Vrátí se Kadaň na vítěznou vlnu na ledě Motoru?

Marcel Holl | 29.10.2013 | |

Vrátí se Kadaň na vítěznou vlnu na ledě Motoru?

K a d a ň - Po nepovedeném sobotním zápase je tu další možnost získat body do prvoligové tabulky. Kadaňští hokejisté zajíždějí na led znovuzrozeného Motoru z Českých Budějovic. „Jedeme do Budějovic odehrát dobrý zápas a samozřejmě uděláme všechno proto, abychom si domů odvezli body,“ přemítá nad blížícím se zápasem kadaňský trenér Karel Soudek, který v uplynulých dnech oslavil padesáté narozeniny.

 

Poslední vzájemné zápasy obou soupeřů

21. 9. 2013 1.liga – 4. kolo Kadaň - Č. Budějovice 3:5
9. 2. 2005 1.liga – 50. kolo Kadaň - Č. Budějovice 2:5
8. 1. 2005 1.liga - 37. kolo Č.Budějovice - Kadaň 5:0 kontumačně
17. 11. 2004 1.liga - 24. kolo Kadaň – Č.Budějovice 4:2
6. 10. 2004 1.liga - 11. kolo Č.Budějovice - Kadaň 1:2p

Kadaň se s Českými Budějovicemi utkala v letošním ročníku jen jednou, a to v domácím utkání 4.kola. Hokejisté v černožlutých dresech ale na svého soka nestačili a prohráli 3:5. Další vzájemné zápasy obou celků nalezneme až ve výlukovém ročníku 2004-2005. To za České Budějovice hráli hráči jako Prospal, Dvořák atd. V již zmíněné sezóně, která byla ovlivněná výlukou NHL, prohráli kadaňští hokejisté dva ze čtyř vzájemných duelů, jeden dokonce kontumačně 5:0!

Bilance Českých Budějovic v probíhajícím ročníku

Hokejisté Motoru trápí nevyrovnané výkony, neboť střídají výhry s porážkami. Nejdelší sérii vítězství zaznamenali svěřenci trenéra Bělohlava v úvodu ligy, to dokázali třikrát za sebou vyhrát. Posledním vítězným zápasem této série byl úvodní duel na ledě Kadaně. Od té doby se střídají porážky s výhrami, a tak Českým Budějovicím patří po šestnácti kolech osmé místo se čtyřbodovou ztrátou na šestou Kadaň a jedním bodem na sedmou Horáckou Slavii Třebíč.

Statistické okénko Motoru

Jasnou brankářskou jedničkou jihočeského týmu je Dominik Halmoši. Čekatel na extraligovou premiéru v barvách Plzně nastoupil do 13 zápasů a jeho procentuální úspěšnost zákroků je těsně pod hranicí 93%. Druhým brankářem, který zasáhl do prvoligových bojů v dresu Českých Budějovic je Hynek Kůdela. Bývalý brankář Berouna naskočil do tří duelů a úspěšnost zákroků má okolo 95%.

Statistikám mezi obránci vévodí hráč, který ještě loni by v kádru Bílých Tygrů z Liberce. Zkušený Jiří Moravec posbíral v devíti odehraných zápasech 5 kanadských bodů za 2 góly a 3 asistence. Na druhém místě se nacházejí Marek Posmyk a Jan Novák, tedy další zkušení obránci. Zatím posbírali 4 body (1+3). Na třetím místě se nachází Roman Vráblík. Tento bek má na svém kontě 3 kanadské body.

V útočné fázi českobudějovického celku je neproduktivnějším hráčem kapitán a vele zkušený Aleš Kotalík. V letošním ročníku zatím pobíral 10 bodů (4+6) v 16 zápasech. Dalším hráčem je kadaňským fanouškům dobře známý Zdeněk Ondřej. Ten také naskočil do všech dosavadních zápasů a vyprodukoval 7 bodů (2+5). Po něm následuje bývalý kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý (6 bodů). Čtvrtým nejproduktivnější forvardem je Petr Šachl, který má na svém kontě bodů 5.

Sestava Olomouce ze sobotního zápasu na ledě Šumperka:

Halmoši – Novák, Kříž, Prokop, Chmelíř, Pavlíček, Semrád – Kuchejda, Rob, Kotalík – Skuhravý, Šachl, Ondřej – Bárta, Melka, Třetina – Vaniš, Přibyl, Ferebauer.

Pokud se nedorazíte podpořit kadaňské hokejisty přímo do hlediště, tak se můžete spolehnout na tradiční online přenos, jenž startuje v 17.30.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM