Kadaňští hokejisté se opět po roce připojili k akci s názvem MOVEMBER

Marcel Holl | 01.11.2013 | |

Kadaňští hokejisté se opět po roce připojili k akci s názvem MOVEMBER

K a d a ň - Sportovní klub Kadaň se stal další klubem, jehož hráči budou v měsíci listopadu nosit knír. Stejné to bylo i v loňském roce. Díky tomu se hráči připojí k celosvětové akci Movember. Tato akce poukazuje na riziko rakoviny prostaty. Symbolem kampaně je pánský knír.

 
Celosvětová kampaň startuje 1.listopadu, a tak i v tento den si všichni zúčastnění začínají pěstovat svůj knír. Z hráčské kabiny A-týmu SK Kadaň se akce letos zúčastní: Jaroslav Kůs, Karel Ton, Jiří Charousek, Radek Havel, Roman Chlouba a David Dobrovolný. A David Dobrovolný to za šestici zúčastněných tuto akci zhodnotil.„Dobře to vypadá a hlavně je to pro dobrou věc.“

O Movemberu:

Každoroční charitativní kampaň Movember si klade za cíl šířit osvětu o rakovině prostaty. Symbolem Movemberu je knír, který si MO bráchové nechávají narůst v průběhu listopadu. Tím, že odpovídají na otázky ostatních, proč mají knír, šíří informace o kampani.

Pravidla Movemberu:

Akce má svá přesná pravidla, knír se nenechává růst jen tak ledabyle. Vše, co je nutno dodržet, je shrnuto do několika bodů:

1. Chce-li se muž zapojit oficiálně, nejprve se zaregistruje na stránkách Movember, tím se z něj stává "bratr Mo"

2. Bratr Mo musí zahájit Movember 1. listopadu s hladce oholenou tváří (ochlupení zbývajících části je ponecháno libovůli)

3. Celý měsíc pak o svůj knír svědomitě pečuje (ne jako o partnerku)

4. Důležitým pravidlem je, že knírek musí být oddělen od zbytku ochlupení tváře. Nesmí se spojovat s vousy po stranách, pak by se jednalo o plnovous, ani se nesmí připojit k vousům na bradě, tedy takzvané a tolik známé a oblíbené kozí bradky.

5. Poslední zásadou, kterou musí celý měsíc Mo bratr ctít je - chování pravého džentlmena. Ti, kdo tuto zásadu ctí celoročně, budiž pochváleni, s knírem, či bez kníru.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM