Kadaň padla v Berouně po nájezdech, domů si veze bod

Marcel Holl | 09.10.2013 | |

Kadaň padla v Berouně po nájezdech, domů si veze bod

K a d a ň - Po domácím nepříliš povedeném zápasu s Litoměřicemi zajížděli kadaňští hokejisté na led berounských Medvědů. V první třetině měli více ze hry domácí, ale branky se diváci nedočkali ani na jedné straně hřiště. Bezgólový stav vydržel zhruba do poloviny utkání. Na začátku třicáté minuty otevřel skóre berounský Matějka, který se prosadil těsně po kadaňské přesilovce. Svěřencům trenéra Karla Soudka se podařilo vyrovnat v polovině pětapadesáté minuty. Nabídnutou přesilovku 5 proti třem ještě brankou neskončila, ale klasickou verzi využil Roman Chlouba. Jeho branka znamenala, že se utkání prodlužovalo. V pětiminutovém prodloužení ale branka nepadla, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich padlo rozhodnutí až v jedenácté sérii. O plusovém bodu pro Beroun rozhodl Zdeněk Kubica.

 
10.kolo, středa 9.10.2013
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  2:1sn  (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Matějka (Kubeš, Hrdel), rozh. náj. Kubica – 55. Chlouba (Gajovský, Kůs). Rozhodčí: Veinfurter – Křivohlavý, Maštalíř. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 354. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1.
Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Špelda, Kužel, Chalupa, Jebavý, Látal, Dresler, Sklenička – Marek, Kubica, Dalecký – Jonáš, Hrdel, Kubeš – A. Půlpán, Šteiner, Babka – T. Půlpán, Matějka, Babka
Sportovní klub Kadaň: Kostúr – Pelc, Kopáč, Opalek, Havel, Dobrovolný, Stehlík, Rutta – Ton, Kůs, Jíra – Chlouba, Charousek, Mainer – Gajovský, Hanták, Hammerbauer – Novák L., Novák J., Fronk.

Komentář k zápasu

Domácí se nestačili pořádně umístit a už se mohli radovat z gólu. To by se ovšem Zbyněk Hrdel nemohl zaleknout šance v úvodu a ve vyložené šanci nenapálit puk pouze do připraveného Kostúra. Medvědi nadále diktovali tempo, ale na vynikajícího brankáře Kadaně nenašli do konce první třetiny recept. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ten mohli prolomit hosté, ale v přesilovce se jim jít do vedení nepodařilo. Z vedení se tak radoval Beroun, kdy střelu Vladislava Kubeše dorážel do prázdné branky Jan Matějka, jenž nedal Kostúrovi šanci. Fotbalové vedení se domácímu celku podařilo udržet až do konce druhé dvacetiminutovky.

Do závěrečného dějství nastoupila Kadaň s vyšším nasazením a vysloužila si sérii přesilovek. V 53. minutě dostali hosté dokonce možnost hrát minutu ve výhodě o dva muže. Tu se jim sice využít nepodařilo, ale v následné pokračující klasické přesilovce doručil nakonec černou gumu na místo určení Roman Chlouba a vše nasvědčovalo tomu, že na berounském zimním stadionu prodloužení. To se nakonec tak stalo a nic na tom nezměnila ani přesilová hra Berouna v závěrečných sekundách.

Medvědi mohli o bonusovém bodu rozhodnout v prodloužení při přesilovce, ale Dresler nastřelil pouze břevno. O vítězi musely rozhodnout tak samostatné nájezdy.

V nich to bylo dlouho drama a další bod navíc si připsal Beroun zásluhou Zdeňka Kubici, jenž rozhodl duel až v 11. sérii.

Ondřej Jícha

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun): "Byla to hra obran. Oba týmy měly důsledné obrany a nevypracovaly si moc vyložených gólových příležitostí. V prodloužení jsme nevyužili přesilovku 4 na 3, ale v nájezdech nám skvěle zachytal brankář a my tak získali druhý bod, za který jsme velmi rádi. Se ziskem dvou bodů jsem tedy vzhledem k průběhu zápasu spokojený."

Karel Soudek (SK Kadaň):"Domácí byli v první třetině o něco lepší, druhá třetina byla vyrovnaná, v té třetí jsme Beroun přehrávali my. Celkově to byl vyrovnaný zápas se štěstím pro domácí tým, který vstřelil v nájezdech o jednu branku více než my."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM