Roman Chlouba: Zápas s Mostem rozhodla větší vůle po vítězství

Jiří Novotný | 13.01.2014 | |

Roman Chlouba: Zápas s Mostem rozhodla větší vůle po vítězství

K a d a ň - Po porážce v Benátkách nad Jizerou byl na řadě domácí zápas s Mostem. Kadaň byla na ledě lepším celkem a dokázala si vypracovat tříbrankový náskok. Ve třetí periodě ovšem trochu polevila a soupeř dokázal snížit na 3:2. Jednobrankový náskok si ale Kadaň dokázala udržet, což jí zajistilo další důležité tři body v honbě za play off. „Rozhodla větší vůle po vítězství, šli jsme víc do brány,“ říkal po zápase Roman Chlouba.

 

Kadaň se ujala vedení v 6. minutě zápasu, kdy za Horákova záda protlačil puk Jakub Novák. Domácí celek měl i nadále více ze hry, ale další branky v úvodním dějiství vstřelit nedokázal. Těch se kadaňské publikum dočkalo už na začátku druhé třetiny, v rozmezí 40 sekund padly hned dvě. Nejprve se na začátku 23. minuty před brankou prosadil dúrazný Roman Chlouba, následně zvyšoval dělovskou z mezikruží Jakub Trefný. Hosté se vrátili do hry ve třetí třetině. Ve 43. proměnil trestné střílení Pavel Písařík, o šest minut později Kostúra překonal Bohumil Slavíček. Další branku ovšem kadaňská defenziva Mostu vstřelit nedovolila. „První dvě třetiny byly dobrý. Před třetí třetinou jsme si řekli, že to musíme hrát stejně, ale bohužel jsme udělali dvě chyby, ze kterách jsme dostali dva góly. Nakonec jsme to ale zvládli,“ hodnotil Roman Chlouba.

Domácí šli do třetí třetiny s pohodovým vedením 3:0, ale Mostu se podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Neporazit na domácím ledě za tři body poslední Most, to by se jistě jako úspěch brát nedalo. Báli se kadaňští v závěru o výsledek? „Báli,“ přiznal muž s jednasedmdesátkou na zádech. „Měli jsme to dobře rozheraný, ale pak, jak říkám, dva góly. Ke konci jsme se určitě báli, ale já myslím, že jsme to zvládli dobře.“

Co bylo podle šikovného forvarda rozhodujícím faktorem utkání? „ Rozhodla větší vůle po vítězství. Šli jsme víc do brány, jako to děláme na tréninku. To dneska rozhodlo.“

Roman Chlouba měl před zápasem na kontě 12 branek. O třináctou své konto obohatil ve 23. minutě, kdy zvyšoval na 2:0. „Já jsem tam byl v souboji před bránou s hráčem. Náš bek se snažil vystřelit, bylo to tečovaný. Já jsem se snažil hledat puk a pak jsem do toho jenom plácnul,“ líčil druhý nejlepší střelec Kadaně.

Ve středu hraje Kadaň opět doma, soupeřem jí bude tradiční rival z Ústí nad Labem. Lvi se v tabulce nachází o stupínek výše nad Kadaní jen díky lepšímu skóre. „Určitě chceme bodovat. Chceme se dostat do play off a hrajeme doma, takže určitě chceme vyhrát,“ hlásí Roman Chlouba.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM