Jak moc je Kadaň ochromena?

Míša Sládková | 18.01.2005 | |

Jak moc je Kadaň ochromena?

Kadaň si musí hojit čerstvou ránu a živit naději, že se body vrátí. Rána je však stále otevřená a záleží na Opavě, kolik soli do ní přidá. Opava se ve středu stane kadaňským soupeřem. Po utkání s Budějovicemi si mají chuť zvednout sebevědomí. Ukáže se Kadaň jako pravý bojovník? Dokáže čelit nepřízni osudu a na své konto připsat tři body?

 

Statistika vzájemných zápasů

Všude dobře, doma nejlíp. Tak by se dala popsat vzájemná klání mezi Kadaní a Opavou. Domácí prostředí dělá svoje. Sezóna 2003/04 pro to byla naprosto ukázková. Mužstva se spolu prala o body dvakrát. Pod domácí střechou Kadaň přesvědčivě porazila Opavu 5:1. Odvetné utkání v Opavě vyšlo lépe pro domácí, vyhráli 6:4.

Pokud se podíváme ještě o rok zpátky, do ročníku 2002/03, výsledky budou podobné. Nejprve Severočeši přehráli před svým obecenstvem soupeře 3:1. Dařilo se ale i venku. Tam se nenašel vítěz ani po prodloužení a utkání skončilo nerozhodně 1:1. V Kadani se pokračovalo v trendu. Domácí vyhráli 4:1. V následujícím zápase netrhala partu ani Opava. Také vyhrála 6:2.

Letos se vzájemného zápasu týmy dočkají již počtvrté. Úvodní zápas vyšel lépe Opavě, která hostila Kadaň. Hráčům v černožlutém se nepodařilo vstřelit ani jednu branku a domácí zvítězili 3:0. Doma si to však vynahradili. Převálcovali rivala a jasně vyhráli 7:2. Takzvaně „nakopnutí“ na pohled pěkným výsledkem měli Kadaňští zálusk na vítězství i v Opavě. V první třetině se dalo ještě o vítězi spekulovat, druhé dějství již však bylo předzvěstí konce utkání. Kadaňští byli velmi aktivní a přehrát Opavské jim nedělalo větší potíže. Závěrečná dvacetiminutovka už byla spíše pouze z nutnosti. Kadaň porazila Opavu 6:4.

Poslední zápas Opavy

David a Goliáš aneb Budějovice versus Opava. Opavští do utkání nastoupili s poněkud oslabeným kádrem. Rozhodovaly přesilové hry. Budějovice měly po většinu utkání na vrch. Branky již tradičně obstarávala dvojice hráčů, jistě již víte, Dvořák - Prospal. Vyrovnaný hokej přišel až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy už měly Budějovice výhru téměř jasnou. Opava dokázala ještě vstřelit dvě branky, ale na konečný výsledek nezměnila. Prohrála s lídrem tabulky 2:5.

Kanadské bodování Opavy

V umístění Opavy jsou dvě jedničky. Jedenácté místo se 42 body se stalo domovem opavských hráčů. V kádru nejvíce vyniká Daniel Boháč s 23 body (9+14). Současně drží prim v počtu trestných minut. Má jich 93. Na druhé příčce v bodování je Robert Procházka 18 (7+11) a za ním Marek Harazim 15 (6+9).

Sestavy z posledního zápasu:

Opava: Šlupina - Sadloň, Bršlica, Balcar, Vnenk, Přibyla, Wantulok - T. Lhotský, Harazim, Langhammer - Kříž, Boháč, Adamčík - Suchánek, Kašík, Měch - Martiník, Kapsa, Černý.

Kadaň: Hübl (4.Jež) - Hlavatý, Meňhart, Pospíšil, Staněk, Špelda, Vobořil - Derfler, Hlusička, Kajer, Kuchler, Pech, Polanský, Postl, Tvrdek, Žák.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM