V sobotu nás čeká Salith Šumperk

Jiří Novotný | 08.11.2013 | |

V sobotu nás čeká Salith Šumperk

Na dobrý výkon z posledního domácího zápasu s Havlíčkovým Brodem chtěli kadaňští navázat ve středu, kdy cestovali do Třebíče. Kadaň dlouho živila naději na tříbodový zisk, ale hubený jednogólový náskok nakonec neubránila, domácí srovnali v poslední minutě. Bonusový bod po nájezdech sice získala Třebíč, ale další pěkný výkon našich hokejistů je příslibem do sobotního zápasu, ve kterém přívítáme Šumperk. Salith má na kontě 20 bodů, v tabulce se nachází na 12. pozici. Utkání bude předcházet minuta ticha za zesnulého Jaroslava Veselého, v útrobách stadionu vznikne pietní místo. Přijďte tentokrát na zápas o něco dříve a uctěte památku muže, který dýchal pro kadaňský hokej.

 

V letošním ročníku na sebe oba celky narazily v 7. kole, výhodu domácího prostředí měl Salith. V 5. minutě otevřel skóre Karel Hromas, který střelou nad lapačku využil přihrávku od Jíry. Za deset minut bylo ale srovnáno, Draci využili nabídnutou přesilovou hru. Ve druhé třetině se branky diváci nedočkali. Toto čekání ukončil na začátku poslední periody Roman Chlouba. Kadaňská jedenasedmdesátka vrátila svému týmu vedení. To vydrželo do 56. minuty, neboť Lukáš Žalčík překonal Strmeně střelou z mezikruží pod lapačku. Remízový stav zvrátil na dračí stranu necelou minutu před koncem základní hrací doby velezkušený Karel Plášek, který tak stanovil konečné skóre zápasu - 3:2.

Jak již bylo zmíněno, Šumperk má na kontě 20 bodů a v prvoligové tabulce mu patří 12. místo. Stejný počet bodů má 13. Most, na 11. Ústí ztrácí 3 body. Draci mají slušnou produktivitu - do branek soupeřů nastříleli již 51 gólů (Kadaň 45). Obranná hra je ale slabší - inkasovali sedmdesátkrát (v tomto ohledu jsme lepší, naši gólmani dosud dostali 55 branek). Výhru za 3 body zatím Draci zaznemanli pouze čtyřikrát, další 3 zápasy dovedli do úspěšného konce po prodloužení. Alespoň 1 bod za porážku až po základní hrací době si připsali dvakrát, desetkrát vůbec nebodovali.

Šumperku se letos vůbec nevyvedl úvod ročníku. Po šesti kolech měl na kontě pouhé 2 body za výhru v Třebíči po nájezdech. Poté se Šumperku vydařil dvojzápas se severočeskými celky. Nejprve doma porazil Kadaň a posléze vyválčil dva body za výhru po nájezdech v Litoměřicích. Následovaly dvě prohry, nejprve po prodloužení s Berounem, poté v Jihlavě. Následně ho čekaly 3 důležité zápasy se sousedy v tabulce, které Šumperk zvládl. V 11. kole si podal Benátky , po nájezdech zvítězil v Mostě a poradil si také s ústeckým Slovanem. Ovšem výsledkům z následujících zápasů opět dominují červená čísla, poslední výhru si Šumperk připsal proti Českým Budějovicím v 16. kole. V minulém kole Salith na domácím ledě přivítal Havířov, který si odvezl 2 body za výhru 4:5 po prodloužení.

Na postu brankáře trenér Radek Kučera nejvíce spoléhá na Tomáš Štůralu. 28letý gólman dosud nastoupil ke 14 zápasům, jeho úspěšnost činí 91,37%. Třikrát se v brance objevil Libor Kašík, dvakrát Vratislav Vajner. Oba gólmani mají průměř takřka 5 inkasovaných gólů na zápas.

Nejproduktivnějším zadákem je zkušený Aleš Holík. 35letý obránce zatím nasbíral 12 bodů (5+7). Následuje Tomáš Sedlák, který 2 góly vstřelil a na 7 přihrál. Rodák ze Šternberka má v tabulce +/- -15 bodů, což ho v tomto ohledu činí nejhorším z celého týmu. Bodovat zatím dokázali ještě dva obránci: Martin Matějíček (0+2) a Martin Novotný (1+0)

Statistikám útočníků vládne matador Karel Plášek. 40letý rodák ze Zlína ve své kariéře nastoupil k 757 zápasům v tuzemské extralize. Většinu z nich odehrál za Znojmo, kde strávil dlouhých 12 sezón. V letošní sezóně si zatím připsal 13 bodů (8+5). O dva body méně (5+6) má 29letý Jakub Hulva. Na třetím místě je Marek Hass (0+10), v závěsu se drží Patrik Moskal (3+6), se 40 trestnými minutami nejtrestanější hráč Šumperka.

Sestava Šumperka ze sobotního zápasu s Havířovem:

Salith Šumperk: Štůrala (34. Vajner) - Holík, Matějíček, Novotný, Starý, Sedlák, Tesařík, Pastor, Dudáš - M. Haas, Plášek, Půhoný - Staněk, Moskal, Žálčík - Brunec, Hulva, Semorád - Langr, Skoumal. Trenér: Radek Kučera.

Utkání startuje na kadaňském zimním stadionu v sobotu 9.11. v 17:30. Pokud se nemůžete zúčastnit, ze zápasu je připraven online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM