Vyprášíme Medvědům kožichy?

Jiří Novotný | 15.11.2013 | |

Vyprášíme Medvědům kožichy?

V minulém kole se kadaňští hokejisté povzbuzeni výhrou nad Havířovem vydali do Litoměřic. Na začátku druhé třetiny domácí vedli již 3:0. Kadaň sice ve zbytku zápasu zabojovala, ale Kališníci si náskok uhlídali a nakonec zvítězili 5:3. Již 23. kolo letošního ročníku je na programu tuto sobotu, do Kadaně přijedou Medvědi z Berouna. Středočeši se momentálně zmítají v hluboké krizi, z posledních dvanácti zápasů vyhráli jen jeden!

 

Celek Berouna se na kadaňském zimním stadionu představil naposledy v srpnové přípravě. Kadaň Medvědy jasně přehrávala, ale po dvou třetinách vedla pouze těsným skóre 2:1. Ve třetí periodě ovšem do berounské klece nasázela další 4 branky a vyhrála jasně 6:1. Odveta se hrála v Berouně za dalších 5 dní. Černožlutí po bídném výkonu Berouna v Kadani čekali další snadnou výhru, ale ta tentokrát nepřišla. Vyrovnaný zápas po normální hrací době skončil 4:4, a tak rozhodovaly nájezdy, ve kterých měl více štěstí Beroun.

Do Berouna se kadaňští znovu vydali 9. října, kdy se hrálo 10. kolo první hokejové ligy. Medvědi se v té době přetahovali na čele tabulky s Mladou Boleslaví, zato Kadaň se trápila na chvostu. V zápase to ale nebylo nebylo vidět, Kadaň hrála s favoritem vyrovnanou partii. Na začátku třicáté minuty otevřel skóre berounský Matějka, který se prosadil těsně po kadaňské přesilovce. Svěřencům trenéra Karla Soudka se podařilo vyrovnat v polovině pětapadesáté minuty. Nabídnutou přesilovku 5 proti třem ještě brankou neskončila, ale klasickou verzi využil Roman Chlouba. Jeho branka znamenala, že se utkání prodlužovalo. V pětiminutovém prodloužení ale branka nepadla, rozuzlení zápasu přinesly až samostatné nájezdy. V nich plusový bod Medvědům vystřelil Z Kubica.

Od tohoto duelu to jde s Berounem od desíti k pěti. V úvodních deseti kolech totiž Beroun zaznamenal jedinou porážku, naopak od zápasu s Kadaní jedinou výhru. Přesto ale Berounu stačí "úspory" z úspěšného úvodu, kdy do soutěže vletěl jako tajfun, k prozatímní 7. pozici, což je vzhledem k mizérii v loňské sezóně stále pěkné umístění.

Medvědi mají na osmou Kadaň dvoubodový náskok, z čehož vyplývá, že v případě vítězství se Kadaň v tabulce posune nahoru. A pokud by Litoměřice zaváhaly s Havířovem, tak dokonce o dvě místa. Skóre Berouna je díky dlouhé sérii proher značně pasivní - 48:60. Kadaňské 54:65 ale o mnoho lepší není. Medvědi stejně jako Kadaň vyhráli 8 zápasů v normální hrací době, 2 po prodloužení (Kadaň 1). Porážek po prodloužení mají na kontě obe celky stejně (4), v normální hrací době Beroun prohrál osmkrát a Kadaň devětkrát.

Po zmíněném duelu s Kadaní Beroun prohrál 5 zápasů v řadě, ale třikrát až po prodloužení či nájezdech. Vítězství se Medvědi dočkali v 16. kole, kdy doma porazili 3:1 ústecký Slovan. Následně ale slízli vysokou porážku 7:1 v Mladé Boleslavi a zvítězit nedokázali ani v následujících pěti utkáních.

V minulém se Medvědi střetli na svém ledě se šumperskými Draky. Domácí se gólu dočkali již ve 3. minutě, kdy Štůralu překonal Divíšek. Hosté vyrovnali ve 26. minutě, ale ve 34. vrátil vedení Berounu Stránský. Avšak za další dvě minuty bylo opět vyrovnáno. Třetí branku Berouna vsítil ve 44. minutě Hrdel, ale Dudáš stačil vyrovnat. Stejný hráč poté rozhodl v závěru prodloužení. Trápící se Medvědi tak brali alespoň bod za prohru 3:4 po prodloužení. „My jsme šli do utkání s tím, že chceme získat tři body. Začali jsme tak hned od začátku napadat, díky čemuž jsme si vypracovali i dost šancí. Změnou systému se nám ale přestala dařit hra v obraně, čehož soupeř využíval. Šumperku se podařilo nás několikrát přečíslit a tam to hořelo. Mohli jsme to utkání zvládnout, ale bohužel jsme neproměnili tolik šancí, kolik jsme měli,“ litoval po zápase trenér Berouna Karel Manhart.

Nejvytěžovanějším brankářem 21letý Juraj Šimboch, jenž letos odchytal již 17 zápasů s úspěšností blížící se 93%. Šestkrát nastoupil Lukáš Cikánek, jehož úspěšnost činí 93,75%. 25letý gólman Kladna v Berouně vypomáhal již v minulých sezónách, letos dostal v brance Rytířů šanci dvakrát.

Nejproduktivnějším zadákem je mladý Slávista Petr Šenkeřík, a to i přesto, že letos za Beroun odehrál pouhých 9 zápasů. V nich si ale připsal pěkných 8 bodů (2+6). Devětkrát letos nastoupil také za Slavii, kde má na kontě 2 body (1+1). Následuje Jiří Jebavý, který si dosud připsal 5 bodů (0+5). Třetí Lukáš Kužel zatím zaznamenal pouze dvě asistence.

Statistikám útočníků vévodí 27letý Zdeněk Kubica, který dokázal nastřílet již 9 branek a na další 4 přihrál. S dvanácti body (6+6) se drží v závěsu Jakub Marek. Deset bodů (5+5) má na kontě Zbyněk Hrdel, posila z Mladé Boleslavi.

Sestava Berouna z minulého kola:

Medvědi Beroun 1933: Šimboch (Mastík) – Šenkeřík, Kužel, Chalupa, Jebavý, Beňovič, Gutwald, Sklenička – T. Půlpán, Marek, Hrdel – Ondráček, Divíšek, Stromko – Kubica, Jonáš, Kubeš – Stránský, A. Půlpán, Malý – Babka

Zápas se hraje na kadaňském zimní stadionu v sobotu 16.11. od 17:30. Pro ty z vás, kteří se nemohou zúčastnit osobně, je připraven textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM