Kadaň jede na dohrávku čtyřicátého kola do chomutovské SD Arény

Marcel Holl | 18.01.2015 | |

Kadaň jede na dohrávku čtyřicátého kola do chomutovské SD Arény

K a d a ň - Již v pondělí sehrají svěřenci trenéra Jaroslava Becka další zápas proti favoritovi první hokejové ligy. Tentokrát se jim do cesty postaví chomutovští Piráti. Zápas dohrávaného 40. kola začne v SD Aréně v 17:30 hodin. Dokáží Kadaňští i v oslabené sestavě potrápit partnerský celek a přivést si z jeho ledu nějaký bodík?

 

Piráti Chomutov

Chomutovským Pirátům patří již nějaký čas v tabulce první ligy první pozice. Chomutov má na kontě 97 bodů, před druhým i Českými Budějovicemi nasbíral náskok rovných jedenácti bodů.

Nový rok Chomutov zahájil dvěma prohrami. Nejprve neuspěli na domácím ledě s Mostem a poté prohráli svěřenci trenéra Kopřivy v Jihlavě. Poté ale dokázali Chomutovští vybojoval tři body s nepříjemnými Benátkami. V sobotním kole si poradili s Horáckou Slávii z Třebíče, na jejím ledě si připsal výhru 7:3.

Sestava Chomutova z Třebíče: Hanuljak – Rutta, Toman, Koma, Skinner, Rýgl, Scalzo, Havel, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – D. Květoň, Růžička, Veselý – McGregor, Dušek, Sinisalo – Chlouba, Kämpf, D. Kaše.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 44 20 2 7 15 122:113 71
1. Chomutov 44 27 5 6 6 157:86 97

Letošní vzájemné duely

Kadaň se v letošní sezóně s Piráty střetla již třikrát. Ani v jednom případě ale nezískala ani bod, byť zejména v domácích střetnutích favorita první ligy výrazně potrápila.

Poslední vzájemný zápas se hrál právě na stadionu v Kadani na konci listopadu. Vstup do zápasu měli lepší Piráti, poté se hra srovnala a následně přebral iniciativu domácí celek. Svůj tlak korunoval Sportovní klub vedoucí trefou, prosadil se Nicolas Hlava. Piráti vyrovnali v osmadvacáté minutě, trestné střílení totiž dokázal proměnit Kämpf. Na začátku třetího dějství strhl opět vedení na kadaňskou stranu svou druhou trefou Hlava, jenže o tři minuty bylo srovnáno. Puk za Hanuljakova záda dostal Rýgl. O dvě minuty později otočil zápas v chomutovský prospěch Antonín Dušek a určil tak konečný výsledek 3:2.

Statistické okénko

Kadaň - Benátky
Karel Ton (10+16)Nejproduktivnější hráč Marek Hovorka (21+27)
Martin Šagát - 15 gólů Nejlepší střelec Marek Hovorka - 21 gólů
Karel Ton - 16 asistencí Nejlepší nahrávač Nikola Gajovský - 27 asistencí
J. Trefný (3+13), A. Pavlas (1+15)Neproduktivnější obránce Brett Skinner (4+23)
Martin Mazanec - 77 TMNejtrestanější hráč Štěpán Hřebejk - 76 TM

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na led SD Arény již v pondělí 19.1. v obvyklém čase 17:30. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit do Chomutova osobně, tak bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM