Play-out pokračuje. Kadaň zajíždí na led jasně posledního Mostu

Ondřej Holl | 25.02.2014 | |

Play-out pokračuje. Kadaň zajíždí na led jasně posledního Mostu

K a d a ň - Prvoligové play-out pokračuje zítra svým druhým kolem a kadaňští hokejisté zajíždějí, stejně jako v posledním zápase základní části, na led posledního Mostu, který je po prohře s Motorem jasným a prvním účastníkem baráže. V posledním zmiňovaném měření sil byli lepší černožlutí. Dokáží urvta znovu tříbodové vítězství, anebo se budou radovat domácí? Zápas startuje zítra v 17:30 na zimním stadionu v Mostě.

 

HC Most

Založeno: 1946
Stadion: Zimní stadion města Mostu (kapacita 2 646 diváků)
Webové stránky klubu: hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po základní části, udržení se v baráži
Trenér: Radek Mrázek
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 0-0-1-9

Sestava z posledního utkání: Horák – Pavelka, Charousek, Hora, Čížek, Šimon, Tůma – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Slavíček, Tauš – Zavřel, Sedláček, Kafan – Palaščák, Homer.
___________________________________________________________________

Ani po navázání spolupráce s extraligovou vervou Litvínov se hokejistům Mostu nepodařilo zlepšit své výsledky. Z posledních deseti utkání dokázali mostečtí vybojovat pouze jeden bod po prohře po samostatných nájezdech. Svou poslední výhru zaznamenali naposledy 18. Ledna proti Berouny, když zvítězili 4:2.

Jak již bylo výše zmíněno, mostečtí jsou už jasným účastníkem dubnové baráže o první ligu. Dá se tedy očekávat velmi úporný a bojovný zápas, jelikož Most už nemá, dá se říci, co ztratit. Za to kadaňští hokejisté ještě mají oč hrát. Případné vítězství na mosteckém ledě a při případné ztrátě berounských Medvědů se Šumperkem by odskočil právě Berounu na 8 bodů.

Černožlutým nahrává do karet i vzájemná bilance. V základní části, kdy se oba týmy střetly čtyřikrát, dokázala právě Kadaň třikrát zvítězit, zatímco Most pouze v jednom případě.

Zajímavosti zápasu

Faktor Most: HC Most je již jistým účastníkem baráže. Ani případná výhra nebo vítězná šňůra do konce play-out ho nevynese výsše jak na 13. místo.

Bratři Charouskové: V poslední době bývá pravidlem, že ve vzájemných zápasech Mostu a Kadaně se proti sobě objeví bratři Charouskové. Útočník Jiří hájí barvy černožlutých, jeho bratr Kamil zase nastupuje za mostecké barvy.

Statistiky

Nejproduktivnějším hráčem Mostu po základní části je s 29 kanadskými body mladý forvard Pavel Písařík, ale pouze jen díky menšímu počtu odehraných utkání. Nejlepším střelcem ja také mladý forvard, ale tentokrát už jasně o 5 branek.

To naopak v play-out zatím moc bodů hráči Mostu nenasbírali. Jejich neproduktivnějšími hráči jsou s jedním gólem Kamil Charousek, Pavel Písařík a Bohumil Slavíček. Všichni hráči jsou zároveň i nejlepšími střelci týmu po prvním odehraném zápase play-out.

K zápasu...

Jak si Kadaň povede na mosteckém ledě a zda si připíše další důležité body do tabulky, můžete sledovat přímo na mosteckém stadionu, anebo přes tradiční online přenos. Utkání startuje zítra v 17:30 hodin.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM