Netradičně v pátek nás čeká domácí zápas s Benátkami

Jiří Novotný | 13.02.2014 | |

Netradičně v pátek nás čeká domácí zápas s Benátkami

K a d a ň - V minulém kole kadaňští hokejisté zajížděli do Jihlavy. Dukla sice do zápasu nenastoupila v optimální sestavě, ale Kadani se nepodařilo vstřelit ani jednu branku a tři body tak zůstaly na Vysočině. Poslední domácí zápas základní části naši hokejisté sehrájí již tento pátek, soupeřem jim budou Benátky nad Jizerou. Středočeši se v tabulce nacházejí na 8. příčce a čeká je play-off.

 

HC Benátky nad Jizerou

Založeno: 1934
Stadion: Zimní stadion města Benátky nad Jizerou (kapacita 1500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejbenatky.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po základní části
Trenér: Filip Pešán
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 7-1-0-2

Sestava z posledního utkání: Schwarz (Trenčan) – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Pyrochta, Jandejsek – Bárta, Zacha, Jonák – Krejčík, Skořepa, Klimt – Skalický, Dušek, Špaček – Dlouhý, Vařecha, Kica
___________________________________________________________________

Úvod sezóny se benáteckým hokejistům vůbec nevydařil. Hned v prvním domácím duelu vysoko prohráli s Berounem a nezdarem skončily také následující dva zápasy. Poté se sice vytáhli na Most, ale následovala další třízapasová šňůra proher. Tu přerušili vydřeným vítězstvím nad Českými Budějovicemi, ovšem navázat na tuto výhru nedokázali a prohráli další čtyři zápasy v řadě. V polovině října se Benátky odrazily k lepším výkonům a výhry začaly lehce převládat nad porážkami. Přesto až do konce listopadu nezaznemenaly více než dvě výhry v kuse. Prosinec v benáteckém podání opět nikterak úspěšný nebyl, celek od Jizery vyhrál jen dvakrát.

Také na začátku nového kalendářního roku to nevypadalo na výrazné zlepšení; výhry se střídaly s porážkami. To se ovšem změnilo ve 42. kole. Benátky zrovna prožívaly třízapasovou sérii proher, k dalšímu zápasu zajížděly na led ambiciózního nováčka z Havířova. Benátečtí v tomto utkání dali zapomenout na předchozí domácí výbuch s Jihlavou a zvítězili vysoko 1:9. Poté cestovali na druhý konec republiky - do Mostu. V severních Čechách navázali na kanonádu v Havířově a nasázeli outsiderovi osm branek. Úspěchem skončilo také dalších šest duelů. Benátky si v nich poradily s Ústím, Mladou Boleslaví, Olomoucí, Českými Budějovicemi a Havlíčkovým Brodem. Stopku jim vystavila až Třebíč, kde benáteční prohráli 3:0.

V minulém kole Benátky na svém ledě přivítali Šumperk. Skóre otevřel v 15. minutě se štěstím domácí Jonák po nahrávce mladíka Zachy. Na další gól si 250 diváků muselo počkat až do poloviny třetí třetiny, kdy konečné skóre zápasu stanovil Skalický. Draci tak u Jizery prohráli 2:0, domácí gólman Schwarz vychytal pátou nulu v sezóně.

Zajímavosti k zápasu

Bilance: V dosavadních třech vzájemných duelech se Kadaň z výhry radovala pouze jednou, a to v prvním vzájemném duelu na ledě Benátek, který Kadaň vyhrála 4:2.

Souboj farem: Oba týmy hojně spolupracují se svými sesterskými kluby z nejvyšší soutěže a na svých soupiskách mají talentované mladíky. Kadaň využívá mj. chomutovské forvardy Kašeho a Kämpfa, Benátky mladého libereckého útočníka Zachu a obránce Pyrochtu. Zároveň se jedná o týmy s nejmladším věkovým průměrem. Ale z extraligy na výpomoc nepřicházejí jen talentovaní teenageři. Příkladem jsou zkušení brankáři - na straně Kadaně Slovák Kostúr, Benátkám pomáhá protřelý Schwarz.

Návštevnost: Oba celky spojuje také nízká návštěvnost na domácích utkáních. Zápasy Kadaně průměrně sleduje necelých 300 diváků, Benátky jsou dokonce na úplném chvostu prvoligové tabulky návštěvnosti.

Statistiky

V benátecké brance se letos vystřídalo již šest gólmanů. Nejvíce zápasů (14) odchytal Jan Lukáš, jehož úspěšnost činí 93,66%. Třináckrát nastoupil Marek Schwarz, jenž má úspěšnost takřka 95%. O jeden start méně Adam Trenčan.

Nejproduktivnějším forvardem je zkušený Josef Skořepa, jenž má na kontě 31 bodů (12+19). O tři body méně (14+14) má Michal Bárta. Následuje Vít Jonák (13+12). Po dvaceti bodech mají Plodek s Duškem. Nejproduktivnějšími obránci jsou s jedenácti body Marek Pabiška a Ján Niko.

Zápas

Nenechte si ujít poslední domácí zápas letošní základní části! Páteční duel startuje v tradičních 17:30, připraven bude také textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM