Přivezeme body z Kladna?

Jiří Novotný | 18.11.2014 | |

Přivezeme body z Kladna?

K a d a ň - V pondělí se kadaňským podařilo přerušit nepříjemnou pětizápasovou sérii proher, když na svém ledě zvládli dohrávku 12. kola se Šumperkem (5:2). Další zastávkou černožlutých bude tradiční hokejová bašta - Kladno. Rytíři se po zásahu majitele Jaromíra Jágra pomalu zvedají z dolních pater tabulky, v minulých šesti kolech se sklonili pouze před Piráty z Chomutova. Úvodní buly padne tuto středu v 18:00, připraven bude obvyklý online přenos.

 

Rytíři Kladno

Rytíři kvůli rekonstrukci zimního stadionu odehráli prvních 23 kol na venkovních stadionech, i proto není jejich postavení v tabulce takové, jaké by se od ještě loni extraligového týmu očekávalo. Situace však nenechala chladným Jaromíra Jágra, jenž na místo generálního manažera dosadil svého otce a změnám neušel ani hráčský kádr. Okysličení Kladnu evidentně prospělo, neboť Rytíři v posledních kolech dobyli Jihlavu, Třebíč a tonoucí Havlíčkův Brod.

V minulém kole se na kladenském ČEZ stadionu představily České Budějovice. Skóre otevřeli ve 4. minutě hosté, ale Kladnu se zásluhou Stacha podařilo již za několik vteřin vyrovnat. Ve 12. minutě se domácí ujali vedení, trefil se Rudovský. Budějovice odpověděly ve 25. minutě. Poté se ale trefili Hlaváč s Rudovským a Rytíři vedli již 4:2. Motoru se ještě podařilo snížit, ale tečku za utkáním udělal v 53. minutě svým třetím zásahem Rudovský - 5:3.

Sestava Kladna: Rytíři Kladno: Chábera – Kolářík, Látal, Moravčík, David Růžička, Kužel, Gutwald – Eberle, Dragoun, Hořava – Horna, Stach, Tenkrát – Rudovský, Pitule, Hlaváč – Strnad, Lukáč, Redlich.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
5. Kadaň 25 12 1 5 7 65:56 43
8. Kladno 24 11 2 1 10 77:61 38

První vzájemný zápas v sezoně

Domácí vstoupili do zápasu, který se hrál v Kadani v rámci 13. kola, bojácně a hned ve 3. minutě inkasovali. Jenže hru postupně vyrovnali a ve druhé třetině rozhodli o zisku všech tří bodů. Postupně se totiž trefili Martin Kadlec, v přesilové hře také Jakub Stehlík a Lukáš Novák. Čtvrtou branku zaznamenal Petr Jíra - jeho využité trestné střílení znamenalo vedení již 4:1. Rytířům se však 4 minuty před koncem podařilo jedním gólem konečné skóre korigovat a Kadaň tak zvítězila 4:2.

Statistické okénko

Kladno - Kadaň
Roman Chlouba (14+6)Nejproduktivnější hráč Petr Tenkrát (10+11)
Roman Chlouba - 14 gólů Nejlepší střelec Miloslav Hořava - 12 gólů
Karel Ton - 12 asistencí Nejlepší nahrávač Michal Dragoun - 14 asistencí
Aleš Pavlas (0+9)Neproduktivnější obránce David Růžička (3+8)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM