Navážeme v Benátkách na vysokou výhru s Mostem?

Jiří Novotný | 28.11.2014 | |

Navážeme v Benátkách na vysokou výhru s Mostem?

K a d a ň - V minulém kole si fanoušci Kadaně přišli na své, když na našem stadionu viděli demolici Mostu 6:0. Parádní výkon se černožlutí pokusí zopakovat tuto sobotu v Benátkách nad Jizerou. Celek od Jizery zažíval na přelomu října a listopadu slabší období, v poslední pěti kolech však čtyřikrát vyhrál, byť pouze jednou za 3 body.

 

HC Benátky nad Jizerou

Benátečtí od letošní sezony trénují v Liberci, do Benátek dojíždějí pouze na zápasy. Mají tak možnost využívat moderního zázemí Bílých Tygrů, navíc odpadá nepříjemé každodenní dojíždění. „V Tipsport areně byla zbudována kabina s veškerým zázemím a podmínkami extraligového týmu. Doufám, že se to projeví na našich výkonech,“ přál si v létě v rozhovoru na webových stránkách Liberce GM Benátek Bartoloměj Salanský. Zatím se úplně nezdá, že by přesun do Liberce znamenal výraznější progres ve výsledcích jeho týmu, spíše naopak. Benátkám aktuálně patří až 11. pozice, celkově hůř než desátí přitom byly naposledy v sezoně 08/09.

V minulém kole se ovšem Benátkám povedl skvělý výsledek v Kladně. Rytíři jsou v poslední době na svém ledě zvyklí vítězit, jejich pětizápasvou sérii výher utli až Benátečtí. Skóre zápasu otevřel v 18. minutě domácí Hořava, na dlouho dobu to byl jediný gól. Dalšího se 1923 diváků dočkalo až v 50. minutě, ke zklamání většiny z nich do kladenské klece - Miškovský 1:1. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž bonusový bod Benátkám vystřelil hrdina Miškovský.

Sestava Benátek ze zápasu v Kladně: Vaněček – Plutnar, Havlín, Pabiška, Pálek, Jandejsek, Ulrych – Miškovský, Skořepa, Jonák – Hrníčko, Mikyska, Ordoš – Dlouhý, Vařecha, Špaček – Maďar, Bittner, Psota – Skalický.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 28 13 1 5 9 74:62 46
11. Benátky 28 9 5 1 13 56:71 38

Letošní vzájemné zápasy

Poprvé se kadaňští do Benátek rozjeli již ve 3. kole a výjezd to byl úspěšný - Kadani se díky zásahům Jíry, Charouska a Kadlece podařilo vyhrát 2:3.

Odveta v rámci 16. kola se už černožlutým tak nevyvedla. Bezbranková první třetina přinesla šance na obou stranách, Kadaň ani Benátky nevyužily své přesilové hry. Ve druhé třetině byl k vidění zajímavý osobní souboj mezi domácím Kadlecem a hostujícím Pabiškou, který vyhrál domácí útočník. A protože branka nepadla ani ve třetí třetině a ani po prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. Kadaň ani tentokráte nepřekonala svou noční můru, kterou jsou právě nájezdy. Mladík Szathmáry sice vyrovnal ve 3.kole na 1:1, jenže v 5.kole nájezdů se trefil hostující Špaček a Benátky si z Kadaně odvezly druhý bonusový bod.

Statistické okénko

Kadaň - Benátky
Roman Chlouba (15+7)Nejproduktivnější hráč Josef Skořepa (6+9)
Roman Chlouba - 15 gólů Nejlepší střelec Josef Skořepa - 6 gólů
Karel Ton - 13 asistencí Nejlepší nahrávač Josef Skořepa - 9 asistencí
Aleš Pavlas (0+11)Neproduktivnější obránce Michal Plutnar (3+4)

O zápase

Duel jedenáctého s osmým startuje na benáteckém zimním stadionu tuto sobotu 29.11. v 17:00. Pokud se nechystáte naše bojovníky podpořit přímo v ochozech, můžete se spolehnout na tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM