň, si zatím připsal v přípravném období 3 vítězství a 2 porážky. Jak si Sportovní klub povede proti farmě libereckých Bílých Tygrů zjistíme ve čtvrtek 27. srpna v 18:00 hodin.

 

Přípravná utkání Benátek

Benátky nad Jizerou zatím odehráli v letním přípravném období celkem 5 zápasů. V prvním duelu přípravy se postavili tamní hokejisté týmu Jugra Chanty-Mansijsk, který hraje ruskou KHL, a prohráli s ním na svém ledě 1:4.

Po tomto utkání následovali v podání Benátských dva zápasy, které pro ně měly šťastnější konec. Nejprve dokázal soubor trenéra Čelanského zdolat Litoměřice 4:3 a poté také nováčka první ligy, pražskou Slavii, které vstřelili na jejím ledě tři branky a oslavili výhru 3:1.

Po těchto dvou vítězstvích zajížděli benátští hokejisté na led Mostu, kde po vyrovnané první třetině prohráli 3:1. Po tomto duelu následovala po týdenní pauze domácí odveta s litoměřickým Stadionem, která po základní hrací době skončila remízou. Rozhodovaly tak nájezdy a v těch byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří tak vyhráli 4:3.

Poslední zápas Sportovního klubu

Svěřenci trenéra Jaroslava Becka odehráli poslední utkání v úterý 25. srpna na domácím ledě s německým týmem z Crimmitschau. Hned v první minutě rozvlnil síť za zády brankáře Strmeně hostující útočník Kristek, avšak Kadaň dokázala do konce první periody třemi bankami stav otočit. Góly domácích vstřelili postupně Jaroslav Kůs, Darek Hejcman a Dominik Tejnor.

Druhá třetina začala v trochu pomalejším tempu, avšak ve 27. minutě snížil na jednobrankový rozdíl hostující Foy, ovšem na jeho branku odpověděl v polovině zápasu Vaněk a vrátil Sportovnímu klubu dvoubrankový náskok. Ještě půl minuty před odchodem do šaten dokázal opět snížit na rozdíl jednoho gólu Martin Heinisch a tak druhá třetina skočila poměrem 4:3.

Ve třetí části šel nejprve zpět do dvoubrankového vedení domácí celek po brance Kůse, který se tak prosadil podruhé v utkání. Kadaň, za kterou se v poslední třetině postavil do branky Dvořák, po této brance začala hrát v klidnějším tempu, avšak v 54. minutě dokázal snížit Lampe. Domácí na tuto snižující branku znovu odpověděli a to když Chlouba v 57. minutě projel celé kluziště a zakončil pod břevno. Do konce zápasu dokázal ještě snížit svou druhou brankou Heinisch, ale to už bylo z obou stran vše a kadaňští hokejisté si už vítězství 6:5 pohlídali.

O utkání...

Zajímavostí utkání bude určitě fakt, že hokejisty z Benátek povede od nové sezóny Jiří Čelanský, který loňskou sezónu strávil na Kladně a který působil také na lavičce Sportovního klubu. Oba celky mají zatím v přípravě kladnou bilanci a dá se očekávat, že tuto statistiku budou chtít potvrdit. Jak utkání dopadne a zda Kadaň naváže na poslední přípravné utkání zjistíme ve čtvrtek 27. srpna v 18:00 hodin. Zápas budete moci opět sledovat díky tradičnímu textovému online přenosu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM