V sobotním utkání přijedou dvanácté Benátky nad Jizerou

Marcel Holl | 22.11.2013 | |

V sobotním utkání přijedou dvanácté Benátky nad Jizerou

K a d a ň - Po týdenní pauze je tu opět další domácí zápas. Na kadaňský led mají namířeno hokejisté z Benátek nad Jizerou, tedy aktuálně dvanáctého celku první ligy. Úvodní bule sobotního utkání padne v 17:30. Přijde podpořit domácí hokejisty a pomoci jim k další výhře na domácím kluzišti.

 

Hokejisté ze Středních Čech se na utkání pokusí dobře připravit, neboť v letošním ročníku získali na venkovních hřištích 14 bodů z celkových šestadvaceti. Nyní patří Benátkám dvanáctá pozice s dvoubodovou ztrátou na jedenáctý Motor České Budějovice.

Benátky nad Jizerou v posledních zápasech

Celek od řeky Jizery neprožívá zrovna skvělý ročník. Ze čtyřiadvaceti ligových vyhrála farma extraligových Bílých Tygrů z Liberec celkem osm zápasů. Z toho šestkrát za tři body a dvakrát vyhráli svěřenci trenéra Pešána až po základní hrací době.

V posledních čtyřech ligových zápasech se benáteckým hokejistům dařilo střídavě. Z 12 možných bodů jich získali sedm. Třikrát za poslední čtyři zápasy skončil zápas Benátek skórem 1:2. Dvakrát to vedlo k třem bodům a jedno k nulovému zisku. Ze středečního zápasu si benátečtí odnesli jediný bodík za prohru po prodloužení se Šumperk.

Poslední vzájemný zápas

Poslední vzájemný duel se odehrál v polovině října na ledě Benátek n/J. Utkání zvládli lépe kadaňští hráči, kteří si ze střední Čech přivezli tříbodové vítězstvá 4:2.

První třetina dvanáctého kola se Kadani moc nepovedla, neboť do šaten šli svěřenci trenéra Soudka s jednobrankovou ztrátou. Tu se podařilo smazat ve 24.minutě. Těsně po skončení početní výhody se prosadil Jiří Charousek. Na další branku si diváci museli počkat až do třetí třetiny, i když dobrých šancí bylo k vidění několik. Šest minut po začátku poslední periody udeřil podruhé v zápase Jiří Charousek a otočil vývoj zápasu na kadaňskou stranu. V závěru se domácí snažili o vyrovnání, dokonce i odvolali svého strážce branky, ale bohužel za to zaplatili dvěma inkasovanými góly. Nejprve trefil odkrytou klec Karel Ton a tři vteřinky před koncem i zadák Jakub Stehlík. Mezi tyto dvě trefy se vměstnal i úspěšný pokus mladého Pavla Zachy.

O kadaňské výhře v prvním letošním utkání rozhodl Jiří Charousek

Loňské vzájemné zápasy

V minulém ročníku byla ve vzájemných zápasech jednoznačně lepší Kadaň, která dokázala svého soka porazit ve třech vzájemných zápasech. Jedinou porážku utrpěla Kadaň v poslední vzájemném střetnutí na domácím ledě, když prohrála s Benátkami 2:3. První duel v uplynulém ročníku vyhráli kadaňští na venkovním ledě 1:6. O své výhře rozhodli už ve třetí třetině zápasu, kterou vyhráli 4:0.

Ve druhém střetnutí, na ledě Kadaně, opět slavili hokejisté Sportovního klubu. Po dvou třetinách byl stav příznivější pro Kadaň, která vedla 2:1. Poslední perioda byla na branky vyrovnaná, neboť oba celky vstřelili po dvou brankách. Rozhodující čtvrtou trefu vstřelil v poslední minutě Nikola Gajovský, který tak rozhodl o tom, že body zůstaly doma.

Třetí vzájemný zápas se odehrál opět na ledě Benátek. Hokejisté v černožlutých dresech rozhodli o své třetí výhře v prostřední třetině, kterou vyhráli, stejně jako celý zápas, 1:0. Poslední čtvrtý zápas se hrál v padesátém kole základní části opět na zimním stadionu v Kadani a zrodil se v něm i jediná porážka ve všech vzájemných zápasech v uplynulém ročníku. Kadaň prohrála 2:3.

Statistické okénko

SK KADAŇ HC BENÁTKY NAD JIZEROU

VS.

7. POSTAVENÍ V TABULCE 12.
9-1-4-10 CELKOVÁ BILANCE 6-2-4-12
33 BODY 26
59:71 SKÓRE 50:78
5:1 (Most - D) NEJVYŠŠÍ VÝHRA 4:1 (Most - D, Litoměřice - V)
2:6 (Č.Budějovice a Jihlava - V) NEJVYŠŠÍ PROHRA 9:3 (Šumperk - V)
Jiří Charousek (12+10) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jan Plodek (8+4), Josef Skořepa (5+7)
Jiří Charousek - 12 NEJLEPŠÍ STŘELEC Jan Plodek - 8
Jaroslav Kůs, Jiří Charousek - 10 NEJVÍCE ASISTENCÍ Josef Skořepa - 7
Jakub Stehlík - 53 min. NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ Jaroslav Vlach - 39 min.
Matúš Kostúr - 9 zápasů, 95,18% ÚSPĚŠNOST BRANKÁŘE Jan Lukáš - 6 zápasů, 94,44%

O zápase…

Kadaňské hráče určitě nečeká lehký duel, i když je jejich soupěř na dvanáctém místě. Domácí premiéru v kadaňském dresu by se měl odbýt Ivo Crhák, který přišel na měsíční zkoušku. Duel začíná v sobotu 22. Listopadu v 17:30. Pokud nedorázíté přímo na stadion, tak můžete sledovat onlajn přenos na serveru onlajny.com. Postará se o něj naše redakce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM