Kadaň nezvládla oslabení a prohrála v Ústí 0:4

Jana Drbalová, Filip De Bolle | 12.02.2015 | |

Kadaň nezvládla oslabení a prohrála v Ústí 0:4

Kadani první zápas v Ústí nad Labem vůbec nevyšel. V sestavě Slovanu sice nenastoupil nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec základní části Roubík, jeho roli však zastoupil Tůma, který se postaral o první dvě branky. Ve 23. minutě přidal třetí branku Poulíček a vyhnal Moučka z branky. Půlminutu před koncem třetiny přidal čtvrtou branku Smetana. Kadaňští tak zítra musejí odvracet ústecký mečbol.

 
0.kolo, čtvrtek 12.2.2015
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  4:0  (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Tůma (Kolafa, Rod), 14. Tůma (Rod, Kolafa), 23. Poulíček, 40. Smetana (Holomek). Rozhodčí: Petružálek, Würtherle – Jílek, Šperl. Vyloučení: 7:7, navíc Jíra (KAD) 20 NESP. Využití: 2:0. Diváci: 3128. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 4:0.
HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Volke) – Kolafa, Pohl, Brož, Vágner "C", Holomek "A", Smetana, Grin – Tůma, Kloz, Rod – Poulíček, Hanzl, Merta – Baránek, Gengel, Pořický – Kuchynka, Suchan, Vávra
Sportovní klub Kadaň: Mouček (23. Maštalířský) – Tejnor, Pavlas "A", Trefný, Szathmáry, Havel, Mazanec, Černý – Hlava, Novák L., Charousek – Ton "A", Kůs, Jíra "C" – Vrána, Táborský, Kohout – Berlev, Šťovíček, Lehnert

Komentář k zápasu

Oba celky vstoupily do utkání s odhodláním strhnout vedení v sérii na svou stranu. Hned v úvodu si po faulu domácího hráče zahráli Kadaňští přesilovou hru. Petrásek musel čelit po přihrávce Jaroslava Kůse z poza brány do pravého kruhu střele Karla Tona. V tomto souboji byl úspěšnější domácí gólman a počet mužů na ledě se zhruba na dvě minuty vyrovnal. Poté usedl na trestnou lavici hostující obránce a Ústečtí při své první početní výhodě nezaváhali. Skulinku mezi Moučkovými betony našel David Tůma a otevřel skóre zápasu.

Další zákrok si připsal kadaňský gólman po prudké střele Ondřeje Smetany z vrcholku levého kruhu. Vzápětí na druhé straně Petrásek zasahoval proti šanci kadaňského kapitána Petra Jíry z mezikruží. Poté se opět hra přesunula před Moučka. Na modré čáře napřáhl Vladimír Brož. Jeho střelu hostující gólman vyrazil. Podobně si počínal také při dalším zákroku, když ze stejné pozice střílel Tomáš Kolafa. Svoji aktivitou si domácí hokejisté vypracovali přesilovou hru. V té se i po druhé trefil David Tůma, který po odražené střele Tomáše Roda od vzdálenější tyčky, dopravil puk za záda Moučka.

Ke konci úvodní periody došlo ke hře 4 na 4, ve které si ovšem ani jeden z týmů nevypracoval větší šanci a tak se hra ve čtyřech na obou stranách přesunula i do druhého dějství.

V tom se hned na začátku snažil prosadit z pravého kruhu Martin Kohout, který však svoji šanci neproměnil. Vzápětí Patrik Poulíček vybruslil ze středního pásma a taktéž vystřelil z pravého kruhu, ale i domácí gólman si svou klec pohlídal. Hra na ledě pokračovala v pěti a tentokrát se již extraligová posila Patrik Poulíček nemýlil. Svoji samostatnou akci zakončil střelou z pravého kruhu přesně do horního růžku Moučkovy klece. Po třetí inkasované brance hostí došlo ke změně gólmanů a mezi tři tyče nastoupil Tomáš Maštalířský.

Domácí se i nadále tlačili do útoku a fanoušci se již chtěli radovat z další branky. Ta ovšem po signalizovaném ofsajdu nebyla Martinu Baránkovi uznána. Ani Petrásek nezůstal bez práce. K jeho levé tyči se pokusil kotouč protlačit, až za brankovou čáru Jakub Vrána. Ústecký gólman si vše pohlídal.

Napětí na obou stranách bylo na ledě znatelné. Po střele Jaroslava Kůse došlo za Petráskovou brankou k menší potyčce. Domácí celek to ovšem nerozhodilo a pokračoval v náporu. Jakub Pořický vyslal svou střelu z levého kruhu a následně to z druhé strany zkusil po přihrávce Vladimíra Brože také Martin Vágner. Maštalířského vyrážečka byla připravena.

V čase 39:34 navýšil vedení Ústeckých obránce Ondřej Smetana, který se blýskl svým gólem od modré čáry.Nad ledovou plochou, tak po druhé dvacetiminutovce ukazovala světelná tabule stav 4:0.

Ve třetí části se Sportovní klub snažil se stavem utkání ještě něco udělat. Jakub Vrána vybruslil z poza brány a všemožně se snažil puk dotlačit za Petráskova záda. Ústecký muž v masce si, ale i nadále udržel čisté konto.

Poté domácí na čas uzamkli hostí v obranném pásmu a David Merta neváhal se svou střelou z mezikruží. Ani Maštalířský se však nenechal zaskočit. Za svá záda nepustil ani pokus Martina Vágnera od modré čáry a následnou dorážku Patrika Poulíčka. Do statistik se chtěl zapsat také Tomáš Vávra, který najel, až na levý kruh odkud pohotově vystřelil.

Následně Petrásek podržel domácí celek hned několika zákroky. Po vhazování vypálil Robert Černý z vrcholku pravého kruhu a vzápětí přišlo několik dorážek z hole Jakuba Vrány a Martina Šťovíčka.

V samém závěru se ještě několikrát na obou stranách vylučovalo, avšak oba muži v masce si své klece pohlídali. Třetí třetina skončila bez branek, Michel Petrásek si připisuje čisté konto a diváci se po dnešku mohou těšit na zítřejší důležitý zápas pro oba celky.

Jana Drbalová

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (Ústí nad Labem): „Určitě jsme spokojení. Věděli jsme, že nás čekají ještě těžší zápasy, než byly v Kadani. To se potvrdilo v první třetině, kdy nás trochu přehrávali. Hodně nám pomohly dvě využité přesilovky, kdy jsme se dostali do hry a myslím si, že od druhé třetiny neměli vůbec nárok. Cítíme, že jsme blízko, ale pořád nám chybí ten jeden bod. Zítra to bude hodně těžké, oni to budou určitě zkoušet. My jsme chtěli rozložit síly víc mezi mužstvo, proto jsme nechali posledních deset minut odpočívat první útok a zapojili jsme čtvrtý, abychom trochu pošetřili síly.“

Jaroslav Beck (Kadaň): „Trochu jsme si zopakovali nedělní výkon, který byl nešťastný. V úvodu první střela a hned branka. Pak už to nemělo to, co by to mělo mít. Nehráli jsme dobře, nedůraz kolem vlastní brány, neproduktivní v útoku. Domácí šli dneska zaslouženě do vedení 2:1. Doufám, že se sem zítra vrátíme v jiné formě.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM