„Utkání jsme odehráli velmi dobře,“ hodnotí kapitán Petr Jíra

Miroslav Kučera | 04.02.2015 | |

„Utkání jsme odehráli velmi dobře,“ hodnotí kapitán Petr Jíra

K a d a ň - V posledním kole základní části první ligy přivítala Kadaň na svém ledě Kladno, kterému pár minut před utkáním odebrala komise ČSLH tři body. Oba celky tak hráli o lepší umístění. Kadaň mohla v případě výhry usilovat o šesté místo zajišťující play-off, nakonec však i přes výhru skončila sedmá. Petr Jíra zhodnotil pro náš web výborně odehrané utkání s Rytíři.

 

Kadaň na svého soupeře od úvodních minut vlétla a Kladno bylo možná trochu zaskočené, že jsou domácí tak aktivní. „Dobře jsme se na zápas připravili, začali jsme aktivně a Kladno jsme přehrávali. Oni tam asi neměli ani žádnou větší příležitost,“ zhodnotil nápor Sportovního klubu kadaňský kapitán.

Petr Jíra
Petr Jíra

„Možná, že kdybychom dali v první třetině branku nebo dvě, tak se nám utkání hrálo ještě lépe. To se ale bohužel nepovedlo,“ lituje neproměněných šancí obzvláště z první třetiny hráč s dvanáctkou na zádech.

Kadaňští v náporu pokračovali i na začátku druhé třetiny a dokázali během 39 vteřin vstřelit hned dvě branky. „Stálo při nás asi i trochu štěstí, ale za celou první třetinu jsme si branku asi zasloužili. Že byly dvě, tím lépe,“ říká Petr Jíra.

Ačkoliv Kladno dokázalo v utkání smazat dvoubrankový náskok, na třetí branku nedokázalo odpovědět ani při závěrečné hře bez brankáře. „Dostali nás trošku pod tlak, ale dobře jsme to ubránili. Kladno snad v power play ani nevystřelilo na bránu,“ hodnotí povedený závěr utkání Jíra.

I přes veškerou snahu dostat se na černožlutým nepodařilo dostat na šesté místo v tabulce. Havířov totiž své utkání zvládl a Kadaň tak bude hrát předkolo s Ústím nad Labem. „Mohli jsme mít trošku volna, potrénovat a připravit se na play-off. Je to škoda, ale nic se neděje. Zítra máme volno a potom se začneme připravovat na další zápasy.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM