Kadaň podlehla Mostu 2:5

Filip De Bolle | 06.08.2015 | |

Kadaň podlehla Mostu 2:5

K a d a ň - Most překvapil domácí tým a po sedmi minutách hry vedl již 2:0. Domácí tým dostal lekci z produktivity a zatímco ve 2. třetině měli spoustu šancí, byl to Most, kdo znovu skóroval. Ve třetí části přišla změna brankáře, ale i Lukeš po dvou minutách hry inkasoval. Domácím se sice zásluhou Hejcmana a Šťovíčka podařilo snížit na rozdíl dvou branek. V závěru však znovu inkasovali na konečných 2:5.

 
3.kolo, čtvrtek 6.8.2015
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  2:5  (0:2,0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 43. Hejcman (Havel, Chrpa), 52. Šťovíček (Janák) – 2. Fučík (Trubenecker), 8. Čmolík (Musil, Procházka), 36. Mical (Strejček), 42. Tauš, 57. Tauš (Mical). Vyloučení: 7:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák (41. Lukeš) – Tejnor, Havel, Trefný, Černý, Drobný, Cestr, Blaha, Müller, L. Novák, J. Novák, Huňady Patrik I., Doležal, Hammerbauer, Chrpa, Patrik Huňady II., Vaněk, Hlava, Hejcman, Šťovíček, Janák
SK HC Baník Most: Horák (Chabr), Havelka, Hora, Jakub, Hanzl, Slavíček, Cvrk, Kubinčák, Havlíček, Bittner, Fučík, Grin, Tauš, Přeučil, Mical, Muláček, Strejček, Nedrda, Trubenecker, Procházka, Vaněk, Musil, Čmolík

Komentář k zápasu

Most sice nastoupil proti rozehranému soupeři, přesto se mu podařilo Kadaň překvapit. Po minutě hry vyhrál Trubenecker vhazování a posunul puk na Fučíka, který střelou od modré čáry překonal Dvořáka. Domácí mohli odpovědět o minutu později, Doležal však neprotlačil puk do sítě. A o minutu později pádil na Horáka Hejcman, mostecký brankář však skvělým zákrokem podržel svůj tým. V 6. minutě došlo k vyloučení na domácí straně. Mostu se v přesilové hře příliš nedařilo, ale dvě vteřiny před koncem ujel po pravé straně Musil. Jeho střelu dokázal kadaňský brankář vyrazit pouze na hůl Čmolíka, který zvýšil vedení hostů. Po druhé brance se tempo hry uklidnilo. Zato přibylo ostrých zákroků na obou stranách. Hráči jakoby se soustředili spíše na dohrávání soubojů, než na kotouč. V posledních 3 minutách hry došlo ke třem vyloučení za napadení. Půlminutu před koncem mohl zvýšit náskok Mostu Bittner, ale trefil pouze Dvořákův beton.

Domácí začali aktivně a po 36 vteřinách hry získali početní výhodu 5 proti 3 dlouhou 54 vteřin. Hosté předvedli dobrou obranu modré čáry, díky které se domácí tým nemohl po vyhození kotouče vrátit do útočného pásma. Ve 23. minutě se kadaňskému týmu podařilo dostat puk do sítě, ovšem místo hole použil domácí útočník ruku a branka nemohla být uznána. Domácí tým se snažil o snížení skóre, ovšem Horák byl proti. Ve 26. minutě pálil z dobré pozice Jakub Novák, hostující brankář měl beton na správném místě. Ve 29. minutě měl první branku domácího týmu na holi Hlava, ale zblízka nastřelil pouze Horáka. A zatímco Kadaň se před brankou trápila, Most skóroval z každé větší příležitosti. Ve 36. minutě se do puku opřel Mical a hosté vedli již o tři branky. V závěru vyústili strkanice, které probíhaly celou třetinu, v souboj mezi Doležalem a Vaňkem. K radosti fanoušků to byl kadaňský hráč, kdo svého soka povalil.

Ve třetí třetině se do domácí branky postavil Lukeš. A nezažil dobrý začátek. Kadaňští sice získali výhodu téměř 90 vteřin přesilové hry 5 proti 3, Trefný však zachyboval na modré čáře a Tauš zakončil svůj únik brankou. Kadaňským se podařilo využít alespoň následnou přesilovou hru 5 proti 4. Havlovu střelu tečoval Hejcman a brankář hostí nestačil zareagovat. Domácí jakoby ožili a začali hrát aktivněji dopředu. Ve 46. minutě se pokusil překvapit Horáka střelou z ostrého úhlu Tejnor, ale trefil pouze boční síť. A v 52. minutě domácí snížili na rozdíl dvou branek Šťovíček střelou mezi betony. Tím ovšem útočné snahy Kadaně skončily. Čtyři minuty před koncem dostali hosté výhodu dvou minut přesilové hry 5 proti 3. A na rozdíl od domácích jim stačilo 30 sekund na skórování, o které se postaral přesnou střelou do prázdné branky Tauš. Most tak začal přípravné zápasy výhrou 2:5.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Záměr je dát prostor všem klukům, kteří jsou k dispozici mezi Chomutovem a Kadaní, aby ukázali, co v nich je. A ukázali, že dokáží hrát první ligu. Ale chyběl typ, co dokáže zápas vyhrát. Kluci dnes ukázali slušný potenciál. Jen škoda hloupostí vzadu, jinak by výsledek vypadal lépe. Na stav ledu to byl dobrý zápas v dobrém tempu.

Josef Řeháček(HC Most): My trenéři jsme dnes spokojení jak s výsledkem, tak i z hrou. My hráli první utkání, Kadaň třetí. Kluci nevěděli pořádně, co po nich budeme chtít. Netrénovali jsme žádnou taktiku. Jen jsme si namalovali pokyny a kluci je splnili. Akorát jsme nespokojení s vylučováním. Nemůžeme dostat přes 20 minut trestů. Na tom musíme zapracovat. Ale jinak s hrou a koncovkou jsme spokojeni

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM