Sezóna skončila

Jindřich Poledna | 22.02.2005 | |

Sezóna skončila

K a d a ň - Ačkoliv pro kadaňský tým hokejová sezóna skončila, hráči odevzdali výstroj a odjeli vesměs ke svým rodinám, aby si udělali dovolenou, veškeré dění v klubu neustalo. Hráči mají smlouvy do konce dubna 2005 a budou jednat s vedením o jejich prodloužení. Právě nadcházející měsíc má realizační tým v čele s manažerem Aloisem Chlustinou čas na zhodnocení sezóny a vyvození důsledků z konečného, pro Kadaň "zakletého", devátého místa.

 
Kadaň v loňském roce bojovala o rozpočet na sezónu, jako každý rok se objevovaly "zaručené" informace, že se liga prodá do bohatšího regionu. Zájemci se sice hlásili, ale hokejové vedení je odmítalo a do všech sdělovacích prostředků neustále hlásilo, že 1. liga v Kadani určitě zůstane.

K radosti kadaňských fanoušků se tak stalo a náš celek vstoupil do sezóny s bezkonkurenčně nejnižším rozpočtem. Například Ústečtí Lvi měli rozpočet 5x vyšší než SK Kadaň. Avšak i přes horší finanční podmínky se v klubu podařilo opět vybudovat solidní prvoligové zázemí a klub se pohyboval nejhůř na desáté příčce.

Asi největší radost měli fanouškové v době, kdy se náš celek vyhoupl na čtvrtou příčku. V té době zbývala dohrát zhruba třetina soutěže, kadaňská euforie rostla a diváci se začali těšit na vysněné playoff. To však zůstalo opravdu jen snem. Po novém roce to v týmu drhlo, celek srazila na kolena navíc kontumace tří utkání za neoprávněný start Mariána Meňharta. Kadaň se pomalu dostávala do pohody, ale playoff jí uteklo v domácím zápase pravdy, kdy podlehla ostravské Sareze. Poslední příjemným zážitkem pro kadaňské fanoušky byla porážka Chomutova v posledním kole, tedy v době, kdy už Kadani o nic nešlo, ale Chomutov mohl výhrou získat výhodu domácího prostředí pro začátek vyřazovacích bojů. Výhrou 7:4 v posledním utkání se kadaňský tým rozloučil se sezónou 2004/2005.

Vzhledem k rozpočtu klubu je výsledek více než uspokojující, ovšem vzhledem k průběhu soutěže, je to spíše zklamání. Teď je na vedení klubu, aby zajistilo dostatek financí pro příští sezónu, našlo nové mladé perspektivní hráče s chutí se ukázat a vyřadilo neperspektivní jedince či hráče bořící koncepci týmu. Jak vše dopadne se dozvíte na klubových stránkách, dostanete informace, ohledně funkce manažera a obou trenérů, napíšeme Vám podrobně o všech příchodech a odchodech.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM