Kadaň prohrála doma s Mladou Boleslaví 1:4

Jindřich Poledna, Filip De Bolle | 14.09.2013 | |

Kadaň prohrála doma s Mladou Boleslaví 1:4

V prvním domácím zápase této sezóny přivítala Kadaň favorita ligy - Mladou Boleslav. Středočeši se postupně dostali do dvoubrankového vedení díky dvěma přesilovým hrám. To za Kadaň snižoval ve dvojnásobné přesilové hře ve 31.minutě Jiří Charousek. Třetí branku přidala Boleslav při signalizovaném vyloučení domácích. Do černého se trefil Radan Lenc. Poslední branku zápasu vstřelili opět hosté. Na konečných 1:4 zvýšil ve vlastním oslabení Tomáš Klimenta.

 
2.kolo, sobota 14.9.2013
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  1:4  (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Charousek (Mazanec, Szakal) – 11. Mikulík (Němeček), 25. Demel (Toman, Vrbata), 52. Lenc (Výborný, Loskot), 58. Klimenta (Broš). Rozhodčí: Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 320. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sportovní klub Kadaň: Řehoř – Szakal, Havel, Prošek, Mazanec, Rutta, Opalek, Stehlík, Kopáč – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Gajovský, Hromas – Hammerbauer, L. Novák, J. Novák – Fronk, Hanták, Chlouba. Trenér: Soudek.
BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Protivný, Bohunický, Kurka, Pojkar, Van De Valden – Vrbata, Pabiška, Loskot – Demel, Koudelka, Mikulík – Výborný, Klimenta, Broš – Jiránek, Rys, Lenc. Trenér: Výborný.

Komentář k zápasu

Na začátku úvodní části byli aktivnější domácí. V první šanci se ocitl ve druhé minutě Rutta, ale přestřelil branku. V 6. minutě se ocitl ve velké příležitosti Rys, ale kadaňský brankář situaci zvládl. V polovině třetiny se hosté dočkali první branky. Přesilovou hru využil přesnou střelou Mikulík. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem, ale další branky se nedočkali. Nejblíže brance měl ve 13. minutě Klimenta, když po kombinační akci trefil pouze tyč prázdné branky. V 15. minutě střílel z dobré pozice Vrbata, ale Řehoř si s jeho střelou poradil.

I druhou část začali aktivněji domácí. Po minutě hry přestřelil prázdnou branku Gajovský. O minutu později pálil v přesilové hře Mazanec, ale minul branku. Ve 25. minutě byl vyloučen domácí obránce a hosté znovu využili přesilovou hru. Tomanovu střelu od modré tečoval těsně před Řehořem Demel a domácí brankář nestačil zareagovat. Ve 27. minutě ujel do samostatného úniku Rys, ale Řehoř předvedl skvělý zákrok. V polovině druhé části hráli domácí 100 sekund dlouhou přesilovou hru 5 proti 3 a po minutě hry se dočkali snížení. Mazanec našel křižnou přihrávkou Charouska, který snížil stav zápasu. Domácí byli po brance aktivnější, ale Valent držel příznivý stav pro hosty. Ve 39. minutě se před brankou objevil Protivný, ale sám před Řehořem neuspěl.

Do poslední části vstoupili lépe hosté. Ve 42. minutě Brošova střela skončila pouze na vyrážečce Řehoře. O dvě minuty později pálil Toman, ale netrefil domácí branku. Na druhé straně ve 45. minutě zkoušel pozornost Valenta Rutta, ale gólman hostí si poradil. Hosté měli více ze hry a při signalizovaném vyloučení se dočkali branky. Lenc získal puk ve středním pásmu, projel mezi obránci až před branku a svojí sólovou akci zakončil střelou pod břevno. Vzápětí mohl snížit Hromas, ale Valent se stihnul přesunout. V 55. minutě zkoušel zopakovat Lencovu akci Broš, ale Řehoř byl připravený. Ovšem v 58. minutě v další přesilové hře zakončoval nadvakrát Klimenta a druhý pokus skončil v domácí brance. Zbytek zápasu provázelo několik šarvátek, ale rozhodčí nechával bez trestů. Hosté si tak odvážejí všechny body za výhru 1:4.

Filip De Bolle, Jindřich Pledna, MaG

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Kadaň): „Zápas bych zhodnotil jednoduše. Boleslav byla dnes lepší, proto jsme prohráli. Hlavní rozdíl byl v kontaktní hře, tedy ve většině soubojů. Hosté měli dneska trošku větší nasazení než my a proto zaslouženě vyhráli.“

František Výborný (Mladá Boleslav): „Samozřejmě jsme rádi, že vezeme odsud body, jelikož utkání bylo těžké. Na to jsme byli připravení, protože domácí vyhráli v Ústí. Měl jsem informace, že tam hráli velice dobře. My víme, že tenhle tým těží ze spolupráce s Chomutovem, která funguje. Myslím si, že odsud si soupeři budou těžko vozit body.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM