Kadaň porazila Havířov a veze si veledůležité tři body!

Jiří Novotný | 02.10.2013 | |

Kadaň porazila Havířov a veze si veledůležité tři body!

Ačkoliv Kadaň prohrála první třetinu po brance inkasované v oslabení, dokázala v prostřední části zápas otočit. Nejprve vyrovnal v polovině zápasu šťastnou střelou Petr Jíra, tříbodovou pojistku přidal na konci druhé třetiny Petr Mainer. V poslední třetině již branka nepadla, dobrou formu předvedl stejně jako v utkání v Šumperku brankář Jan Strmeň.

 
8.kolo, středa 2.10.2013
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  1:2  (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kolarz (Vosátko, Klimša) – 32. Jíra (Chlouba, Szakal), 39. Mainer (Charousek, Mazanec). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Poruba, Štěpán . Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1410. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2.
AZ Heimstaden Havířov: Matoušek – Bezuška, Vosátko – Rimmel P., Krisl – Roupec, Graca – Deutsch, Kolarz – Škumát, Pechanec, Sztefek – Daneček, Kanko, Jakúbek – Rimmel M., Němec, Šedivý – Klimša, Říčka, Maruna
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Havel, Szakal – Mazanec, Rutta – Stehlík, Kopáč – Pelc – Ton, Charousek, Mainer – Hromas, Chlouba, Jíra – Novák J., Novák L., Hammerbauer – Tejnor, Hanták

Komentář k zápasu

Azet vstoupil do zápasu aktivněji a už na začátku 4. minuty se mohl radovat z vedoucí branky. Při přesilovce se do puku na modré čáře opřel Michael Kolarz a přesnou střelou Strmeně propálil. Navíc měl Havířov o tři minuty později přesilovku 5 na 3, ale v ní prakticky Strmeně ani neohrozil.

Kadaň se dostala do velké šance v 15. Minutě při přesilovce, kdy po Mazancově střele zůstal puk před Matouškem, k dorážce se dostal Charousek, ale Matoušek ve spolupráci s Pechancem gólu zabránil.

V závěru třetiny měli domácí ještě dvě šance, nejprve Jakúbek dorážel Vosátkovu střelu, ale rozhodčí se upískl a přerušil hru dříve, poté pálil Sztefek po souhře s Pechancem a o dorážku se pokoušel Škumát.

Ale žádná z akcí brankou neskončila a tak se šlo poprvé do šaten za stavu 1:0 pro domácí Azet.

Druhou třetinu zahájil Havířov v přesilovce, protože Kadaň nastoupila na led pozdě a byla potrestána dvouminutovým trestem. S touto výhodou však domácí nenaložili podle svých představ a otěže zápasu pomalu začali přebírat hosté z Kadaně.

Vyrovnání přinesla hostům 32. minuta, když Petr Jíra nahodil puk na branku a ten po nešťastném odrazu od Havířovského Davida Roupce skončil v brance. Matoušek nemohl brance zabránit.

Poté, co se Havířov nadechoval k tlaku, přišlo vyloučení Patrika Rimmela na 2+2 minuty a velký nápor Kadaně. Ale hosté nabídnutou příležitost využít nedokázali.

Přesto se však Kadaň dostala do vedení – běžela 39. minuta, Petr Mainer vystřelil z těžkého úhlu, ale k překvapení všech Matouškovi puk prošel výstrojí a skončil v brance.

Žádná další velká šance nepřišla a po dvou třetinách tedy Kadaň vedla 2:1.

Do třetí části vstoupili domácí s odhodláním zápas otočit, a vytvořili si spoustu šancí – ve 44. minutě Erik Němec jen píchnul do ležícího puku, který těsně minul Strmeňovu branku. V 50. minutě měl dvě velké šance Říčka, který nejprve bekhendem trefil Strmeně do hrudi, poté jeho rána těsně minula levou tyč hostujícího brankáře.

V 53. minutě přišla ojedinělá šance Kadaně, tu měl Petr Jíra, který tvrdě vypálil, ale Matoušek jeho ránu chytil. O dvě minuty později měl po Říčkově přihrávce dvě velké příležitosti Klimša, ale ani jednu nevyužil.

Závěr zápasu přinesl obrovský tlak Azetu, dvě minuty před koncem byl po závaru před Strmeňem volný puk, ten získal Šedivý, ale nedostal jej do branky. Poté si vzali domácí oddechový čas a zkoušeli to v šesti bez brankáře, výsledkem byl obrovský závar před Strmeněm, ale žádnému z domácích hráčů se nepodařilo protlačit puk za brankovou čáru. Tečku za zápasem tak udělala hromadná bitka, za kterou byli domácí Šedivý a hostující Mazanec odměněni tresty na 2+2 minuty za hrubost a navíc obdržel Havířovský Kanko trest na 2 minuty za hrubost.

Kadaň si tedy odváží z Havířova tři body a domácí Azet utrpěl již čtvrtou porážku v poměru 2:1.

Petr Miklas

Ohlasy trenérů

Stanislav Sztefek (asistent trenéra HC AZ Havířov): Do zápasu jsme měli výborný vstup, podpořený využitou přesilovkou. Škoda, že jsme vedení nenavýšili ve dvojnásobné přesilovce a nebyl nám uznán regulérní gól na konci třetiny. Ve druhé třetině se soupeř zlepšil, otočil skóre, ale my jsme se už i přes mnoho šancí střelecky bohužel neprosadili.

Karel Soudek (trenér SK Kadaň): Začátek jsme neměli vůbec dobrý. Naše mladé mužstvo dělalo pod tlakem mnoho chyb. Naopak ve druhé třetině jsme se výrazně zlepšili, dali branku a psychicky se zvedli. V poslední třetině už jsme to hlavně ubojovali.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM