Základní část končí. Kadaň hostí v posledním kole kladenské Rytíře

Marcel Holl | 03.02.2015 | |

Základní část končí. Kadaň hostí v posledním kole kladenské Rytíře

K a d a ň - Prvoligový kolotoč dlouhodobé části se chýlí ke svému závěru. Zbývá odehrát už jen poslední dvaapadesáté ligové kolo. Sportovní klub v něm přivítá kladenské Rytíře. Obě mužstva mají již jistou účast ve vyřazovacích bojí, ale i tak mají stále o co hrát. Jde především o co nejlepší výchozí pozici k závěrečným bojů. Přijďte proto podpořit černožluté barvy!

 

Salith Šumperk

Kladenští začali úvod ročníku sérií venkovních duelů, jenže po návratu na vlastní led jejich forma šla rapidně nahoru. Díky tomu se svěřenci trenéra Čelanského dostali na druhou příčku, hned za vedoucími Piráty. Kladno potřebuje v Kadani bodovat, neboť mu s velkou pravděpodobností hrozí odebrání tří bodů ze zápasu s Havlíčkovým Brodem. To by při určitém vývoji mohlo znamenat, že by se Rytíři umístili až na páté příčce po základní části.

Brankáři Janu Lukášovi patří v procentuální úspěšnosti všech maskovaných mužů druhé nejvyšší soutěže čtvrté místo. Jan Chábera je na místě jedenáctém. Nejproduktivnějším obráncem kladenského výběru je Tomáš Kaberle. Mistr světa z Vídně 2005 má na svém kontě 26 bodů (5+21) v 23 zápasech. Na druhém místě je David Růžička, jenž má na svém kontě bodů 25 (5+20). V útočných řadách si Kadaňští budou muset dát pozor na Michala Dragouna, který vede produktivitu svého celku s 46 body za 14 branek a 32 asistencí. Nejlepším střelcem Středočechů je Miloslav Hořava. Ten má ve své sbírce 24 branek a k tomu dodal 18 nahrávek. V závěru sezóny opět obleče dres Rytířů Jan Hlaváč, který již v celku působil na konci loňského roku.

Sestava Kladna proti Chomutovu: Chábera (21. Lukáš) – Kehar, Kaberle, Lukáč, Zeman, Kolářík, Kania – Horna, Dragoun, Rudovský – Hořava, Kindl, Eberle – Tenkrát, Stach, Strnad – Šilhavý, Machač, Redlich.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 51 22 2 8 19 136:132 78
2. Kladno 51 28 4 3 16 187:119 95

Letošní vzájemné duely

Kadaň se v letošní sezóně s Rytíři střetla již třikrát. První letošní zápas se hrál v Kadani a domácí zvítězili 4:2. Následující dva zápasy se hráli v hájemství Rytířů a Kadaň oba prohrála, nejprve 3:1 a naposledy 7:3.

Poslední vzájemný zápas se hrál právě na stadionu v Kladně, dva dny před Štědrým dnem. Rytíři z Kladna udeřili v první třetině dvakrát ve vlastním oslabení. To bylo v 8. a 14.minutě. Třetí branku vsítili domácí ve vlastní přesilové hře ve 20.minutě. Kadaň snížila využitou přesilovou hru na začátku 2.třetiny, kdy se trefil Jaroslav Kůs. Jenže domácí do minuty odpověděli a zvýšili na 4:1. Domácí Tenkrát zvyšoval v polovině zápase již na 5:1. V poslední tetině sice snižoval Lukáš Novák na 5:2, jenže další dvě trefy zařídili opět domácí borci. Na konečných 7:3 korigoval v 50.minutě během přesilové hry Martin Šagát.

Statistické okénko

Kadaň - Kladno
Karel Ton (10+18)Nejproduktivnější hráč Michal Dragoun (14+32)
Martin Šagát - 18 gólů Nejlepší střelec Miloslav Hořava - 24 gólů
Aleš Pavlas - 19 asistencí Nejlepší nahrávač Michal Dragoun - 32 asistencí
Aleš Pavlas (2+19)Neproduktivnější obránce Tomáš Kaberle (5+21)
Martin Mazanec - 81 TMNejtrestanější hráč David Růžička - 82 TM

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na led zimního stadionu v Kadani již ve středu 3.2. v 17:30. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit do ochozů, tak bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM