Aleš Pavlas: "Vyrovnaný zápas rozhodla naše neproměněná přesilovka pět na tři."

Marcel Holl | 15.10.2014 | |

Aleš Pavlas:

C h o m u t o v / K a d a ň - Po vítězném zápase s Kladnem čekal na Kadaň další těžký soupeř, Chomutov. Tentokrát Kadaň vyšla bodově i střelecky na prázdno, takže její vítězná šňůra je opět přerušena. Po utkání s regionálním soupeřem jsme vyzpovídali zkušeného zadáka ALEŠE PAVLASE. Podle jeho slov bylo utkání čtrnáctého kola vyrovnanou partií.

 

Ve středečním zápase se diváci v chomutovské SD Aréně dočkali pouhých dvou branek. Bohužel pro kadaňský klub, obě padly do sítě Sportovního klubu. V první třetině se trefil Hovorka, v polovině zápasu po závaru před kadaňskou brankou David Kaše. Hostující tým se prezentoval velmi dobrým výkonem, rozhodně nebyl horší, přesto zůstal bez bodů. „Dneska bylo málo šancí na obou stranách. Rozhodla neproměněná přesilovka pět na tři a asi jsme měli menší tlak do branky. Chomutov měl v uvozovkách dvě šance. Dvakrát to tam dal do brankoviště a to rozhodlo,“ hodnotí utkání s Chomutovem Aleš Pavlas.

Rozhodujícím faktorem kadaňské porážky byl malý tlak Sportovního klubu do brankoviště. „Oproti jiným zápasům jsme neměli tolik šancí a asi jsme za tím málo šli. Myslím si, že ten zápas byl vyrovnaný a nebyli jsme horším týmem.“

Až utkání čtrnáctého kola první hokejové ligy znamenalo, že Kadaň poprvé v ligovém ročníku nevstřelila ani jedinou branku. „To se stane.si z toho neděláme hlavu. Máme další zápasy, tak snad to už bude lepší,“ říká aktuálně nejproduktivnější kadaňský bek.

Kadaň se s Chomutovem utkala podruhé v krátké době. Oba duely dělilo přesně devět dní. V obou případech slavili výhru Piráti. „Já jsem první zápas nehrál, takže nedokážu posoudit ten první. V Chomutově to byl ale vyrovnaný zápas. Čekal jsem trošku více, že do nás Chomutov půjde a vlítne na nás. To se nestalo. Ve třetí třetině si domácí hlídali výsledek, takže jsme měli více ze hry, akorát jsme neměli vyložené šance a neproměňovali jsme, když už jsme se přiblížili k brance Pirátů,“ snažil se porovnat oba duely zadák s číslem 61 na dresu.

Již v sobotu čeká na Kadaň další regionální derby, neboť svěřenci trenéra Becka cestují do nedalekého Mostu. To by mohl být dle papírových předpokladů pro Kadaň snaží soupeř než Chomutov. „Já bych právě neřekl. Já si myslím, že ta liga je celkově hodně vyrovnaná, že poslední může porazit prvního a naopak. Proto taky tabulka vypadá, tak jak vypadá,“ zamýšlí se obránce s bohatými prvoligovými zkušenostmi.

Co vlastně od zápasu patnáctého ligového kola očekává rodák z Havlíčkova Brodu. „My chceme body. Budeme se chtít na to pořádně připravit, protože nás tam nečeká nic lehkého. Most letos posílil o zkušené hráče, kteří ty mladé trošku usměrnili. Ty mladší hráči navíc tu ligu hrají nějaký druhý třetí rok, tudíž už mají zkušenosti. Letos už Most není takový otloukánek, jako býval a body se tam odtud vozí těžko.“

Na středeční zápas do chomutovské SD Arény si našla cestu i skupinka kadaňských fanoušků, kteří svůj tým hlasitě povzbuzovali. To neuniklo pozornosti Aleše Pavlase. „Byli jsme rádi. Jsme rádi za každý výjezd a v tom je obdivujeme. Jen nás mrzí, že jsme pro ně nevyhráli,“ vzkazuje vzrůstem nepříliš vysoký zadák fanouškům Sportovního klubu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM