Do Kadaně přijede zajímavý soupeř. Sportovní klub se utká s Piráty z Crimmitschau

Marcel Holl | 23.08.2014 | |

Do Kadaně přijede zajímavý soupeř. Sportovní klub se utká s Piráty z Crimmitschau

Již v pondělí pokračují přípravné zápasy Kadaně. Domácí hokejisté přivítají na svém stadionu soupeře hrajícího německou DEL2, Eispiraten Crimmitschau. Hráči Sportovního klubu dostali od trenérů po pátečním dopoledním tréninku volno na celý víkend. A hned po něm je čeká zápas s německým sokem. Úvodní bule je naplánována na pondělní 18 hodinu. A proto přijďte podpořit v hojném počtu černožluté barvy!

 

O soupeři...

Německý celek vznikl již v roce 1930, avšak součastný název Eispiraten používá mužstvo z Crimmitschau od roku 2007. Ledoví Piráti mají červenou a bílou jako své klubové barvy. Největšími úspěchy klubu, který leží zhruba 130 kilometrů od Kadaně, je dvojitý postup do druhé nejvyšší německé soutěže. Postupy se udály v letech 1995 a 2000, od té doby působí Piráti v DEL2.

Jedím z nejznámějších hráčů, jenž oblékají dres týmu ze spolkové země Sachsen, je Martin Heinisch. Urostlý forvard působil například v Chomutově, Ústí nad Labem či v Litvínově. Dále na soupisce Pirátů nalezneme například Jakuba Langhammera, který hrál dříve za Spartu nebo České Budějovice.

Poslední zápasy obou týmů

Crimmitschau v pátek hostilo na svém stadioně chomutovské Piráty a ze zápasu odešlo poraženo výsledkem 1:5. O jedinou branku německého celku se postaral Florian Kirschbauer.

Kadaňský soubor hostil ve čtvrtek nedaleké Most a ze zápasu odešel tým trenérů Becka a Kašeho vítězně, neboť svého soupeře z první ligy porazil 3:2. Branky Sportovního klubu mají na svědomí Jakub Novák, Anton Berlev a Roman Chlouba.

O utkání...

Jaroslav Beck nemůže pro utkání a na minimálně tři měsíce počítat s útočníkem Janem Müllerem, který si ve středečním zápase za Chomutov přivodil tržnou ránu na stehně, která si vyžádala 80 stehů. Německý celek je známý bojovným stylem hokeje a bude jistě zajímavé sledovat, jak si s tím kadaňští hokejisté poradí. Utkání startuje v pondělí 25. srpna od 18:00.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM