Kadaň podlehla ústeckému Slovanu 1:3

Filip De Bolle | 05.08.2014 | |

Kadaň podlehla ústeckému Slovanu 1:3

V rámci druhého přípravného zápasu změřili černožlutí síly s obrozeným ústeckým Slovanem. Vstup do zápasu se jim příliš nepovedl a po dvou třetinách prohrávali již 0:2. Jiskru naděje vykřesal v 41. minutě Petr Jíra, ale další branky se domácí příznivci nedočkali. Definitivní tečku za zápasem udělal Gengel, který 20 vteřin před koncem střelou do prázdné branky upravil na konečných 1:3.

 
2.kolo, úterý 5.8.2014
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  1:3  (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 41. Jíra (Opalek, Charousek) – 14. Markulinec, 29. Pořický (Baránek, Zdvořáček), 60. Gengel (Pořický). Vyloučení: 4:11, navíc Meidl 10 minut za nesportovní chování. Diváci: 150 Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Maštalířský) – Mazanec, Šulák, Opalek, Mrázek, Dobrovolný, Trefný, Tejnor – Novák J., Charousek, Chrpa – Lehnert, Chlouba, Müller – Paleček, Hejcman, Novák L – Huňady, Jíra, Halas
HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (30. Volke) – Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Zdvořáček, Vágner, Černý, Markulinec, Meidl, Kloz, Tůma, Gengel, Vávra, Bačák, Baránek, Pořický, Kuchynka, Faigl, Suchan, Merta

Komentář k zápasu

V úvodních minutách zápasu se střídali šance na obou stranách. Až přibližně v osmé minutě ohrozil ústeckou branku domácí Charousek, který hledal před brankou úplně volného Jíru, jenž byl ale faulován Holomkem a puk do odkryté klece zasunout nedokázal. Hostující bek byl následně potrestán dvouminutovým trestem. Díky tomu si domácí zahráli dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázali jí využít. A tak ve čtrnácté minutě první třetiny trestal Slovan. PETR MARKULINEC napřáhl na modré čáře a trefil se přesně k pravé tyči Hanuljakovy branky – 0:1. Poté se snažili domácí o vyrovnání, avšak úspěšní nebyli. Například půl minuty před koncem první třetiny promáchl Petr Jíra puk před poloprázdnou ústeckou brankou!

Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí, ale ani tentokráte se jim nepodařilo dostat kotouč za záda ústeckého brankáře, i když šance si vytvořili. Například obránce Opalek byl v jednu chvílí osamocen a probíjel se před ústeckou branku, hostující zadáci mu zakončit nedovolili. A když poté byla hráčská lavice domácího celku potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě, tak znovu udeřilo Ústí. Po několika sekundách početní výhody se po závaru před kadaňskou brankou odrazil puk k JAKUBOVI SPOŘICKÉMU, který překonal ležícího Hanuljaka – 0:2. Ani dvoubrankový náskok neubral na ústecké aktivitě, ba naopak. O chvíli později Václav Meidl zakončoval únik 2 na 1, ale branku Kadaně těsně minul. Poté se dostal ke střele domácí Šulák, ale jeho pokus míříl mimo tři tyče.

To co se Kadani nepovedlo za čtyřicet minut si vynahradili hráči Sportovního klubu po šestnácti sekundách poslední třetiny. Po Opalkově ráně se puk odrazil k PETRU JÍROVI, který jej nikým neatakován uklidil do odkryté klece – 1:2. O šest minut později zazvonila na Volkeho tyčce střela Chlouby. Domácí se snažili až do závěru alespoň o vyrovnání. Velmi dobře k tomu měl nakročeno Jan Müller, který minutu před koncem pláchl ústecké obraně a ujížděl sám na Volkeho, avšak zakončil pouze do výstroje ústeckého brankáře. Následně se trenér Beck rozhodl, že riskne hru s prázdnou klecí. Toho Slovan dokázal využít a uzavřít skóre. Dvaadvacet vteřin před třetí sirénou trefil opuštěnou kadaňskou klec LADISLAV GENGEL - 1:3.

Marcel Holl

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Zápas to byl hodně svižný, rychlý, docela důrazný s šancemi na obou stranách. Nám se první dvě třetiny nedařilo dostat přes pásmo, hráli jsme složitě. V pásmu zase příliš zbrkle. Ústí šlo po dvou třetinách po dvou hloupých chybách do vedení. Ve třetí třetině naše hra dostala kvalitu, kluci se sklidnili, ale naším problémem byla koncovka. Je začátek přípravy, tak doufáme, že se to spraví. Šancí jsme měli hodně, jeden gól je strašně málo a na tyčky se nehraje. Těch střel v přesilovkách, individuální průniky, dorážky z metru, dvou. Potěšílo nás, že jsme v závěru přebruslili a přetlačili Ústí, které to ale zvládlo. Pro nás je to další střípek do mozaiky, poučení, že jednoduchost, kondici a dravost mládí musíme dát do té efektivity a to musíme dělat každý den pořád dokola a pak se nějaké výhry dočkáme.

Milan Skrbek (HC Slovan Ústí nad Labem): Pro nás to byl první zápas sezóny. Výkon byl ještě neurovnaný, kluci nesehraný, ale jsme rádi, že jsme tento zápas vyhráli.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM