Jakub Chrpa: Mohli jsme se vyvarovat faulů a vyhráli bychom za tři body

Filip De Bolle, Jiří Novotný | 05.01.2014 | |

Jakub Chrpa: Mohli jsme se vyvarovat faulů a vyhráli bychom za tři body

B e r o u n - Do roku 2014 vstoupila Kadaň vítězně. Po dvanácti prohrách v řadě se dočkala na ledě Berouna, kde zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech. Tato výhra kadaňské posunula na 11. místo, kde vystřídala právě Medvědy. „Zápas hodnotím kladně, vyhráli jsme za dva body,“ řekl po zápase mladý forvard Jakub Chrpa.

 

V úvodu zápasu byl aktivnější domácí celek, který měl i výhodu přesilové hry, ovšem využít ji nedokázal. A tak udeřila Kadaň, v 8. minutě otevřel skóre Jakub Chrpa.„Péťa Jíra to tam výborně zatáhl, já jsem si najel mezi kruhy a dostal jsem ji na jedničku,“popisoval svou premiérovou trefu v kadaňském dresu šťastný střelec.

Kadaň měla nadále více ze hry, ale v honbě za další brankou ji brzdila častá vyloučení. Ve 31. minutě jedno z kadaňských vyloučení potrestali domácí vyrovnávací brankou. Jakub Marek z nulového úhlu prostřelil Kostúra. V základní části ani v prodloužení jsme se rozuzlení zápasu nedočkali, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

Za domácí proměnil pouze Vrdlovec, zatímco na straně Kadaně skórovali Chlouba s Kůsem a získali tak pro hosty bod navíc. „Zápas hodnotím kladně, vyhráli jsme za dva body, takže je to dobrý. Akorát bychom se měli vyvarovat faulů, pořád jsme hráli ve čtyřech“, vypíchl hrdina zápasu.

A jaké to je nastoupit k ostrému zápasu po dvoutýdenní pauze, navíc po vánočních svátcích? „Hodně jsme trénovali takže jsme byli v tempu a bylo to bez problémů.“

Již v pondělí se na kadaňském stadionu představí Dukla Jihlava, tedy celek ze špičky tabulky. Co od zápasu očekává Jakub Chrpa? „Bude to těžký, je to Jihlava, jsou nahoře, ale určitě chceme vyhrát “, nezaleká se favorizovaného soupeře.

Do Berouna přijela černožluté podpořit početná skupina fanoušků. Podpora z hlediště bude potřeba i v pondělním zápase s Duklou.„ Chceme aby přišli, aby nás přišli podpořit, protože jim to určitě dobrou hrou vrátíme “,vzkázal na závěr kadaňským fanouškům.

foto: Josef Brynda

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM