Kadaň porazila Havířov 4:2, navíc neproměnila 2 trestná střílení

Jindřich Poledna | 03.02.2014 | |

Kadaň porazila Havířov 4:2, navíc neproměnila 2 trestná střílení

Kadaň si byla před zápasem vědoma toho, že dnes musí získat všechny 3 body. Od toho také hra vypadala. Kadaň tlačila a od prvních minut rozhodně nebylo vidět, že by byl Havířov v tabulce o tolik příček výše. Domácí se ujali vedení ve 13.minutě. Ve vlastním oslabení se blýskl Nikola Gajovský. Stejný hráč zvyšoval na 2:0 ve 26.minutě. Třetí trefu do černého přidal po 64 sekundách Karel Ton. Jenže hosté nezahodili hokejky na střídačku a zabrali. Jan Maruna snížil ve 32.minutě a po 55 sekundách to bylo již jen o branku. Na 3:2 dotahoval David Klimša. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit při trestném střílení Ondřej Kaše, ale brankáře Matouška nepřelstil. Na konečných 4:2 zvyšoval Petr Jíra po 39 vteřinách poslední třetiny. Kadaň se tak posunula na 11.příčku, když o bod přeskočila České Budějovice.

 
47.kolo, pondělí 3.2.2014
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  4:2  (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Gajovský (Hanták), 26. Gajovský (Jíra, Ton), 27. Ton (Hlava), 41. Jíra (Kopáč) – 32. Maruna (Jakúbek), 33. Klimša (Graca). Rozhodčí: Talpa – Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Pavlas, Opalek, Kopáč, Prošek, Mazanec, Szakal, Trefný, Bartejs – Jíra, Gajovský, Ton – Kaše, Kämpf, Hromas – Hammerbauer, Hanták, Chrpa – Hlava, L.Novák, Janák
AZ Heimstaden Havířov: Matoušek (L.Daneček) – Roupec, Vosátko, Vydra, Krisl, Graca, Punčochář, Deutsch – J.Daneček, Říčka, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, M.Rimmel – Diviš

Komentář k zápasu

Do úvodu zápasu vstoupili lépe domácí, kteří hned v první minuté dostali výhodu přesilové hry. V jejím závěru se ve velké šanci ocitl Kämpf, ale sám před odkrytou brankou trefil pouze tyč. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem a nepouštěli Havířov do vážnějších šancí. Ovšem po chybě obrany se k puku dostal Daneček, ale Strmeň si s jeho pokusem z mezikruží poradil. Ve 13. minutě byl vyloučen Jíra, ovšem hostům se přesilová hra nevydařila. Ve vlastním oslabení ujela dvojice Hanták-Nikola Gajovský a druhý jmenovaný střelou k tyči překonal Matouška. Blízko vyrovnání se hosté ocitli tři minuty před koncem, když Deutschovu střelu Strmeň vyrazil pouze na samotného střelce, který ani napodruhé nepřekonal domácího brankáře. Minutu před koncem ujel hostující obraně Kaše, na brankáře nevyzrál.

Začátek druhé třetiny přinesl několik brankových příležitostí. Nejdříve po Hromasově střele puk poskakoval po čáře. Poté se do úniku dostal Gajovský, ale ani jeho střela, ani následná dorážka Jíry neskončila za zády Matouška. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem a dobrým pressingem nedávali hostům mnoho prostoru pro rozehrávku. Ve 26. minutě vybojoval u mantinelu puk Jíra, našel Nikolu Gajovského, který přesnou střelou nad lapačkou zvýšil náskok domácích. A o minutu později napřáhl na modré Karel Ton a ranou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci. V polovině třetiny po dobré kombinační akci napřáhl Gajovský, ale jeho střelu tečoval jeden z bránících hráčů nad branku.

Hostům se podařilo vyrovnat v 32. minutě. Po přesné kombinační akci se dostal k puku Jan Maruna, který střelou z první prostřelil Strmeně. A o minutu později vystřelil Graca od modré, Strmeň puk pouze vyrazil na volného Davida Klimšu, který nadvakrát překonal domácího brankáře. Hosty dvě slepené branky nabudily a snažili se o vyrovnání. Ovšem zapomněli na zadní vrátka a Kaše si vykoledoval trestné střílení, které však neproměnil. Domácí znovu získali kontrolu nad zápasem, ale hostující obrana tentokrát nedopouštěla žádné větší šance. Dvě minuty před koncem ujel Kämpf s Hromasem, ale druhý jmenovaný trefil pouze betony hostujícího brankáře. Minutu před koncem jel po křídle Klimša, jeho střela skončila na Strmeňově pravém betonu.

Domácí předvedli bleskový nástup do poslední části. Po 40 sekundách se před branku dostal Petr Jíra a dotlačil puk za Matouškova záda. Hosté se tlačili ta vyrovnáním, ovšem toho využil Gajovský, který byl zastaven až za cenu trestného střílení. To ale neproměnil a Matoušek si tak připsal druhé úspěšné trestné střílení. V polovině třetiny mohli hosté snížit za dopomoci Bartejse, který rukou sklepl nahození tak šikovně, že málem skončilo za zády domácího brankáře. V závěru třetiny si Havířov vypracoval velký tlak na branku a domácí obrana často pouze vyhazovala na zakázané uvolnění. Dvě minuty před koncem mohl vstřelit svou třetí branku Gajovský, ale netrefil puk před odkrytou brankou. Hosté v závěru ještě zkoušeli zatlačit domácí, nedostali se však ani ke střele a domácí si tak připisují tři body za výhru 4:2.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Kadaň): „Pro nás těžké utkání, věděli jsme, že soupeř má kvality. Byli jsme na to připravení. První třetina byla výborná, využili jsme to gólově. Druhou třetinu, jsme měli famózní nástup, dali jsme dva rychlé góly. Samozřejmě jsme měli dvouminutový výpadek, přestali jsme hrát a dostali jsme soupeře do hry. Zvládli jsme to utkání. Jsem rád, že jsme ho zvládli a jedeme dál. Odbojovali jsme ho všichni a je vidět, že nám chomutovští kluci pomohli, gólman famózně zachytal. Honza Strmeň za ty góly ani pořádně nemohl. Škoda dvou trestných střílení, které jsme nedali. Střelecká potence nás trošku trápí, ale zvládli jsme utkání a jsme rádi.“

Jan Daneček (AZ Havířov): „Já to dnes jednoduše shrnu, protože si myslím, že domácí byli po celý zápas lepší a to hlavně v důrazu. My jsme tam také měli několik šancí, ale nedokázali jsme se přesto prostě přesunout. Navíc si myslím, že nás také hodně podržel brankář, který chytil dva trestné nájezdy. Jinak si asi myslím, že to dnes měli domácí prostě pod kontrolou a ty tři body si zasloužili.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM