Kadaň nestačila na Beroun

Filip De Bolle | 01.03.2014 | |

Kadaň nestačila na Beroun

Domácí doplatili na svou nedisciplinovanost a prohrávají s Berounem. Hosté po dvou využitých přesilovkách vedli v polovině zápasu již 0:3. Domácí snížili zásluhou Nikoly Gajovského, na více se už nezmohli. Nepomohla ani více než dvouminutová hra v šesti v závěru zápasu. Medvědi vyloupili Kadaňský stadion a po zásluze odjíždějí se třemi body za výhru 1:3.

 
0.kolo, sobota 1.3.2014
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  1:3  (0:2,1:1,0:0)
Branky a nahrávky: 38. Gajovský (Jíra, Opalek) – 6. Hrouda (Kubeš, Petruška), 17. Petruška (Marek, Kubeš), 28. Marek (Hrdel) . Rozhodčí: Jílek – Beneš, Krátký. Vyloučení: 8:6, navíc Pavlas a Ton 10 OT za nesportovní chování . Využití: 0:2. V oslabení: 0:0 . Diváci: 202 . Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3 .
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (od 33. Kostúr) – Pavlas, Opalek, Mazanec, Trefný, Szakal, Havel, Dobrovolný – Jíra, Gajovský, Ton – Chlouba, Kůs, Hromas – Hlava, Charousek, Novák – Mainer, Hanták, Hammerbauer
Medvědi Beroun 1933: Šimboch (Mastík) – Tverďák, Jebavý, Špelda, Sklenička, Kučný, Chalupa, Šteiner – Marek, Strromko, Hrdel – Třetina, Babka, Půlpán – Hrouda, Kubeš, Petruška – Matějka, Malý, Markulinec

Komentář k zápasu

První třetina příliš hokejové krásy nenabídla. V první šanci zápasu se ocitl Hrdel, který v 5. minutě prověřil pozornost. Hosté byli díky přesilové hře aktivnějším celkem a dočkali se první branky. Pár vteřin před koncem přesilové hry ujela domácí obraně trojice Kubeš-Petruška-Hrouda a poslední jmenovaný uklidil puk do sítě. Domácí mohli okamžitě odpovědět, ale Jírův průnik zastavil ofsajd. Domácí trápila především nedisciplinovanost, v první části se nechali vyloučit celkem čtyřikrát. V jedné z přesilových her pálil Babka, ale Strmeň předvedl povedený zákrok. V 16. minutě se proti pravidlům provinil Mazanec a hosté svou třetí přesilovou hru využili. Po závaru před Strmeněm se zblízka trefil Petruška a zvýšil náskok hostí na dvě branky. Tři minuty před koncem se domácí díky přesilové hře dostali před Šimbocha, ale hostující obrana si dokázala poradit. V závěru třetiny byla potrestána hráčská lavice domácích za příliš mnoho hráčů na ledě, hosté se tlačili před branku, ale branku se jim vstřelit nepodařilo.

Domácím se vydařil vstup do druhé třetiny. Nejdříve ubránili přesilovou hru, poté měl Chlouba na hokejce snížení, ale trefil pouze Šimbochovu výstroj. Na druhé straně pálil Marek, ale minul poloodkrytou domácí branku. Hosté zvýšili ve 28. minutě, když se štěstím dostal puk za Strměňova záda Marek. Po této nešťastné brance proběhlo střídání a do domácí klece se postavil Matúš Kostúr. V polovině třetiny hráli domácí přesilovou hru, ta se jim hrubě nepovedla a po skončení navíc ujel Marek z trestné lavice, ale Kostúr ho nadvakrát vychytal. Jiskru naděje pro domácí vykřesal ve 38. minutě Nikola Gajovský, který přesnou střelou snížil na rozdíl dvou branek. O minutu později mohlo být pro domácí lépe, ale Hromasova střela jen těsně minula hostující branku.

Závěrečná část přinesla vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. V té první se ocitl Gajovský, kterého vychytal skvělým zákrokem Šimboch. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem a ve 47. minutě napálil Pavlas tyč. Na druhé straně střílel z nebezpečné pozice Stromko, ale trefil pouze beton Kostúra. V polovině třetiny se hra vyrovnala, mimo jiné díky domácím vyloučením, které s sebou často přinášely osobní tresty. V 55. minutě Marek minul odkrytou domácí branku. Domácí zkusili více než dvě minuty hry bez brankáře, kromě sporu mezi Trefným a Kučným však nepřinesla nic významného. Hosté si tak odvážejí všechny tři body za výhru 1:3.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): „Pro nás je to dnes hodně cenné vítězství a myslím, že to bylo ubojované, protože si myslím, že Kadaň měla dnes optickou převahu a určitě byli více na kotouči a více u nás ve třetině. Nám se podařilo využít dvě přesilovky a potom dát jeden náhodný gól a pak jsme to ubránili až do konce, protože jsme si myslím, že jsme se nejméně 30 minut bránili. Podle mě rozhodlo dnes to, že jsme při hře 5 na 5 a při tlaku Kadaně nedostali branku, protože to tam kolikrát zavánělo.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM