Lekce z produktivity a podcenění! Kadaň darovala Mostu 3 body

Jindřich Poledna | 07.01.2015 | |

Lekce z produktivity a podcenění! Kadaň darovala Mostu 3 body

Vstup do utkání byl pro Kadaň opět parádní. Již o dvou minutách hry se trefil Petr Jíra a v 10.minutě také Libor Šulák. Domácí však koncem třetiny korigovali na 1:2. Lekci z produktivity dostala Kadaň ve 23.mnutě, když Most vyrovnal na 2:2. Třetí branku vsítil Most na konci druhého dějství, po chybě kadaňské obrany. Most využil svého tlaku v posledním dějství na zvýšení vedení na konečných 4:2.

 
41.kolo, středa 7.1.2015
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  4:2  (1:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Slavíček (Alinč), 23. Havlíček (Petruška), 39. Tauš (Písařík, Smolka), 49. Tauš – 2. Jíra (J. Novák, Szathmáry), 10. Šulák. Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Zavřel, Toman. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
SK HC Baník Most: Horák – K. Charousek, Gula, Hora, Pavelka, Kasal, Kříž, Procházka, Kokeš – Bojer, Alinč, Slavíček – Tauš, Smolka, Písařík – Nedrda, Havlíček, Petruška – Zavřel, Válek, Mical
Sportovní klub Kadaň: Mouček – Tejnor, Pavlas, Mazanec, Opalek, Trefný, Sathmary, Mrázek, Šulák – Ton, J. Charousek, Jíra – Šagát, Kus, Račuk – Novák J., Novák L., Hlava – Muller, Hammerbauer, Chrpa

Komentář k zápasu

Kadaň začala zápas velkým tlakem a domácí tým poprvé kapituloval hned po 120 sekundách hry. Szathmáry vybojoval před Horákem puk, posunul ho za branku na Jakuba Nováka, který ideálně našel najetého Petra Jíru, který překonal Horáka střelou na vyrážečku - 0:1. Kadaňský tým posílen vstřelenou brankou i nadále kraloval a připravoval si velké příležitosti. Hráči domácího celku navíc chybovali v obraně a dávali tak hostujícímu celku možnost přečíslení. V 5.minutě ztratil puk na útočné modré Kasal a hosté z Kadani šli 2 na 1. Lukáš Novák se rozhodl pro objetí branky, ale když posílal přihrávku na Hlavu, trefil brusli vrátivšího se Nedrdy. Nebýt toho, střílel Hlava do prázdné branky.

Domácí tým si první šanci připravil až v 8.minutě, Gulova střela však mezi 3 tyče nezamířila. Tlak Kadaně i nadále sílil a vyvrcholil brankou. Střelu Libora Šuláka od modré Horák vyrazil vyrážečkou do vzduchu a obránce Kasal, který chtěl puk zpracovat rukavicí, si hodil puk do vlastní branky - 0:2.

Hosté z Kadaně měli po zbytek třetiny stále navrch, lépe bruslili a domácí tým téměř k ničemu nepustili. V 19.minutě udělal Šulák nepochopitelnou chybu, když zbytečně vyhodil puk z pásma a daroval tak Mostu vhazování před kadaňským brankářem. A domácí tým tuto šanci zužitkoval! Bojer vyhrál buly na Bohumila Slavíčka, který okamžitě na kruhu napřáhl a nad lapačkou Moučka prostřelil - 1:2. Do šaten se tak šlo s jednobrankovým vedením pro hostující Kadaň.

Do druhé třetiny vstoupil jiný Most. Začal více bruslit, lépe pronikat do útočného pásma, Kadaňská obrana byla rázem o dost pomalejší. A Most toho využil k vyrovnání. Ve 23.minutě míchal s pukem před brankou Petruška. Gólman Mouček se snažil puk dostat pod svou kontrolu, ale po jeho zásahu se puk ocitl u tyčky, kde ho Ondřej Havlíček pohodlně poslal do opuštěné kadaňské branky - 2:2.

Kadaňský tým dal svému soupeři šanci se nadechnout, když hrál v 6ti hráčích a šel za to pykat na trestnou lavici. Kadaň přežila oslabení bez jediného problému. Začala si opět připravovat střelecké příležitosti, ale Račuk, Hlava ani Chrpa na domácího gólmana nevyzráli.

Šanci Mostu na trhák dal opět Libor Šulák svým zbytečným vyloučením za držení protihráče. Most si připravil několik šancí, Mouček byl vždy na svém místě a všechny střely domácího týmu dobře viděl. Od 33.minuty opět útočila Kadaň, na domácím gólmanovi však Mrázek, Jakub Novák a Tejnor ztroskotali.

A tak domácí znovu trestali! Ve 39.minutě propadl u mantinelu J. Novák, který neuhlídal Písaříka. Ten přihrával před branku na Smolku, jenž puk nezpracoval. Z druhé vlny najíždějící Zdeněk Tauš však neměl problém trefit přesně do víka - 3:2.

Třetí třetina začala ve vlažném tempu. Oba týmy nechtěly udělat chybu. Svá obranná pásma obě družstva poctivě bránila a na brankáře moc střel nešlo. Ve 46.minutě prověřil Moučkovu pozornost Nedrda, ale kadaňský gólman se překvapit nenechal. Domácí tým se usadil v útočném pásmu a nakonec se prosadil! Ve 49.minutě posílal Zdeněk Tauš bekhendovou přihrávku před branku, kde se puk odrazil od Opalkovy brusle do branky 4:2.

Kadaň ani za stavu 4:2 nezměnila styl hry a přesvědčovala domácí, že mají šanci i 10 minut před koncem základní hrací doby přemýšlet na zisk tří bodů. Ani nabídnutá přesilovka nebyla ze strany Kadaně využitá, a tak Most získal po 9 prohrách konečně vítězství za 3 body.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Začali jsme dobře, měli jsme pohyb, chuť do hry, další příležitosti ke vstřelení branky, které jsme spálili tak, jak to umíme jen my. Jenže pak jsme ztratili pokoru, podcenili jsme soupeře a odehráli dvě tragické třetiny. Na ledě jsme byli neviditelní, dovolili jsme soupeři, aby mu narostla křídla a byl ve všem lepší. Most si dnes zaslouženě připsal všechny body, nás nepodržela ani jedna z opor, na které se spoléháme. Věříme, že se nám tohle stalo naposledy a už nikdy se to nebude opakovat! Ztratit takhle dobře rozehraný zápas je neodpustitelné.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM