První liga pokračuje. Kadaň zajíždní na led Českých Budějovic

Ondřej Holl | 24.01.2014 | |

První liga pokračuje. Kadaň zajíždní na led Českých Budějovic

K a d a ň - Po středečním senzačním vítězství na domácím ledě s týmem HC Olomouc je tu další pokračování prvoligového ročníku. Už zítra se kadaňští hokejisté střetnou na jihu Čech s aktuálně třináctým týmem druhé české nejvyšší soutěže – HC Motor České Budějovice, který ve svém posledním utkání také zvítězil na ledě Šumperka 3:4. Kadaň má na předposlední Motor náskok jednoho bodu a tak se dá očekávat velmi tuhý boj.

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 42. kolo
13. Umístění 12.
84:107 Skóre 84:129
43 Body 44
6:2 (Kadaň, Beroun) Nejvyšší výhra 5:1 (Most)
6:1 (Olomouc) Nejvyšší prohra 7:3 (Havlíčkův Brod)
Aleš Kotalík (13+9) Nejproduktivnější hráč Jiří Charousek (14+13)
Aleš Kotalík - 13 Nejlepší střelec Jiří Charousek - 14
Václav Skuhravý - 123 TM Nejtrestanější hráč Martin Szakal - 111 TM
Hynek Kůdela - 92,45 %
Dominik Halmoši - 91,47%
Úspěšnost brankářů celkem Matúš Kostúr - 93,83 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Kaššák - 92,68 %
Jan Strmeň - 91,76 %

Motor v probíhajícím ročníku

V létě nově utvořený tým si zatím ve své premiérové sezóně nevede nejlépe. V tabulce první ligy po dvaačtyřicátém kole mu patří předposlední, tedy 13. příčka. Na svém kontě má momentálně klub z Jižních Čech celkem 43 bodů, o jeden méně než dvanáctá Kadaň, a skóre 84:107. Tým, za který hrají například hráči jako Aleš Kotalík nebo Václav Skuhravý, zatím nepředvádí stabilní výkonnost, přičemž ve svém posledním utkání zvítězil na ledě Šumperka 3:4. Nejvyšší výhru si dokázali Jihočeši připsat v sedmnáctém a také v devatenáctém kole, kdy porazili na svém ledě právě SK Kadaň a berounské Medvědy. Naopak nejvyšší příděl branek obdrželi budějovičtí v kole osmatřicátém, když podlehli HC Olomouc vysoko 6:1.

Pohledem statistik

Statistické okénko Motoru nám ukáže spoustu zajímavostí. Mezi brankáři je to například téměř vyrovnané. Dle statistik ovšem vede mladý gólman Hynek Kůdela, který vede se svou úspěšností 92,45% před druhým brankářem Jihočechů, Dominikem Halmošim. Nejproduktivnějším hráčem celého mužstva je v aktuální sezóně velká osobnost českobudějovického hokeje, Aleš Kotalík, který má na kontě 22 bodů za 13 branek a 9 asistencí. Nutno podotknout, že Kotalík je zároveň i nejlepším střelcem Motoru. Naopak nejtrestanějším hráčem Jihočechů je v dosavadní sezóně další zkušený hokejista, Václav Skuhravý, který nasbíral už 123 trestných minut. Dalšími oporami v týmu „Motoráků“ jsou například ex-kadaňský Zdeněk Ondřej, David Kuchejda nebo Jiří Moravec.

Vzájemné zápasy

V letošním ročníku se zatím kadaňští střetli s Motorem celkem třikrát, z toho dvakrát na domácím stadionu. První utkání bylo na programu ve čtvrtém kole v Kadani, kdy to hosté zvládli a zvítězili 3:5. Druhý zápas se odehrál v kole sedmnáctém v Českých Budějovicích. I tady byli šťastnější Jihočeši, jelikož zvítězili 6:2. Zatím poslední střetnutí těchto dvou celků se odehrálo ve 30. Kole na Zimním stadionu v Kadani. Diváci se ani v základní hrací a ani v prodloužení branky nedočkali a tak rozhodovali nájezdy, které opět zvládl jihočeský Motor.

O utkání...

Čtvrté vzájemné utkání těchto dvou celků je na programu již zítra v Českých Budějovicích od 17 hodin. Připraven pro vás bude tradiční online přenos.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM