"Nezačali jsme podle našich představ," říká po zápase s Benátkami nad Jizerou Daniel Opalek

Marcel Holl | 15.02.2014 | |



K a d a ň - V přeloženém pátečním kole hostila Kadaň na vlastním ledě osmé Benátky nad Jizerou. Celý zápas hokejové krásy příliš nenabídl, i tak ale dokázali domácí zvítězit 3:2 a připsat si důležité tři body. „Začali jsme špatně, ne podle našich představ. Časem jsme začali jít více do brány a napadaly nám tam určité góly. Soupeř měl mladší mužstvo a snažili jsme se toho využít,“ říkal po utkání kadaňský zadák DANIEL OPALEK, jenž měl prsty v první gólu Kadaně.

 

Po bezbrankové první třetině se domácí tým ujal rychle dvougólového vedení v prostřední periodě. Nejdříve se v čase 20:24 trefil Nikola Gajovský, na 2:0 zvyšoval 62 sekund po něm Ondřej Kaše. Jenže hosté se vrátili do zápasu po chybě domácí obrany ve 27.minutě. Dvoubrankové vedení vrátil domácímu týmu ve 32.minutě Jiří Charousek. Zápas zdramatizoval středočeský soupeř ve 44.minutě, kdy využil přesilovou hru při vyloučení Szakala - 3:2. Změnu skóre nepřinesla ani závěrečná hra Benátek bez brankáře, a tak si domácí ponechali všechny bodíky. „Začali jsme špatně, ne podle našich představ. Časem jsme začali jít více do brány a napadaly nám tam určité góly. Soupeř měl mladší mužstvo a snažili jsme se toho využít,“ ohlíží se obránce s pětkou na dresu za posledním domácím vystoupením Kadaně v základní části.

Mezi rozhodující momenty zápasu se dá zařadit rychlé dvoubrankové vedení domácích ze začátku druhé třetiny. „Ano. Myslím si, že rozhodly góly na začátku druhé třetiny, které jsme dali. Pak jsme dostali smolné góly, ale nakonec jsme to uhráli,“ souhlasil se zlomovým okamžikem slovenský obránce.

Obránce, jenž letos naskočil do 40 prvoligových utkání, měl prsty v rychlé brance na startu druhé třetiny. „Já jsem to jen posunul Alešovi Pavlasovi, který hezkou nahrávkou poslal na Nikolu Gajovského. Ten si obhodil obránce a už jsem věřil v to, že to promění,“ vrací se Daniel Opalek k brance, která padla po 24 vteřinách hry ve druhé třetině.

Ve středu zajíždějí kadaňští hokejisté na led nedalekého soupeře, Mostu. Co od posledního utkání základní části očekává kadaňský zadák? „Most bude určitě nepříjemný. Věřím v to, i když nemají o co hrát, tak to nebude snadný zápas. Věřím, že získáme tři body.“

Ještě před koncem měsíce února startuje skupina o umístění na 9.-14.místě prvoligové tabulky. V této skupině bude letos hrát i Kadaň. „Tak hlavně věřím, že se vyhneme baráži. To bude náš základní cíl, a jestli skončíme devátí nebo dvanáctí, tak je to v podstatě jedno. Hlavní je se vyhnout baráži,“ vzhlíží k blížícímu se play-outu hokejista pocházející z Trnavy.

Na kadaňský zimní stadion nechodí bůh ví jak velké návštěvy, ale i ten malý kotlík je vždy slyšet a všímá si toho i Daniel Opalek. „Děkujeme jim za podporu po celý rok. Určitě nehrajeme na pozicích, na kterých jsme si představovali, ale bohužel s tím už nic nenaděláme a věřím, že nám aspoň konec vyjde podle představ.“

Daniel Opalek sleduje, jako spousta dalších a nejen hokejistů, olympijský hokejový turnaj v ruském Soči. „Sleduju, fandím hlavně Slovákům, jelikož jsem Slovák, ale držím palce i českému týmu,“ říká.

Právě slovenský výběr nevstoupil do olympijského turnaje příliš dobře. V prvním utkání podlehl USA vysoko 7:1, o čemž rozhodla druhá třetina zápasu. „No tak…(úsměv). První třetina jakž takž. Pak jsme dostali rychlé góly a neuneseme to v hlavách a nevyšlo to prostě. Věřím, že příště to vyjde,“ uzavírá pozápasové povídání jednadvacetiletý hokejista.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM