Jaroslav Beck: Mládežnický hokej si zaslouží podporu!

Jiří Novotný | 02.10.2014 | |

Jaroslav Beck: Mládežnický hokej si zaslouží podporu!

Minulý týden se v médiích objevila zpráva, po které všem příznivcům kadaňského hokeje přeběhl mráz po zádech. Kadaňští zastupitelé neodhlasovali mimořádnou dotaci na mládežnický hokej a působení Sportovního klubu v první lize je opět v reálném ohrožení. Situace nenechala chladným ani trenéra Jaroslava Becka, jenž hovořil za celý tým.

 

Po neschválení mimořádné dotace 1,3 milionu korun zvažuje generální manažer Jaroslav Veverka ml. prodej prvoligové licence, neboť necítí potřebnou podporu ze strany města. Jak tato nejistota ovlivňuje atmosféru v kadaňské kabině? „Ta situace stadionem prolíná jako mlha, každý hráč na to v koutku duše myslí,“ říká trenér, jehož čtvrteční rozhodnutí zastupitelstva notně rozladilo. „Zvlášť teď, kdy se narodila určitá nová rozhodnutí ohledně spolupráce, což my ale nemáme právo hodnotit, protože náš statut je servisní tým pro Chomutov, ta atmosféra, která jde od města, na klidu nepřidá,“ dodává Beck.

„První liga je letos neskutečně vyrovnaná, první poráží posledního, každý výsledek je možný. V téhle atmosféře, ta nejistota, byť je garantovaná generálním manažerem a majitelem v jedné osobě, že věci jsou v pořádku a sezóna jede dál. Tohle rozhodnutí však může leccos ovlivnit a třeba i převážit misky vah na druhou stranu,“ upozorňuje dvaašedesátiletý kouč.

Beck varuje, že kalich trpělivosti může přetéct a Kadani hrozí, že přijde o prvoligový hokej. „Majitelé si řeknou dost. Pokud nechcete pomoct kadaňskému hokeji, který je jeden z mála sportů tady, tak čemu chcete pomoct?“ zlobí se kouč. „Když ne kadaňské mládeži, jež participuje s Chomutovem - dohromady to je přes 400 mladých lidí, kteří smysluplně tráví svůj volný čas a vyrůstají tady hráči. To si postavíme nějakou hernu navíc, léčebnu pro narkomany - ať máme dobrou investici?“ soptí Beck.

„Kdyby se jednalo o 15 milionů, tak neřeknu. Podle zpráv, které jsou z města, tak nějaké rezervy jsou. A nerozpustit to do mládeže, to je tedy síla,“ nechápe rodák z Prostějova.

Dotace neprošla o jediný hlas, také starosta má na udržení hokeje zájem. „To my samozřejmě kvitujeme,“ potěšilo zkušeného trenéra.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM