Uspěje Kadaň na jihu Čech?

Jiří Novotný | 16.01.2015 | |

Uspěje Kadaň na jihu Čech?

K a d a ň - Po slabším závěru loňského roku se kadaňští opět vrátili na vítěznou vlnu. Zaváhání v Mostě napravili třízápasovou šňůrou výher, naposledy si poradili s Havířovem. Nyní však černožluté čeká soupeř z čela tabulky, České Budějovice se aktuálně drží na druhé pozici za suverénním Chomutovem. Zápas startuje již v 15:00!

 

ČEZ Motor České Budějovice

Motor vstoupil do nového roku vítězstvím v Jihlavě, poté na svém ledě zdolal Třebíč. V následujícím kole však přišlo zaváhání - na ledě trápícího se Havlíčkova Brodu padl 1:0. Nečekanou porážku Jihočeši odčinili demolicí Šumperka, který se do podhůří Jeseníků vracel s devítigólovým závažím.

Minulý výjezd ovšem pro Motor dopadl opět špatně. V Kladně nedokázal vstřelit ani jeden gól, zatímco Rytíři rozsvítili červené světlo pětkrát. Rozhodující byl začátek třetí třetiny, do které šli domácí s dvougólovým náskokem. Ve 44. minutě přidali další dva zásahy, čímž knockoutovali svého soupeře.

Sestava Motoru z Kladna: Gába (21. až 24. Bláha) – Žovinec, Punčochář, Suchánek, Vráblík, Semrád, Chmelíř, Škopek – Švihálek, Pajič, Marek – Heřman, Straka, Nouza – Prokeš, Rob, Vaniš – Boháč, Bárta, Švec – Přibyl.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. Kadaň 43 20 2 7 14 121:107 71
2. Motor 44 23 6 2 13 160:114 83

Letošní vzájemné zápasy

V předchozích třech vzájemných střetnutí se Kadaň z výhry radovala dvakrát, jednou prohrála až po samostatných nájezdech. To je vzhledem k síle Českých Budějovic vynikající bilance!

Poprvé se hrálo na ledě Kadaně již ve 4. kole, černožlutí svého soupeře zdolali 4:3. Také následná odveta dopadla lépe pro Kadaň, v Budvar Aréně jsme zvítězili jasně 2:5.

Třetí vzájemný duel se hrál ve 32. kole na kadaňském kluzišti. Motor sice po první třetině vedl 2:0, domácí však nesložili zbraně a ve druhé části vyrovnali skóre. Nejdříve v rozmezí dvou minut vyrovnali, zásluhou Romana Chlouby a Marka Sikory. A na začátku třetí třetiny otočil skóre proměněným trestným střílením Jaroslav Kůs. Hosté však vzápětí vyrovnali. Pět minut před koncem základní hrací doby vrátil vedení na stranu domácích Martin Šagát, ale Motor po dvaceti vteřinách odpověděl. Zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější hosté, kteří si odvezli bonusový bod za výhru 4:5 po samostatných nájezdech.

Statistické okénko

Kadaň - Motor
Roman Chlouba (16+10), Karel Ton (10+16)Nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza (29+38)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Tomáš Nouza - 27 gólů
Karel Ton - 16 asistencí Nejlepší nahrávač Tomáš Nouza, Josef Straka - 38 asistencí
Jakub Trefný (3+13), Aleš Pavlas (1+15)Neproduktivnější obránce Petr Punčochář (4+14), Roman Vráblík (7+11)

Očima trenéra Jaroslava Becka

„Trápí nás neuvěřitelná marodka. Už v týdnu jsme měli mimo hru 6 hráčů. Ke zraněným Berlevovi, Sikorovi, Hejcmanovi, Charouskovi, Dobrovolnému a Lehnertovi se přidali další tři hráči. Daniel Opalek má zlomený prst a vypadl nám minimálně na 3 týdny. Marek Račuk má zraněné koleno a obávám se, že pro něj sezóna již skončila. K tomu všemu ještě onemocněl Jan Hammerbauer, který nám tak bude chybět asi týden. Dostali jsme se do situace, která je na hraně. Snažíme se postavit sestavu, která bude konkurenceschopná, ale budeme to mít opravdu těžké. Chomutov nám s žádnými hráči nepomůže. Velmi citelně tak pocítíme odchod Kadlece, Chlouby, Bartejse a Stehlíka do týmu Pirátů. Přesto chceme udatně bojovat a favoritům soutěže nedáme nic zadarmo. Pokud přidáme jednoho mladého hráče, máme dva kvalitní útoky. Přesto chceme udělat maximum proto, abychom si z příštích šesti bodů, o které se bude hrát, něco přivezli. Stejná sestava bude muset odehrát jak zápas v Českých Budějovicích, tak v Chomutově. Budeme rádi, pokud se nám nikdo další nezraní.“

O zápase

Úvodní buly posledního vzájemného střetnutí v základní části padne v českobudějovické Budvar Aréně tuto sobotu 17.1. již v 15:00. Pokud se nechystáte naše hokejisty podpořit přímo v ochozech, můžete průběh zápasu sledovat na webu onlajny.com.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM