Měli jsme vedení v Ústí nad Labem udržet, krčil rameny Radek Havel

Zdeněk Kamínek ml. | 19.08.2015 | |

Měli jsme vedení v Ústí nad Labem udržet, krčil rameny Radek Havel

Ústí nad Labem - Radek Havel ani přes dva vypracované góly v Ústí nad Labem neslavil s Kadaní vítězství. Dvě asistence chomutovského odchovance stačily po základní hrací době pouze na remízu 3:3. Na penalty byl úspěšnější Slovan, který dokázal zvrátit nepříznivý stav.

 

V pátém přípravném duelu Kadaň nestačila na Ústí nad Labem, které v domácím prostředí letos ještě neprohrálo a připsalo si čtvrté vítězství v řadě. „Byla to škoda. Utkání jsme měli dobře rozjeté, ale začínali jsme dělat v defenzivě individuální chyby. Gólman naštěstí něco pochytal, prohrát jsme ještě mohli v základní hrací době. Za remízu po šedesáti minutách tak můžeme být rádi, i když jsme na výhru pomýšleli. Měli jsme vedení udržet,“ smutnil bezprostředně po skončení severočeského derby Radek Havel, jenž v utkání zaznamenal dvě asistence.

„Před prvním gólem jsem dostal přihrávku na volej a vyslal střelu. Brankář soupeře puk vyrazil a Patrik Huňady dorážel. Co se druhé branky týče, střílel jsem a Jan Hammerbauer kotouč tečoval. Gólman byl bez šance. Pro mě osobně se jednalo o vydařený zápas, ale vítězství by bylo lepší,“ okomentoval své dva kanadské body z úterního střetnutí.

„V pozápasových nájezdech vyhrál šťastnější. Nájezdy jsou loterie a je to hodně o štěstí. Navíc nebyl upravený led,“ doplnil jednadvacetiletý bek, jenž absolvuje stejně jako Jan Strmeň (brankář), Šimon Szathmáry, Marek Račuk, Jaroslav Kůs tréninky v Chomutově.

„Někteří hráči trénují s Piráty a s Kadaní jezdí pouze na zápasy. Občas se prostřídáme, ale jsem momentálně v páté pětce. Je důležité, abychom měli zápasové vytížení. Nechyběl jsem na žádném tréninku pod vedením Vladimíra Růžičky. Z bývalého českého reprezentačního kouče vyzařuje respekt, tréninky mají tempo a mají hlavu i patu,“ pochvaloval si tréninky extraligového nováčka.

„Motivace vměstnat se do kádru Pirátů stále je, pracuji na tom. Doufám, že se do základní sestavy probojuji, je to můj osobní cíl pro letošní sezónu. Ambicemi Chomutova je postoupit do předkola play-off a v klidu zachránit extraligu,“ řekl závěrem Havel.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM