"Měli jsme hrát jednodušeji," říká útočník Marek Sikora

Marcel Holl | 24.11.2013 | |



K a d a ň - V zápase proti Benátkám nad Jizerou se na soupisce Kadaně objevil Marek Sikora. Havířovský rodák se do kadaňského dresu oblékl po necelých dvou letech, ve kterých nastupoval a stále ještě nastupuje v dresu Chomutova. Posledním zápasem Marka Sikory v dresu Kadaně, tak bylo utkání 41.kola sezóny 2010/11 na ledě Třebíče.

 

Sportovní klub měl velice povedený vstup do zápasu. To také korunoval v 10. minutě Chlouba, který blafákem překonal Schwarze a otevřel skóre utkání. Neuběhla ani minuta a Kadaň vedla už 2:0. Prosadil se Petr Jíra. Hosté odpověděli ve 12. minutě, Řehoře překonal Bárta. Na záčátku druhé třetiny zvýšil Charousek na 3:1 a už to vypadalo, že Kadaň míří k jasnému vítězství. Pak ale vstřelil kontaktní branku Plodek, následně vyrovnal Krejčík a definitvní tečku za utkáním udělal ve 48. minutě Skořepa. „Vedli jsme 3:1 a měli jsme tam slabší desetiminutovku, ve které soupeř vyrovnal. Určitě je škoda, že rozhodčí neuznal nejspíše regulérní gól. Bylo by to 4:2 a možná by se to utkání zklidnilo. Poté jsme dostali branku na 3:3 a zápas jsme ztratili,“ zhodnotil zápas proti Benátkám nad Jizerou Marek Sikora.

Hokejista, který s hokejem začínal v Havířově, se do černého dresu Sportovního klubu z Kadaně oblékl poprvé od ledna 2011. To nastoupil v Třebíči do utkání 41.kola. „Pocity jsou špatné, jsme prohráli 3:4,“ sdělil centr druhé formace v utkání 25.kola.

V čem hledat hlavní moment, který rozhodl zápas. Marek Sikora má vcelku jasno: „Zápas rozhodlo to, že soupeř dal o gól více," poukázal na fakt, který už nikdo nezmění. Měli jsme hrát jednodušeji. Věděli jsme, že Benátky budou hrát na dlouhé nahrávky a jednoduše. Nevydrželi jsme po celou dobu hrát, to co jsme chtěli,“ dodává vzápětí.

Body 0
+/- +1
Střely 6
Trestné minuty 0
Ofsajdy 1
Vyhraná vhazování 18
Prohraná vhazování 7
Úspěšnost celkem 72%
Přesné přihrávky 7
Nepřesné přihrávky 5

Na konci druhé třetiny musel ze hry, kvůli zranění, odstoupit Milan Řehoř. Jeho pozici zaujal Jan Strmeň.„Já si myslím, že nás to nerozhodilo. Strma (Jan Strmeň - pozn.aut.) chytal výborně. Dostal jednu branku, která padla po špatně rozebraném buly. Prostě jsme měli dát o branku víc.“

Jak je známo, tak Marek Sikora je herní pozicí centr, takže chodí na všechna možná vhazování, pokud je jeho formace na ledové ploše. V duelu proti celku od řeky Jizery se postavil na 25 bulí, z nichž 18 krát vyhrál a 7 krát odešel svým protivníkem poražen. „Jsem centr, takže na buly chodím vlastně pořád. Jsem rád, že to vycházelo a jen škoda, že jsme z toho nevytěžili více,“ říká.

„Určitě je vhazování i o štěstí. Prostě tam do toho dva lidi plácnou. Něco má každý hráč zažitého, tak zkouší, co mu výjde,“ prozrazuje útočník, který nastoupil do své obnovené premiéry s číslovkou 22.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM