Na kadaňský led přijede favorit soutěže - Mladá Boleslav

Marcel Holl | 13.09.2013 | |

Na kadaňský led přijede favorit soutěže - Mladá Boleslav

Po utkání na ledě ústeckých Lvů, čeká na Sportovní klub další soupeř. Tím soupeřem je asi největší favorit celé první ligy - Mladá Boleslav. O kvalitě příštího kadaňského soupeře svědčí například to, že v loňském ročníku hrál opět baráž o účast v nejvyšší soutěži nebo například to, že má ve svém středu spoustu zkušených a extraligou ošlehaných hráčů. V dresu Kadaně už se neobjeví Filip Seman, který přestoupil do Dukly Jihlava.

 

Změny v hráčském kádru

I v Mladé Boleslavi proběhlo přes léto dost změn v hráčském kádru. Většině odchozích hráčů ale skončilo hostování z jejich kmenových celků, a tak k zásadnímu oslabení celku nedošlo. Dres s logem Škody na hrudi už nebudou oblékat Jaroslav Kasík, Tomáš Kolafa, Ondřejové Šmach a Havlíček, Petrové Kafka a Pitule. Smlouva byla po uplynulé sezóně ukončena trojici hokejistů. Do této trojice patří Aleš Padělek, Vojtěch Mozík a Petr Chaloupka. Z města automobilů odešli i Vlastimil Lakosil a Martin Belay. Prvně jmenovaný zamířil do Kazachstánu. Zato mladý útočník bude, díky hostování, oblékat dres druholigového Prostějova.

Aby nebylo jen u odchodů, tak Bruslaři představili i nové tváře. Asi nejvýznamnější posilou Boleslavi je bývalý sparťanský kapitán Michal Broš. Dalším zkušeným hokejistou, který má v extralize odehráno přes 500 zápasů, je Tomáš Klimenta. Ten do kádru Středočechů zamířil z Třince. Bruslaři přivítali před sezónou i posily do zadních řad. Z Havlíčkova Brodu přišel Tomáš Protivný a z holandské nejvyšší soutěže Dax van de Velden (21letý reprezentant Nizozemska). Z hostování v Berouně se vrátili Radan Lenc a Marek Loskot.

Letní přípravné zápasy v podání Bruslařů

Bruslaři odehráli, stejně jako Kadaň, v létě jedenáct přípravných zápasů. Z nich prohráli pouze dvakrát a to ve Znojmě (4:1) a v Benátkách n/J (4:2). Svěřenci trenéra Františka Výborného porazili v přípravě extraligové celky Kladna (5:2 a 3:2), Litvínova (2:1) a Liberce (1:0). Další výhry si Bruslaři připsali proti Berounu (7:0 a 8:0), Českým Budějovicím (5:1) a Lausitzer Füchse (4:3). Jediná remíza v přípravných zápasech Mladé Boleslavi se zrodila v odvetném utkání proti znojemským Orlům, které se odehrálo na mladoboleslavském ledě. Utkání skončilo 6:6.

Sestava Mladé Boleslavi z prvního kola 1.ligy proti šumperským Drakům, které skončilo 6:1 ve prospěch Bruslařů.

Mladá Boleslav:: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Lenc, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Rys, Koudelka, Demel – Marek, Loskot, Jiránek – Podsedníček

Překvapí opět Kadaň? Nebo se bude radovat hostující favorit? Odpověď naleznete na Zimním stadionu v Kadani nebo můžete sledovat tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM