Kadaňští hokejisté míří na led ambiciózní Mladé Boleslavi

Marcel Holl | 22.10.2013 | |

Kadaňští hokejisté míří na led ambiciózní Mladé Boleslavi

K a d a ň - A je tu další kolo prvoligového pelotonu. Po pondělní výhře v derby s ústeckým Slovanem zajíždějí hokejisté Kadaně na led lídra tabulky, do Mladé Boleslavi. Proti ambiciozním Středočechům je jistě nečeká vůbec nic lehkého. Jak již řekl například Jiří Charousek v pozápasovém rozhovoru po utkání s Ústím. Kadaň nemá v Mladé Boleslavi co ztratit, naopak může jen získat. Jasným favoritem jsou domácí hokejisté. Zápas dvou rozjetých týmu startuje v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně zítra v 17.30 hodin.

 

Vzájemné zápasy obou soupeřů v uplynulém ročníku

22. 9. 2012 1.liga – 4. kolo Kadaň - Mladá Boleslav 1:2
31. 10. 2012 1.liga – 17. kolo Mladá Boleslav – Kadaň 2:1
8. 12. 2012 1.liga - 30. kolo Kadaň - Mladá Boleslav 2:1sn
19. 1. 2013 1.liga - 43. kolo Mladá Boleslav – Kadaň 4:1

V uplynulém ročníku si ve vzájemných zápasech vedli lépe boleslavští hokejisté, kteří dokázali tři ze čtyř zápasů vyhrát. Pouze ve třetím vzájemném střetnutí odešli poraženi, ale až po samostatných nájezdech. Takže celková bodová bilance zní následovně - Kadaň 2 body a Šumperk 10 bodů.

Bilance Mladé Boleslavi v probíhajícím ročníku

Bruslaři dosud prohráli pouze dva duely ze čtrnácti odehraných. Poraženi odešli pouze ve čtvrtém hracím kole v Berouně a o sedm kol později na ledě Českých Budějovic. Díky této bilanci vedou hokejisté s logem Škodovky na dresu tabulku první ligy. Nyní mají pětibodový náskok před druhou Jihlavou. Mladoboleslavští zatím neztratili v domácím prostředí ani bod a inkasovali pouze jedenáct branek.

Statistické okénko Mladé Boleslavi

V první pětici nejproduktivnější hráčů první ligy nalezneme hned čtveřici hráčů, kteří oblékají černozelené dresy. Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň celé ligy je bývalý reprezentační útočník s bohatými zkušenostmi z NHL - David Výborný (26 bodů). Druhým nejproduktivnějším hráčem a třetím v ligovém pořadí je další zkušený útočník Michal Broš (21 bodů). Dalšími dvěma hráči, kteří zaujali místo mezi nejlepší pěticí ligy jsou - Tomáš Nouza (19 bodů) a Tomáš Klimenta (17 bodů). Mezi obránci Středočechů je na osmém místě klubové produktivity Milan Toman. Zkušený zadák prozatím nasbíral 9 bodů za devět přesných nahrávek. Brankovišti vládne Slovák Michal Valent. Tento brankář nastoupil zatím do 11 zápasů a drží si úspěšnost zásahů okolo 95%. Do tří utkání zatím nastoupil mladý brankář Roman Will. Ani on ale nemá špatné statistiky, neboť úspěšnost zásahů má nad hranicí 93%.

Sestava Mladé Boleslavi z pondělního zápasu v Šumperku:

Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Klimenta – Jiránek, Loskot, Musil – Rys, Lenc

Pokud se nevypravíte podpořit kadaňské hokejisty přímo do hlediště, tak se můžete spolehnout na tradiční online přenos, jenž startuje v 17.30.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM