Ondřej Kaše: Doufám, že se nám začne dařit i v Chomutově

Jiří Novotný | 04.02.2014 | |

Ondřej Kaše: Doufám, že se nám začne dařit i v Chomutově

K a d a ň - Černožlutí bojovníci mají za sebou další úspěšné tažení. Po jasné sobotní výhře 5:0 nad Šumperkem zvládli i další domácí zápas s Havířovem, který přejeli poměrem 4:2. Za Kadaň nastoupil opět talentovaný forvard Ondřej Kaše, jenž se spolu s David Kämpfem zařadil do druhého útoku ke Karlu Hromasovi. A byť se tentokrát gólu ani asistence nedočkal, rozhodně byl na ledě vidět a ukázal svůj potenciál.

 

Kadaň byla stejně jako v sobotním duelu na ledě pánem již od prvních minut. Úvodní trefy se tentokrát dočkala ve 13. minutě, kdy se trefil Gajovský. Více ze hry měli domácí i ve druhé periodě, převahu potvrdil svou druhou brankou kadaňský snajpr Gajovský. Ten opět útočil na hattrick, ale toho se tentokrát nedočkal i kvůli zahozenému trestnému střílení. Minutu po Gajovského druhému zásahu zvyšoval již na 3:0 střelou pod břevno Ton. AZet se ovšem do zápasu dvěma v rychlém sledu vstřelenými góly dokázal vrátit. Ve 32. minutě se k tyči trefil Maruna, o minutu později využil zmatků před Strmeněm Graca. To ale bylo ze strany Slezanů všechno. Naděje na vyrovnání totiž utnul hned v úvodu třetí třetiny Jíra a domácí tým si dvougólový náskok dokázal pohlídat. „Máme důležité tři body, takže mé hodnocení zápasu je kladné,“ usmíval se po zápase mladý útočník.

Ondra letos nastupuje převážně za Chomutov, kde si v letošním ročníku připsal již 30 startů (3+3). Za Sportovní klub letos naskočil pouze do čtyř zápasů, v nichž zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Piráti se v extraligové tabulce potácejí na samotném dně s téměř dvacetibodovou ztrátou na předposlední Kladno. V neděli navíc „trhli“ obávaný antirekord v počtu porážek v řadě. Kadaň se po dvou domácích výhrách vyšvihla na 11. místo a výrazně zvýšila naděje, že se vyhne nepopulárnímu play-out. „V kadaňské kabině je samozřejmě lepší atmosféra než v Chomutově,“ nezastírá hráč, jemuž je předpovídána velká budoucnost. „V Chomutově se nám letos moc nedaří. Doufám, že se to i tam zlepší.“

Stále teprve 18letý forvard je od pátku v zápasovém kolotoči. Po pátečním zápase s Třincem hrál v sobotu za Kadaň proti Šumperku. V neděli opět za Piráty nastoupil do duelu se Slavií a v pondělí znovu na kadaňském kluzišti přispěl k výhře nad Havířovem. „Jsme mladí kluci, měli bychom to zvládnout. Samozřejmě to je těžký, ale jde to zvládnout,“ okomentoval nevídaný zápasový maraton.

Na přelomu roku se Ondra spolu se svými spoluhráči Davidem Kämpfem a Liborem Šulákem představil na MS juniorů ve švédském Malmö. Čeští mladíci se dokázali probojovat do čtvrtfinále, kde po tuhém boji podlehli Finsku. „Na MS vzpomínám určitě dobře. Je škoda, že jsme tam vypadli ve čtvrtfinále s Finama. V zápase jsme vedli, ale bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ zalitoval forvard, jenž v Malmö zanechal skvělý dojem.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM