Kadaň jede na led Šumperka, který v sobotu přišel o šanci hrát play off

Marcel Holl | 01.02.2015 | |

Kadaň jede na led Šumperka, který v sobotu přišel o šanci hrát play off

K a d a ň - První ligu čekájí poslední dvě kola v základní části. Kadaň jede k 51. na led Šumperka, který po sobotním zápase ztratil šanci na postup mezi nejelpších deset týmů. Sportovní klub má už má jistotu účasti minimálně v předkole, ale stále je tu šance, že svěřenci trenéra Becka proniknou přímo do čtvrtfinále. Střetnutí na Zimním stadionu v Šumperku startuje v pondělí 2.2. v 18 hodin.

 

Salith Šumperk

Draci prožívají vcelku podobný ročník, jako byl ten minulý, i letos bojovali svěřenci trenéra Radka Kučery o účast ve vyřazovacích bojích. Zdálo se, že boj o elitní desítku se strhne až do závěrečného kola, jenže opak byl pravdou. Již dvě kola před koncem ztratil tým zpod Jeseníků šanci na postup do play-off.

Velmi důležitou postavou dračího souboru je zkušený Patrik Moskal, jemuž s náskokem náleží první místo v týmové produktivitě a zároveň je na pátém místě v kanadském bodování celé první ligy. Na svém kontě má nyní dvacet branek a osmatřicet nahrávek. Hned za ním je v týmovém bodování Lukáš Žálčík. Šumperský odchovanec, jenž prošel Spartou, má na svém účtu jedenadvacet přesných tref a k nim přidal ještě osmnáct nahrávek. Dalšími hráči, kteří jsou oporami celku z pod Jeseníků jsou Aleš Staněk a Michal Velecký. Produktivitu zadáků vede Tomáš Sedlák, který má na svém kontě třicet bodů za šest branek a čtyřiadvacet přihrávek. Tento bek má od včerejšího dne vyřízené střídavé starty do Pardubic. Hned za ním je další produktivní obránce Aleš Holík. Ten posbíral zatím osmadvacet bodíků a těsně před koncem přestupů zamířil do Třebíče. V brankovišti Šumperka se v letošním ročníku objevila trojice brankářů. Největší porci utkání odchytal Vladislav Koutský. Dále následuje Daniel Zelenka a juniorský reprezentant Miroslav Svoboda.

Sestava Draků z Kladna: Svoboda – Holík, Bail, Sedlák, Novotný, Drtil, Slavík – Haas, Plášek, Velecký, Staněk, Moskal, Žalčík, Brunec, Vrdlovec, Berger, Rimmel, Vachutka, Popelka.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. Kadaň 50 22 2 8 18 135:129 78
11. Šumperk 50 18 4 5 23 149:183 67

Letošní vzájemné duely

Kadaň se v letošní sezóně s Draky střetla již třikrát. První letošní zápas byl odložen a odehrál se až dva dny po druhém plánovaném měření sil. Nejprve v sobotu 15.11. draci porazili Kadaň 3:1. O dva dny v Kadani prohráli 5:2. I zatím poslední měření sil vyhrála Kadaň na vlastním ledě 4:1.

Poslední vzájemný zápas se hrál právě na stadionu v Šumperku pár dní před koncem prosince. Severočeši bojovali se sérií proher, sebevědomí domácích nahlodal v první třetině LUKÁŠ ŽÁLČÍK, jenž otevřel skóre. Avšak ještě do konce první dvacetiminutovky stačil Sportovní klub srovnat, na začátku druhé části dokonce otočil číslice na tabuli ve svůj prospěch. Do poslední periody vstupovaly celky za stavu 2:1 pro černožluté. Ve 46. minutě poslal Kadáňské do trháku dvou branek Trefný a soupeř Salithu hrál s daleko větším klidem. Náskok uhájil, přidal branku navrch.

Statistické okénko

Kadaň - Šumperk
Karel Ton (10+18)Nejproduktivnější hráč Patrik Moskal (20+38)
Martin Šagát - 18 gólů Nejlepší střelec Lukáš Žálčík - 21 gólů
Aleš Pavlas - 19 asistencí Nejlepší nahrávač Patrik Moskal - 38 asistencí
Aleš Pavlas (2+19)Neproduktivnější obránce Tomáš Sedlák (6+26)
Martin Mazanec - 81 TMNejtrestanější hráč Patrik Moskal - 78 TM

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na led zimního stadionu v Šumperku již v pondělí 2.2. v 18:00. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit do ochozů, tak bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM