"Kluci mi říkali, že vstřelím branku," prozrazuje Filip Hanták

Marcel Holl | 20.10.2013 | |



K a d a ň - Kadaň má za sebou první čtvrtinu ligového pelotonu. Až v posledním zápase se jí, ale povedlo naplno bodovat v domácím prostředí. V rámci třináctého kola hostili černožlutí hokejisté soupeře z nedalekého Mostu. A i díky trefě FILIPA HANTÁKA dokázali svěřenci trenéra Soudka svého protivníka porazit. Po utkání jsme střelce premiérové branky v probíhajícím ročníku vyzpovídali.

 

Po výhře v Benátkách nad Jizerou čekalo na Kadaň derby s nedalekým Mostem. Sportovní klub byl od úvodu aktivnější a po necelých sedmi minutách vedl už 2:0. Nejprve se trefil právě Filip Hanták, který tak otevřel skóre zápasu. Chvíli po něm zvyšoval Jiří Charousek. Třetí branku přidal na začátku druhé třetiny Ton. Mostečtí hokejisté vykřesali naději ve 27. minutě, to snížil Písařík. Ve třetí části se už radovali pouze domácí a po brankách Lukáše Nováka a druhé zápasově trefě Jiřího Charouska si připsali první letošní domácí výhru za 3 body. „Je důležité, že jsme vyhráli. Protože jsme to v naší situaci docela dost potřebovali. Pro nás je každý bod dobrý. Bylo tam důležité, že jsme dali dva rychlé góly, což nás uklidnilo,“ hodnotí utkání střelec úvodní kadaňské trefy.

O osudu zápasu nejspíše rozhodli dva rychlé kadaňské góly ze samého úvodu střetnutí. „Nakoplo nás to a je to zase položilo. Takže jsme se uklidnili a získali klid, který jsme potřebovali,“ ohlíží se za povedeným začátkem Filip Hanták.

On sám dokázal mosteckého brankáře Volkeho překonat jako první ze všech kadaňských hráčů. Povedlo se mu to na konci šesté minuty utkání.„Karel Hromas házel puk do rohu. Viděl jsem, že tam na mě jde hráč, tak jsem si před něj dal rameno a on odjel před branku a já jsem zatím tu branku objel. Nechali mě tam úplně samotného, tak jsem vystřelil a padlo to tam,“ popisuje třiaosmdesátka svoji trefu, která byla vůbec první v nové prvoligové sezóně.

Za svoji trefu možná bude muset dát Filip Hanták i něco do kabiny. I když on sám tomu moc nevěří. „Už jsem dával minulý rok, takže si myslím, že ne.“. Petr Jíra, který procházel, při rozhovoru okolo nás houkl na Filipa Hantáka, že bude dávat do kabiny svačinku. Tak třeba tomu tak nakonec opravdu bude.

Premiérovou trefu prý Filipovi Hantákovy před zápase předpověděl například Jiří Charousek nebo již zmiňovaný Petr Jíra. „Jirka Charousek nebyl jediný, kdo mi to před zápasem řekl. Říkal, že se mi na Most daří, tak jsem mu odpověděl, že o tom vím. Po zápase za mnou byl Dzírák (Petr Jíra - pozn. aut.) a říkal, že za mnou chtěl také jít a říct mi, že dám gól. Takže mi ten gól předpověděli vlastně asi všichni, a když jsem ho dal na začátku zápasu, tak jsem se tomu na střídačce smál,“ úsměvnou historku popisuje hokejista, který prošel mládeží u obou pražských „S“.

Kadaňské hokejisty čeká v pondělí první utkání druhé čtvrtiny. Na domácím ledě vyzvou svěřenci trenérského dua Soudek - Šíp ústecký Slovan, který zatím neprožívá podařenou sezónu. Po první čtvrtině je celek z krajské metropole na dvanáctém místě s patnácti body. „Oni na tom nejsou tak dobře, jako například loni. Mají tam také nějaké změny v kádru, takže to bude bojovný zápas o každý kousek ledu. Je to derby, a to je vždycky těžké,“ vzhlíží k pondělnímu derby kadaňský útočník.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM