Kadaň selhala v oslabení a podlehla Rebelům 3:4 po nájezdech

Filip De Bolle | 12.11.2014 | |

Kadaň selhala v oslabení a podlehla Rebelům 3:4 po nájezdech

K a d a ň - Domácí trápení pokračuje. Kadaňští měli skvělý úvod zápasu, kdy po brankách Szathmáryho a Hejcmana vedla po 4 minutách 2:0. Hostům se podařilo třemi brankami v přesilových hrách otočit skóre. Na 3:3 vyrovnával 6 desetin sekundy před koncem druhé části Hlava. A protože ani třetí část, ani prodloužení branku nepřineslo, rozhodovat musely samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Rebelové, kteří si tak odváží dva body za výhru 3:4 po samostatných nájezdech.

 
24.kolo, středa 12.11.2014
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  3:4sn  (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Szathmáry, 4. Hejcman (Kadlec, Mazanec), 40. Hlava (Berlev) – 13. Babka (Tomek, Heřman), 27. Maliník (Jaroměřský, Kuchler), 31. Tomek (Janáček, Sklenička), rozh. náj. Heřman . Rozhodčí: Pražák - Štětina, Samuel . Vyloučení: 6:6 . Využití: 0:3. V oslabení: 0:0 . Diváci: 300. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Stehlík, Bartejs, Pavlas, Mazanec, Szathmáry, Trefný, Dobrovolný, Opalek – Jíra, Chlouba, Ton – Kadlec, Hejcman, Hlava – Jakub Novák, Hammerbauer, Lukáš Novák – Lehnert, Berlev, Veselý.
Havlíčkův Brod: Svoboda (65. Dlouhý) – Pavlíček, Jaroměřský, Janáček, Sklenička, Kolář, Kurka, Zítka, Jeník – Sedláček, Kuchler, Maliník – Půlpán, Heřman, Tomek – Milfait, Babka – Chlubna, Boček, Minárik.

Komentář k zápasu

Domácí převedli ukázkový vstup do první třetiny. Nejdříve Po 105 sekundách hry zachytil rozehrávku Rebelů Szathmáry a jeho střela skončila až za zády hostujícího brankáře. A o minutu a půl později se domácí radovali znovu. Svoboda přišel o hokejku a než mu ji někdo stihl přinést, řítil se na něj Hejcman, který využil absence hokejky a střelou k pravé tyči zvýšil náskok domácích. Hosté se dlouho vzpamatovávali z nástupu domácích. V 6. minutě tečoval Pavlasovo nahození Kadlec, Svoboda však stihl zasáhnout. Domácí byli i nadále lepším celkem, ovšem hráli spíše na krásu a hosté se začali vracet do hry. A ve 13. minutě využili svou první přesilovou hru v zápase a snížili. Po ukázkové kombinaci zakončoval Babka do odkryté branky. Kontaktní branka domácí probudila. Ale hosté už byli rovnocenným soupeřem. V 15. minutě vybojoval puk Kuchler, nahrál do jízdy Maliníkovi, ten však trefil pouze hruď domácího brankáře. V 18. minutě se do akce probíjel Sedláček, jeho pokus skončil pouze na boční síti.

Hosté vstoupili do druhé části velmi aktivně a domácí doplatili na svou nedisciplinovanost. Ve 27. minutě Kuchler orazítkoval tyč. A o několik vteřin později puk po ose Kuchler-Jaroměřský-Maliník skončil v síti. Vzápětí šli domácí do tří a hosté využili i třetí přesilovou hru. Janáčkovu střelu tečoval těsně před Hanuljakem Tomek a hosté šli do vedení. O tři minuty později šli i hosté do tří. Kadaňským se v přesilových hrách příliš nedařilo a ani ve dvojnásobné výhodě nepřekonali pevnou obranu hostí. Naopak, byli to hosté, kdo si dokázal vypracovat příležitost i v oslabení. Ve 37. minutě ujel Maliník, ale Hanuljak si s jeho pokusem poradil. Domácí se probrali až v poslední minutě hry. Když už fanoušci odcházeli pro občerstvení, napřáhl Hlava z pravého kruhu a puk skončil v brance hostí. Na časomíře bylo pouhých 6 desetin sekundy! Hostující hráči nesouhlasili s uznáním branky a obklopili rozhodčího, ten však trval na svém.

Třetí třetina nenabídla příliš pohledný hokej. Hosté spíše bránili, samotný poměr střel, 12:3, mluví za vše. Ve 48. minutě zůstal na ledě ležet domácí Bartejs, který utržil krvavý šrám, a do zápasu již nezasáhl. V polovině třetiny po Chloubově nahození dorážel Ton, Svoboda však byl pozorný. O chvíli později tečoval Opalkův pokus Jíra, střela ale skončila vedle branky. Oba celky hrály především ve středním pásmu a k ohrožení brankáře se dostali jen sporadicky. V 58. minutě střílel Stehlík, jeho ukrytá střela nadělala Svobodovi problémy. V závěru zápasu nechával rozhodčí hru plynout i za cenu přehlížení některých ostřejších zákroků, což se nelíbilo ani jedné straně. Žádný z celků si však nedokázal vypracovat větší šanci a zápas dospěl do prodloužení.

Ani prodloužení nepřineslo jiný hokej, než jaký přinesla třetí třetina. Jediným vzrušením byl oddechový čas pro domácí před závěrečnou přesilovou hrou, která trvala dvacet vteřin. Domácím e nepodařilo vyhrát vhazování a plány tak přišly vniveč.

Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich hosté provedli rošádu s brankáři a i když Svoboda nastoupil na první nájezd, na další už byl strážcem svatyně Dlouhý. Za domácí se trefil v první sérii Jíra, za hosty vyrovnal až ve třetí sérii Babka. Rozhodla až náhlá smrt. Jíra svůj nájezd neproměnil, zatímco na druhé straně nekompromisně zavěsil Heřman. Rebelové si tak odvážejí dva body za výhru 3:4 po samostatných nájezdech.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Kadaň): „Začali jsme utkání dobře, ale tím to skončilo. Samozřejmě nás trošku poznamenali ty těžké zápasy, kdy jsme sahali po bodech. Například v Třebíči nás to stálo spoustu sil. V jednu chvíli jsme to nebyli vůbec my. Mysleli jsme si, že nás první třetina za stavu 2:1 nakopne a že budeme pokračovat ve slušné hře a zvládneme ten zápas, i když jsme si mysleli, že bude těžký. Moc hráčů na prostřídání nemáme, spíše nám ubývají, než přibývají, ale to není výmluva pro ty co ten zápas absolvovali a hlavní příčinu prohry vidím ve velkém počtu vyloučených.“

Vladimír Jeřábek (Havlíčkův Brod): „Jsou to mé první body po příchodu, takže mám radost. Už tam byla vidět bojovnost. Bez bojovnosti toto mužstvo hrát nemůže. I když jsme lehce pustili Kadaň do vedení 2:0, tak potom byl důležitý gól na 2:1. To jsme šli do kabiny, něco jsme si tam řekli. Konečně jsme dali také branky z přesilovek a bojovností jsme ten zápas urvali. Trošinku mě mrzí ten gól v poslední vteřině druhé třetiny. Možná kdybychom šli do třetí třetiny s vedením 3:2, tak by možná Kadaň musela ještě více útočit. Třeba by z toho byl nějaký brejk. Za dva body z Kadaně jsem hrozně rád.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM