Kadaň porazila Rebely 1:3, Strmeň málem udržel čisté konto

Jindřich Poledna | 08.10.2014 | |

Kadaň porazila Rebely 1:3, Strmeň málem udržel čisté konto

Po bezbrankové první třetině se jako první trefila severočeská Kadaň. Ve 22.minutě využil přesilovku Roman Chlouba, který blafákem překonal domácího gólmana. Druhou branku vsítil Karel Ton ve 37.minutě. Stejný hráč se mohl radovat i v poslední třetině, jeho teč však jen orazítkovala tyč. Na 0:3 zvyšoval Karel Ton v předposlední minutě zápasu při power-play domácích Rebelů. Jenže Jan Strmeň čisté konto neudržel, 45 vteřin před koncem vsítil čestnou branku domácích Tomáš Chlubna. Kadaň si tak veze z Kotliny výhru 1:3.

 
11.kolo, středa 8.10.2014
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  1:3  (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Chlouba (Jíra, Trefný), 37. Ton (Chlouba, Račuk), 59. Ton (Račuk). Rozhodčí: Michal Škrobák – Petr Kotlík, Roman Zídek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 421. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Havlíčkův Brod: Dlouhý (Barus) – Kolář, Pavlíček, Semrád, Beňovič, Kurka, Kadela, Zítka – Rousek, Maliník (C), Beran – Zucker, Endál (A), Sedláček – Boček, Troliga, Kuchta – Chlubna, Pejchar. Trenér: Miroslav Barus.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Mazanec, Szathmáry, Trefný, Stehlík, Mrázek, Tejnor, Pavlas (A), Černý – Ton, Charousek (A), Račuk – L. Novák, Hejcman, J. Novák – Jíra (C), Chlouba, Kadlec – Chrpa, Hammerbauer, Lenhert. Trenér: Jaroslav Beck.

Komentář k zápasu

Rebelové dostali na startu zápasu výhodu přesilové hry. Kolář se na modré odhodlal ke střele, Strmeň ji vyrazil před sebe a před Troligou zívala opuštěná svatyně, avšak maskovaný muž Kadaně parádně skočil do dorážky havlíčkobrodského hráče. Početní převahu si pak vyzkoušeli i Severočeši. Jíra to zkusil podobně jako Kolář, ale Dlouhý vykopl touš betony. Hra v první periodě byla celkem často kouskovaná vyloučeními, především na straně Havlíčkova Brodu. Více práce tak měl gólman Dlouhý, který ukázal své kvality zejména po Kurkově zaváhání, jehož využil Pavlas po spolupráci s Račukem. Maskovaný muž Rebelů ale reflexivním betonem zasáhl u levé tyče. V posledních vteřinách ještě ujel Kadaňským z trestné se vracející Kuchta, avšak Strmeň si jeho zakončení pohlídal.

Havlíčkobrodským hokejistům se jejich výlety na trestnou lavici nevyplatily na začátku druhé třetiny. Na lavici hanby byl odeslán Beran. Rebelové sice dostali puk ven z pásma, ale domácí beci si nepohlídali unikajícího Romana Chloubu, jenž backhandovým blafákem nedal Dlouhému šanci. V početní převaze mohli zaskórovat i Broďáci, ale Troligovu teč Endálovy střely si Strmeň pohlídal. Své štěstí pak zkoušeli Semrád s Chloubou, ale oba gólmani si střelecké pokusy svého soupeře pohlídali. Havlíčkobrodští mohli srovnat v přesilovce, ale Beran si na Strmeně nepřišel. Místo toho pak po skončení početní výhody udeřila Kadaň. Chlouba poslal kotouč z pravého křídla na neobsazeného Karla Tona, který střelou nad vyrážečku pokořil Dlouhého.

Ton mohl krátce po začátku závěrečného dějství skórovat podruhé. Jeho teč ale skončila jen na tyči. Odpovědět mohli Endál se Semrádem, ale střelu prvního jmenovaného i dorážku mladého obránce si výborný Strmeň pohlídal. Kadaňští si v průběhu třetí třetiny hlídali svůj náskok a Rebely moc nepouštěli do útočného pásma. Přesto se však do šancí dostali Sedláček s agilním Troligou, ale Jan Strmeň dokázal oba pokusy z velké blízkosti vyrazit. Havlíčkobrodští zkusili v samotném závěru hru bez brankáře, ale výsledkem byl jen gól Karla Tona do prázdné klece. Rebelové si nakonec přeci jen připsali alesoň čestný zásah, když se prosadil Tomáš Chlubna. Kadaň si tak odvezla z Kotliny tři body.

Richard Wagner

Ohlasy trenérů

Miroslav Barus (HC Rebel Havlíčkův Brod): Věděli jsme, že přijede Kadaň, která vstřelila poměrně hodně gólů v téhle sezoně. Má dobré hráče, kteří prošli Chomutovem, upozorňovali jsme na to hráče. V první třetině jsme si vytvořili tlak, ale šli jsme čtyřikrát ven po našich nesmyslných faulech, což nás dostalo ze hry. Ve druhé třetině jsme udělali dvě hrubé chyby a v tu chvíli bylo po zápase, protože dnes jsme po těch gólech nedokázali hrát to, co jsme chtěli.

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Jsme rádi za každou výhru, za každé body. Pro nás to nebyl lehký zápas, Havlíčkův Brod nepatří k týmům, které by měly zdobit pouze čtyři body, a dnes to předváděli. Podali jsme koncentrovaný disciplinovaný výkon, dobře jsme ubránili oslabení, defenziva byla spolehlivá. Pak jak domácí otevřeli hru, samozřejmě se museli po prvním gólu začít tlačit dopředu, tak jsme toho využili a už se nám lépe dýchalo a dotáhli jsme to do vítězného konce a jsme za to rádi.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM