Sláva kadaňského hokeje

Roland Wágner | 29.01.2014 | |

Sláva kadaňského hokeje

I když to tak v současné době nevypadá, kadaňský hokej zažívá jedno z nejlepších období své historie. Ze všech stran slýchám, jak tady hokej upadá. A- tým sice letos hraje u dna 1. Ligy a diváků chodí málo, jen si ale vzpomeňte, kolik lidí chodilo loňskou sezónu, kdy A tým bojoval o pozici v první čtyřce. Pořád je to jen sport, ve kterém se někdy daří a někdy ne. Ale A- tým není hlavním tématem tohoto článku. Chtěl bych spíše poukázat na mladé odchovance Sportovního klubu Kadaň, kterým se nebývale daří prosazovat se v ledním hokeji.

 
V současné době díky spolupráci s Chomutovskými piráty mohou naši nejlepší odchovanci působit v extralize mladšího dorostu, staršího dorostu, juniorů a dokonce v extralize mužů. Hráči se tak zviditelňují na celorepublikovém poli. Při dobrých výkonech se dostanou na oči reprezentačním trenérům a mohou reprezentovat naši vlast. Kadaňští odchovanci berou svoji šanci vážně a daří se jim předvádět velice kvalitní výkony, které několik z nich již vyneslo do kádru reprezentace ČR . V nejmladší reprezentační kategorii do 16 let působí obránce Novák Daniel s útočníky Jardou Kulichem a Láďou Dejmekem. V o rok starší kategorii do 17 let jsou dva útočníci David Kaše a František Wágner. No a s reprezentací do 20 let se zúčastnil mistrovství světa Ondřej Kaše.

Další naděje možná přibudou v následujících sezónách z kluků, kteří působí v chomutovském klubu. V současné době to jsou: kategorie mladší dorost – Studený Adam, Hnídek Jan, Hejduk Tomáš, Dejmek Ladislav, Hřebíček Martin, Kulich Jaroslav a Vecka Daniel, kategorie staršího dorostu Kaše David, Wágner František, Strunz Martin (působil v reprezentačním výběru do 16 i 17 let), Novák Daniel, Dimitrov Jakub, Macháček Petr (působil v reprezentačním výběru do 16 i 17 let) a Štěpán Lukeš (působil v reprezentačním výběru do 18 let), kategorie juniorů – Černý Robert, Cestr Václav, Hammerbauer Jan, kategorie mužů – Kaše Ondřej.

Abych nezapomněl, tak ne jenom v Chomutově působí naši odchovanci. Ledy kontinentální hokejové ligy KHL brázdí v barvách Pražského Lva kadaňský Jakub Matai (účastník mistrovství světa do 18 let), extraligu v dresu Litvínova hraje František Lukeš (odehrál 27 utkání za A-tým České republiky). A že hokej není hra jen pro chlapce, dokazují také kadaňská děvčata Klárka Chmelová, Tereza Brotánková, Aneta Lédlová a Daniela Kolářová nastupující v reprezentaci žen České republiky.

Veškeré pomluvy a klepy o kadaňském hokeji tedy berte s rezervou, myslím si, že tolik odchovanců v nejvyšších soutěžích a reprezentacích ČR nemá žádný jiný hokejový klub srovnatelný s Kadaní (Klášterec, Bílina, Most….) a ani žádný jiný kolektivní sport v Kadani. Tak prosím všechny fanděte a podporujte kadaňský hokej stejně jako všechny ostatní sporty, kluby a sportovce působící v Kadani.

Za všechny trenéry a funkcionáře SK Kadaň Roland Wágner – hlavní trenér mládeže SK Kadaň.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM